Реклама
Реклама
Реклама

Податкова банкрутить засновника фірми колишнього губернатора Примор'я

Комплексне освоєння земельних ділянок закінчиться нічим? Комплексне освоєння земельних ділянок закінчиться нічим

В "Сонячній долині" вже давно мало б вирости це. фото 111bashni.ru

Інспекція Федеральної податкової служби Росії по Фрунзенському району м Владивостока подала позов про банкрутство ТОВ «ДВ Капітал», співзасновника АТ «Сонячна долина Владивостока» (49%, ще 51% належить ПАТ «ТИГР» екс-губернатора краю Сергія Дарькіним).

Як стало відомо KONKURENT, сума позовних вимог «ДВ Капітал» становить 1,7 млн ​​руб. Суд поки не призначив дату засідання.

«ДВ Капітал» є орендарем трохи більше 2 тис. Кв. метрів землі в сел. Трудове. Раніше дані землі належали Фонду РЖС і були передані ТОВ «Далта-Восток-1» для «комплексного освоєння з метою житлового будівництва». Або так званого мікрорайону «Сонячна долина». Але «Далта-Восток-1» віддала частину нерухомості ТОВ «ДВ Капітал». Фірма зобов'язалася при цьому сплатити «Далта-Восток-1» грошову суму в розмірі 10 млн руб., В тому числі ПДВ 18%, а також компенсувати витрати (витрати) на виконання договору оренди і освоєння земельних ділянок в рублях, еквівалентні $ 9,7 млн за курсом ЦБ РФ на день платежу, але в жодному разі не нижче, ніж по курсу 33,4 рубля за $ 1.

В даний час між фірмами розгортаються серйозні судові баталії навколо даних земельних ділянок. Пов'язано це з тим, що «ДВ Капітал» до сих пір не виплатив «Далта-Восток-1» належну суму. Плюс «Далта-Восток-1» давно знаходиться в банкрутному стані. Інтрига полягає ще і в тому, що до обох компаній має відношення Марина Ломакіна. При ній АТ «Наш дім - Примор'я» починало будувати багатостраждальні п'ятизіркові готелі «Хаятт» у Владивостоці. А її чоловік Олег Дроздов з «Першої ігровою компанією», можна сказати, став «засновником» гральної зони в бухті мурашина.

За даними ЕГРЮЛ, управляючою компанією «ДВ Капітал» є ТОВ «Альянс Капітал», де генеральним директором виступає Марина Ломакіна. Як позначиться банкротних ситуація на «Сонячній долині Владивостока» Сергія Дарькіним, поки не ясно. За даними KONKURENT, «ДВ Капітал» не платив гроші АІЖК (нині АТ «Дом.рф») за оренду горезвісних земельних ділянок. Тільки за минулий рік АІЖК стягнула з фірми по суду майже 7 млн ​​руб. разом з неустойкою.

Комплексне освоєння земельних ділянок закінчиться нічим?