Реклама
Реклама
Реклама

Не тільки футбол. Вболівальники ходять на екскурсії і чекають, коли відкриють Червону площу

Саме закрита Червона площа, символ Росії для іноземців, стала для них головним розчаруванням, розповідають московські гіди Саме закрита Червона площа, символ Росії для іноземців, стала для них головним розчаруванням, розповідають московські гіди   Екскурсія в метрополітені для іноземних уболівальників чемпіонату світу з футболу

Екскурсія в метрополітені для іноземних уболівальників чемпіонату світу з футболу. Фото: Кирило Зиков / АГН «Москва»

Оновлене о 20:47

Туристи чемпіонату освоїлися в Москві і вирушили на екскурсії. Попит на історичні та архітектурні прогулянки для уболівальників з'явився за кілька місяців до чемпіонату.

Всюди в центрі міста можна зустріти уболівальників, які не кричать фанатські пісні, а чинно оглядають архітектуру. Але якщо знайти гіда, що володіє англійською, просто, то іспаномовного - вже набагато складніше.

Гід Анна вела мексиканських туристів в Кремль - без нього не обходиться жоден іноземний замовлення. А ось закрита Червона площа гостей з Мексики засмутила, розповідає Анна:

- Найбільше вони цікавляться Красною площею. Велике розчарування, що Червона площа зараз закрита.

- Нарікають на це?

- Дуже, тому що багато перетинають океан, і це єдиний раз, коли вони в Росії. Всі мріють побувати на Червоній площі, в Кремлі. Для них це символ Росії. Ми зараз прямуємо в Кремль, але вони захоплюються парадами, проведеними 9 Травня. Деякі приїжджають лише на два дні.

- Що їм подобається, що не подобається?

- Дуже подобається те, що місто шалено чистий, дуже безпечний. У них існує думка, що ми досить закриті або похмурі, і вони дуже дивуються, що всі посміхаються і всі задоволені.

Крім стандартного туристичного набору «Кремль, Червона площа, Великий театр», є і спеціально створена для чемпіонату програма «Москва спортивна». Головні об'єкти в ній - стадіони, каже керівник екскурсійного агентства «Свято в Москві» Марія Коваленко:

Красну площу обіцяють відкрити для гостей чемпіонату до 20 червня. За словами Марії Коваленко, туристи цікавляться і сталінськими висотками. А якщо екскурсія збігається з матчем, доводиться бути і трохи коментатором: включати трансляцію в автобусі або заглядати в інтернет, стежити за рахунком і оголошувати про голах туристам.

На автобусні екскурсії попит настільки великий, що транспорту не вистачає, розповідає представник компанії City Sightseeing Moscow Сергій Лаврентьєв:

Екскурсоводи кажуть, що великим попитом користуються станції московського метро. Багато хто хоче в Мавзолей, але доступ туди обмежений. Взагалі, радянське минуле Росії - одна з найбільш цікавих тем для іноземців, відзначають гіди.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Нарікають на це?
Що їм подобається, що не подобається?
Ru в ваші джерела новин?