Реклама
Реклама
Реклама

Британія і Євросоюз узгодили суму компенсації за Brexit - The Telegraph

6:01, 29 листопада 2017 світ

тисяча чотиреста дев'яносто три

тисяча чотиреста дев'яносто три

Ілюстрація / REUTERS

Великобританія і Євросоюз домовилися про попередню сумі, яку Лондон виплатить ЄС за Brexit, відкривши шлях до торговельної частини переговорів.

Про це інформує The Telegraph з посиланням на джерела в переговорних групах обох сторін.

Умови були узгоджені в кінці минулого тижня після інтенсивних консультацій на чолі з Олівером Робінсон, головним британським переговірником.

Фінальна цифра рахунки "відкрита для інтерпретацій", проте коливається в межах 45-55 мільярдів євро.

Домовленості були досягнуті перед критично важливою зустріччю президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і прем'єра Британії Терези Мей, які відбудуться наступного тижня.

Читайте також Британія виконає економічні зобов'язання перед ЄС, викликані Brexit - Мей

Як відомо, Євросоюз хоче домогтися від Лондона визначеності в цих ключових питаннях. Уряд Великобританії зате сподівається якомога швидше перейти до другої фази переговорів, в якій будуть обговорюватися відносини сторін після "розлучення", зокрема угоду про вільну торгівлю і можливість доступу Лондона до європейського внутрішнього ринку. Формальне рішення про перехід до завершальної фази переговорів має бути прийнято на саміті ЄС 14-15 грудня в Брюсселі. Якщо Великобританія не надасть пояснень за трьома основними пунктами в установлений ЄС термін, початок другої фази переговорів перенесуть на лютий або березень 2018 року.

10 листопада глава делегації ЄС на переговорах з Лондоном Мішель Барньє заявив, що протягом наступних двох тижнів британський уряд має оголосити свою позицію щодо врегулювання всіх основних пунктів переговорів про Brexit.

Раніше повідомлялося, що ЄС підготував секретний план на випадок хаотичного Brexit .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter