Реклама
Реклама
Реклама

Інвентарзація каси при змінений мовляв бланк скачати

  1. Акт прийому-передачі грошей каси при зміні касира
  2. Акт інвентаризації каси (бланк і зразок)
  3. Акт інвентаризації - зразок 2018 року
  4. Складання акту прийому-передачі грошей при зміні касира
  5. Акт передачі каси при зміні касира

Одним з таких знову затверджених документів є акт інвентаризації каси. Завантажити бланк акта інвентаризації готівкових грошових коштів Держкомстат РФ вказав, що названий формуляр служить для відображення підсумків перевірки наявності грошей і грошових документів в касі підприємства. Всі цінності в пойменованому підрозділі підлягають суцільному перерахунку і звірці з даними бухобліку. Формуляр заповнюється на комп'ютері або від руки. Допускається використання чорнила чорного або синього кольору. Однак, незважаючи на важливість цього документа, Держкомстат не затвердив зразок заповнення бланка інвентаризації каси інв-15. У зв'язку з цим співробітник компанії, що заповнює підсумковий документ перевірки, повинен його оформляти акуратно і безпомилково. Не допускається наявність в формі підчисток, подтірок або помарок.

Грошові кошти в касі організації знаходяться на особливому обліку, тому що гроші - це найбільш ліквідні активи підприємства і вони частіше є об'єктом розкрадання, ніж інші види майна. Саме тому проводити регулярну інвентаризацію грошових коштів в інтересах компанії. Про те, як правильно це зробити, читайте в статті. Інвентаризація каси проводиться відповідно до наказу Мінфіну Росії від 13.06.1995 № 49 «Про затвердження методичних вказівок ...» (Методичні вказівки).
Не забудьте з матеріально відповідальними працівниками (МВО), які мають доступ до грошових коштів і документів, в обов'язковому порядку укласти договори про повну матеріальну відповідальність. Якщо такий договір не укладено, то в разі виявлення недостачі організація не зможе утримати з працівника суму збитку в повному розмірі (ст. 241-244 Трудового кодексу РФ).

Не допускається наявність виправлень або помарок. У відповідні розділи акта вносяться:

  • Назва організації;
  • найменування підрозділу (при проведенні ревізії каси у відокремленому підрозділі);
  • документ - підстава для проведення перевірки каси, його номер і дата;
  • номер і дата акта, а також дата проведення інвентаризації;
  • підпис касира в розписці;
  • фактична сума грошових коштів, цінних паперів та інших грошових документів;
  • облікові дані грошових активів;
  • дані результатів ревізії;
  • пояснення виявлених надлишок / недостач;
  • підписи членів комісії та матеріально відповідальних осіб.

Завантажити зразок заповнення форми інв-15 Детальніше про порядок, який слід дотримуватися при веденні касових операцій, читайте в матеріалі «Порядок ведення касових операцій у 2017 році».

Акт прийому-передачі грошей каси при зміні касира

Інвентаризація грошових коштів в касі полягає в перерахунку грошових купюр, монет і грошових документів. Комісія перераховує гроші і звіряє суму з залишком по касовій книзі. Якщо будь-які прибуткові і (або) видаткові касові ордери не відображені в касовій книзі протягом дня, то зазначені в них суми також враховуються при розрахунку.

Крок 4. Результати такого перерахунку оформляються в акті, складеному комісією за формою № інв-15, затв. наказом Мінстату України від 18.08.1998 № 88. Акт роздруковується у двох примірниках, в них ставлять свої підписи всі члени комісії і МВО. ВАЖЛИВО! У разі проведення перевірки при зміні МВО акт складається в трьох примірниках:
  1. Примірник для бухгалтерії.
  2. Примірник для колишнього МОЛ.
  3. Примірник для нового МОЛ або особи, тимчасово виконуючого його обов'язки.

Крок 5.

Акт інвентаризації каси (бланк і зразок)

Підпис відповідальної особи буде свідчити про те, що все пріходнікі і витратні матеріали передані в бухгалтерію, а готівкові кошти підприємства в повному обсязі знаходяться на даний момент в касі. Потім цей співробітник повинен від руки вписати в документ свою посаду, поставити дату, підпис і розшифрування підпису. Наступний етап - інвентаризаційна комісія в складі кількох людей підраховує всі фінансові кошти в касі і вносить дані відомості в бланк акту.

Тут потрібно обов'язково зробити поділ коштів за видом готівки: тобто в акт інв-15 крім підрахованої суми у вигляді готівки треба вписати марки, чеки, цінні папери і т.д. Всі записи потрібно вносити як в числовому вигляді, так і з повною письмовій розшифровкою числового значення. Трохи нижче вносяться дані про суму готівкових коштів за результатами бухгалтерського обліку.

Акт інвентаризації - зразок 2018 року

Акт за формою інв-15 - головний документ, який використовується для фіксації результатів раптової перевірки зберігаються в касі грошових коштів або, кажучи простіше, інвентаризації касової готівки. Перевірка ця може проводитися як на вимогу фахівців податкової інспекції, так і з ініціативи керівництва організації, на підставі спеціально виданого наказу. Якщо інвентаризація відбувається за потребою, в зв'язку зі зміною матеріально-відповідального співробітника, то даний документ складається в трьох примірниках: по одному для колишнього і нового матеріально-відповідальної особи, і третій - для бухгалтерії організації.
Якщо це планова перевірка, то достатньо двох примірників.

Акти Акт прийому-передачі грошових коштів каси оформляється при зміні касира, а також при необхідності тимчасово передати касу іншій особі на період відсутності (відпустки). Завантажити бланк акту прийому-передачі грошей каси при зміні касира можна в кінці статті в форматі word. При зміні матеріально-відповідальної особи, що працює з касою і готівкою, необхідно скласти акт інвентаризації каси, а також акт прийому-передачі грошових коштів від однієї особи іншій.

Зразок акту інвентаризації готівкових грошових коштів в касі можна завантажити за цим посиланням. Оформлення акту прийому-передачі грошей не позбавляє від оформлення акта інвентаризації. Оформити акт можна в довільній формі. Необхідно створити комісію в складі мінімум три людини: голова і члени комісії.

Складання акту прийому-передачі грошей при зміні касира

За ідеєю, ці два значення повинні збігатися, хоча іноді по ним зустрічаються і розбіжності. Якщо виявлено розбіжність реальних і облікових даних, тобто недостача або надлишок, їх потрібно також обов'язково внести в акт інвентаризації до відповідних розділів. Потім потрібно обов'язково вказати останні номери прибутково-касового ордера і витратно-касового ордера, зареєстрованих до початку перевірки.
3 частина: підписи інвентаризаційної комісії До цієї частини відносяться посадові дані всіх учасників перевірочної комісії з підписами і їх розшифровкою. Тут же, після ознайомлення з отриманими цифрами, знову повинен розписатися матеріально-відповідальний співробітник, в присутності якого і повинна була проводитися вся процедура.

Акт передачі каси при зміні касира

Вітчизняні організації повинні звіряти не лише майно, а й проводити інвентаризацію наявних грошових коштів. Акти, які складаються за результатами таких досліджень, фактично закінчують перевірку. Акти нормотворчості Росії передбачають кілька випадків звірки фактичних активів і зобов'язань з даними бухгалтерського обліку:

Керівник підприємства наказом призначає проведення перевірки і визначає членів відповідної комісії, які своїми підписами засвідчують акт інв-15 інвентаризації готівкових грошових коштів та інші документи, що оформляються за підсумками звірок. Порядок проведення перевірок готівки розроблений Міністерством фінансів Російської Федерації в пунктах 3.39 - 3.43 Методичних вказівок.