Реклама
Реклама
Реклама

Ключі від 292 квартир в Астані вручив аким Асет Ісекешев черговикам і бюджетникам

АСТАНА. КАЗИНФОРМ - Сьогодні в Астані 292 сім'ї стали власниками квартир в будинку, побудованому за державною програмою «Нұрли жер», повідомляє Елорда Інфо .

У будинок №39 по вулиці Кошкарбаева житло отримали 146 сімей черговиків. Це пільговики і працівники бюджетних організацій, інші - за конкурсом «Жілстройсбербанка».

Будинок побудований за програмою житлового будівництва «Нұрли жер» на замовлення акімату міста ТОВ «Мейір-М».


Кільком мешканцям будинку ключі від квартир вручив аким Астани Асет Ісекешев.

«Дорогі астанчане, сьогодні хороший день - перший день священного місяця Рамазан, і майже 300 сімей отримають квартири в цьому будинку, 146 сімей черговиків. Протягом року за всіма держпрограм буде побудовано понад 1000 квартир. Вітаю вас, бажаю, щоб ці будинки принесли вам щастя », - сказав Асет Ісекешев.


Житловий комплекс знаходиться поруч зі зручною транспортною розв'язкою з виїздом на лівобережжі Астани через проспект Нажімеденова і вулицю Байтурсинова. Поблизу розташовані столичні пам'ятки - мечеть Хазрет Султан, Національний музей, Палац миру і злагоди. Є прямий виїзд на новий залізничний вокзал «Астана Нұрли жол».

«Нам сьогодні пощастило з рук акима міста отримати ключі від своєї квартири. Я дуже рада цій події. Не скажу, що це сталося за один день, ми чекали цього довго, але сьогодні це все забулося. Хочу, щоб таких програм по доступному житлу було більше, щоб у кожного казаха була власна дах над головою », - сказала мешканка столиці Діна Капашева.

У 2018 році в Астані за держпрограмою побудують ще 6 багатоповерхових житлових комплексів загальною площею 60,58 тисяч кв м. У напрямку програми житлового будівництва «Нұрли жер» виділять 386 квартир, і у напрямку орендного житла для черговиків - 677 квартир.

За інформацією акімату, на сьогоднішній день в черзі на отримання квартир коштує 48 579 осіб.
Фото Талгата Аханова / elorda.info