Реклама
Реклама
Реклама

Продавши квартиру в Астані, можна купити міні-готель в Таїланді

  1. курортні зони
  2. Будиночок біля моря
  3. Нерухомість в містах Європи
  4. готовий бізнес

Давайте уявимо, що теоретично ми маємо в кишені суму, рівну вартості 2-кімнатної квартири в Астані, і перед нами стоїть питання: вкласти гроші в столичну нерухомість або ж придбати квадратні метри за кордоном? На чому варто зупинитися і що буде більш вигідно і розумно з урахуванням нинішньої економічної ситуації?

Ціни на нерухомість в головному місті Казахстану дивують великою кількістю нулів. Припустимо, двокімнатна квартира в житловому комплексі «Міланський квартал» загальною площею 74 квадратних метра в чорновий обробці продається за 236 тисяч доларів.

Якщо вірити оголошенню, то можливий невеликий торг. Плюс до всього іншого, крім житлоплощі, в будинку делюкс-класу ви одержуєте на додачу 2 лоджії, така ж кількість вбиралень, паркінг, систему «розумний будинок», охорону і консьєржа. В принципі непогано, проте виникає резонне питання, за що ж ми все-таки платимо? І які альтернативні об'єкти для інвестицій можна на цю суму придбати в іншій країні?

курортні зони

Нагадаємо, що квартира коштує 236 тисяч доларів. Цю суму ми переводимо в євро, так як більшість іноземної нерухомості продається саме в цій валюті. Отриману суму, рівну 215 тисячам євро, теоретично ми готові витратити, щоб купити нерухомість за кордоном.

Апартаменти в Анталії за 124 000 €

Почати ми вирішили з милою нашому серцю Туреччини Почати ми вирішили з милою нашому серцю Туреччини. Отже, вибираємо аналогічну нерухомість зі схожими характеристиками в курортному місті Анталія. Тут середня ціна за двокімнатну квартиру в хорошому житловому комплексі з усіма зручностями буде варіюватися від 80 до 200 тисяч євро. Припустимо: апартаменти площею 80 квадратних метрів, розташовані в 400 метрах від пляжу, повністю мебльовані, оснащені системою «розумний будинок», сигналізацією і інтернетом обійдуться покупцеві в 124 тисячі євро. Ще одним плюсом є, з огляду на локацію будинку, розвинена інфраструктура і прибудинкова територія, де передбачений паркінг, власний басейн, фітнес-центр і пральня.

Якщо говорити в цілому про ринок нерухомості турецького узбережжя, то більшу частину кінцевої вартості квадратних метрів формує такий фактор, як розташування. Тобто чим ближче до пляжу, тим дорожче вам обійдеться нерухомість. Однокімнатна квартира, розташована в 50 метрах від пляжу, коштуватиме приблизно так само, як комфортабельна «двушка», розташована на 400 або 500 метрів далі.

Також на ціну впливає і те, в якому з курортних міст ви збираєтеся придбати нерухомість. Припустимо, середня вартість двокімнатних апартаментів в Аланьї буде на 20-30 відсотків нижче, ніж в Анталії або Белеку.

Як купити квартиру в Калінінграді >>>

«Однушка» в Ніцці за 211 000 €

Продавши квартиру в Астані цілком можна дозволити собі придбати нерухомість на одному з найдорожчих європейських курортів - на лазурному узбережжі Франції в місті Ніцці Продавши квартиру в Астані цілком можна дозволити собі придбати нерухомість на одному з найдорожчих європейських курортів - на лазурному узбережжі Франції в місті Ніцці. На наявні кошти якраз можна дозволити собі «однушку» в новобудові. Однак вона буде істотно поступатися квартирі в столиці Казахстану по площі. Припустимо, 2-кімнатна квартира площею 68 квадратних метрів, розташована в самому центрі Ніцци, буде коштувати 211 тисяч євро.

Звичайно, можна знайти і дешевше. Однокімнатні апартаменти в новому житловому комплексі площею 22 кв.м можна придбати за 97 тисяч євро. У цю суму входить також балкон, місце на паркінгу. Квартира продається в чистової обробки, частково мебльована. Розташування, як зазначено в оголошенні, в 20 хвилинах від пляжу.

Будиночок біля моря

Ще однією вигідною нішею для інвестицій є будинки і вілли, на які у нас теж вистачить коштів, якщо ми продамо двокімнатну квартиру в Астані.

Вілла в Туреччині за 198 000 €

Середня ціна на вілли в Туреччині стартує приблизно від 70 тисяч євро і до безкінечності. Але ми пам'ятаємо, що у нас є фіксована сума в 215 тисяч євро і бажання жити красиво і з комфортом. З таким бюджетом ми можемо дозволити собі придбати непоганий земельну ділянку, на якому буде розташовуватися 2-поверховий будиночок з 4 житловими кімнатами, загальною площею 200 квадратних метрів з басейном. Вілла продається мебльована і з ремонтом, інтернет, охорона і система «розумний дім» додаються. Вона обійдеться нам в 198 тисяч євро.

Вілла на Кіпрі за 199 000 €

Аналогічна вілла, припустимо, на Кіпрі обійдеться в 199 тисяч євро. Двоповерховий будинок загальною площею в 181 квадратний метр в місті Поліс, повністю облаштований і мебльований, оснащений центральним водо- та електропостачанням. Також у вартість вілли входить басейн, розташований на прилеглій до будинку території сад. Пляж знаходиться всього в 200 метрах до самої вілли.

Закордонна нерухомість стала доступнішою казаха >>>

Будиночок в Італії 195 000 €

Приблизно в цьому ж ціновому сегменті можна підшукати непоганий будиночок в Італії. Припустимо в місті Бордігере двоповерховий будинок площею 123 квадратних метра оцінюється в 195 тисяч євро. Будинок розташовується всього в 20 хвилинах від моря, в самому серці середньовічного містечка.

Вілла повністю відреставрована і мебльована. Перший поверх складається з великої і просторого салону з затишним каміном (пеллет), повністю обладнаної кухні, двох ванних кімнат, одна з яких - з гідромасажною душовою кабіною. На другому поверсі розташована кабінетна зона, 2 спальні кімнати і великий балкон з лоджією. На цокольному поверсі розташовується винний льох і побутові приміщення. З даху вілли відкривається панорама на Лігурійське море.

Нерухомість в містах Європи

Квартира в Ліверпулі за 101 000 €

Якщо курортні зони вас не цікавлять, то варто звернути увагу на європейську нерухомість Якщо курортні зони вас не цікавлять, то варто звернути увагу на європейську нерухомість. Квартира в Англії в місті Ліверпуль, схожа за характеристиками (2 кімнати, середній поверх, некутова, в сучасному житловому комплексі, розташована в центральній частині міста), але з меншою площею (всього 43 квадратних метра) обійдеться покупцеві в 101 тисячу євро.

Апартаменти в Празі за 165 000 €

Квартира в Празі площею 69 квадратних метрів, яка складається з 2 житлових кімнат і розташована на середньому поверсі всього в кілометрі від історичного центру міста, буде коштувати 165 тисяч євро. Житлоплощу повністю відремонтована, всі комунікації в порядку, інтернет і телефон додаються.

Однак якщо ж ви вирішили, що столиця Чехії - це ваше місто, то можете звернути увагу і на котеджі, ціна яких також буде входити в наявний бюджет. Вартість невеликого двоповерхового будиночка в Празі, загальною площею 113 квадратних метрів складе 145 тисяч євро.

готовий бізнес

Готель в Німеччині за 180 000 €

До речі, особливо підприємливі покупці можуть за наявну суму придбати не тільки квартиру або будинок, але і цілий готель До речі, особливо підприємливі покупці можуть за наявну суму придбати не тільки квартиру або будинок, але і цілий готель. На одному з сайтів нерухомості Німеччини на продаж виставлено готовий бізнес: невеликий готель сімейного типу, розташована в Рейнланд-Пфальц (південний захід Німеччини). Міні-готель відповідає сучасним стандартам, постійно проводилася реновація, хороший стан. Загальна площа будівлі - близько 550 квадратних метрів. Ресторан і готель - 350 квадратних метрів, підвал, гараж, побутові приміщення. Рік побудови готелю 1897 повна реновація - 1965, в подальшому - постійне підтримання належного стану. Вартість готового готельного бізнесу становитиме 180 тисяч євро.

Міні-готель в Таїланді за 199 000 €

За 199 тисяч євро можна придбати кафе-виробництво і міні-готель в Таїланді. Невеликий 3-поверховий готель площею 200 кв.м в курортному місті Паттая. Є 4 житлові кімнати, 3 окремі ванні кімнати. Готель повністю мебльований, знаходиться в 100 метрах від пляжу. На відстані 200 метрів є супермаркет.

З огляду на нинішню економічну ситуацію, казахстанський покупець став все частіше замислюватися про придбання нерухомості за кордоном. Як ми бачимо, закордонний ринок нерухомості може запропонувати багато цікавих варіантів з різною локацією. Для тих, хто любить тепло і море, - бюджетні варіанти в Туреччині і дорогі квартири в Ніцці. Для консерваторів - апартаменти в самому центрі Європи. Для людей, які люблять жити з розмахом, - вілли і будинки в Іспанії і на Кіпрі. А для підприємців, готових почати свій бізнес за кордоном, - готові готелі в Європі і Таїланді.

інформаційна служба kn.kz

Читайте також:

Апартаменти з видом на Біг-Бен, або Де купують нерухомість казахстанці?

Поставити на КОН (Калінінград, Омськ, Новосибірськ)

Чим вабить берег турецкий?

На чому варто зупинитися і що буде більш вигідно і розумно з урахуванням нинішньої економічної ситуації?
В принципі непогано, проте виникає резонне питання, за що ж ми все-таки платимо?
І які альтернативні об'єкти для інвестицій можна на цю суму придбати в іншій країні?