Реклама
Реклама
Реклама

Андрій Колесников призначений виконавчим директором «Комерсант-Холдингу» - brainity.moscow

Журналіст Андрій Колесников призначений виконавчим директором «Коммерсант-Холдингу», повідомляє РІА «Новости» з посиланням на джерело в виданні «Коммерсант» Журналіст Андрій Колесников призначений виконавчим директором «Коммерсант-Холдингу», повідомляє РІА «Новости» з посиланням на джерело в виданні «Коммерсант»   У квітні новим гендиректором видавничого дому «Комерсант» замість звільненого в грудні 2011 року Андрія Галієва став Павло Філенко, який раніше обіймав посаду комерційного директора ВД

У квітні новим гендиректором видавничого дому «Комерсант» замість звільненого в грудні 2011 року Андрія Галієва став Павло Філенко, який раніше обіймав посаду комерційного директора ВД. В середині травня головний редактор газети «Комерсант» Михайло Михайлин був призначений шеф-редактором «Комерсант-Холдингу». Після грудневого скандалу зі звільненням Галієва і головного редактора журналу «Власть» Максима Ковальського гендиректор ВД Дем'ян Кудрявцев також подавав заяву про звільнення і його відставка була прийнята зборами акціонерів. Потім Кудрявцев очолив «Комерсант-холдинг». Колесніков в бесіді з кореспондентом РІА Новини підтвердив своє призначення.

«Головним своїм завданням я вважаю захист інтересів" Коммерсанта "від будь-яких зовнішніх загроз. Роботи на цьому напрямку дуже багато », - сказав він.

При цьому Колесніков, який з 1996 року працює спеціальним кореспондентом ВД «Коммерсант», зазначив, що не припинить займатися журналістською діяльністю.

Колесніков народився в 1966 році. У 2000 році спільно з Наталією Геворкян і Наталією Тімаковою підготував книгу-інтерв'ю з Володимиром Путіним «Від першої особи». У 2004 році та 2005 році випустив дві книги про президента: «Я Путіна бачив» і «Мене Путін бачив». Він є лауреатом премій «Еліта» та «Золоте перо Росії», номінантом премії А. Д. Сахарова, входить в «кремлівський пул». Колесніков також займає пост головного редактора журналу «Російський піонер». Видавничий дім «Комерсант» був створений на базі приватного тижневика «Комерсант», заснованого в червні 1988 року. З січня 1990 року газета стала виходити в регулярному режимі. Зараз ВД - це щоденна газета «Комерсант», щоденна газета «Комерсант в регіонах», аналітичний тижневик «Коммерсант ВЛАДА», економічний тижневик «Коммерсант ГРОШІ», автомобільний журнал «Автопілот», щомісячний журнал про шопінг «Комерсант КАТАЛОГ», щомісячний діловий журнал «Секрет Фірми», журнал «CITIZEN K», щотижневий журнал про розваги «Комерсант WEEKEND».

У виданнях і технічних службах ВД працюють понад 800 осіб. Аудиторія друкованої продукції видавничого дому перевищує мільйон чоловік.

Скандал у ВД «Коммерсант» розгорівся в грудні 2011 року після виходу номера журналу «Власть», де була розміщена фотографія виборчого бюлетеня з нецензурним написом. Були звільнені гендиректор «Комерсант-Холдингу» Андрій Галієв і головний редактор журналу «Власть» Максим Ковальський, а гендиректор ВД Кудрявцев подав заяву про звільнення. Видавничий дім пояснив звільнення порушенням внутрішніх процедур, законодавства та етики в цьому номері журналу «Власть».

Пізніше рішення про звільнення Ковальського було скасовано - він пішов за угодою сторін, у тому числі при цьому подальшої співпраці. А в кінці грудня збори акціонерів ВД прийняло відставку Кудрявцева, але в силу вона повинна була вступити через 4,5 місяці: за цей час Кудрявцев повинен був «провести реформи, які він почав, запустити ті проекти, які повинні бути запущені, і завершити розпочаті раніше ».

Кількість переглядів: 1 837

Оцінка матеріалу:

(11) всі матеріали

Прокоментувати з допомогою