Реклама
Реклама
Реклама

Єдиний Громадський юридичний центр - Що робити при протікання даху, затоці квартири?

ЩО РОБИТИ ПРИ протікання даху, ЗАТОЦІ КВАРТИРИ?

Сніжна зима 2015/2016 - пора протікання дахів у Санкт-Петербурзі.

Ось і настала по справжньому російська зима, з рясними снігопадами, із заморозками і льодом. Снігові маси наповнили Петербург і його околиці. Комунальники, так звикли за останні 4 роки до удачі, у вигляді безсніжних зим, в черговий раз опинилися в незручному становищі, в положенні постійних протікань дахів, повсюдного затоки квартир. Прибирання снігу та криги з дахів багатоквартирних будинків змушує керуючі компанії всім штатом, Опально, занурюватися в немилості природи під гнівні вигуки жителів міста.
Ось і настала по справжньому російська зима, з рясними снігопадами, із заморозками і льодом
Технології сброски снігу та криги в Росії і до цього дня складаються з працівника Середньої Азії і металевого брухту або сокири в його руках. Що безумовно, просто жахливо для будь-якої цивілізованої країни. Полій збивають ломами з покрівлі і тим самим покриття набуває вигляду решета, безліч пробоїн і дірок, які в наслідку при випаданні снігу і його танення призводять до протікання води і затоки квартир.

Що ж робити якщо ваша квартира постраждала, у вас протікання даху і отже великий затока квартири?
Що робити в разі затоки вашої квартири:
1. Як тільки ви виявили протікання покрівлі, її необхідно зафіксувати самостійно, за коштами фото або відео фіксації. Запишіть дату і конкретне місце затоки.

2. Негайно повідомте про протікання у вашій квартирі в керуючу компанію. Телефон керуючої компанії, як правило, є в квитанції, якщо його там не виявилося подивіться його на стенді інформації на вашій сходовій клітці (ймовірно він знаходиться на 1 поверсі). Повідомте диспетчеру місце протікання і вимагайте негайного вжиття заходів по очищенню снігу та криги з даху будинку, складання акту про протікання.

3. Запишіть ім'я диспетчера, точну дату і час свого звернення до диспетчерської служби компанії, що управляє. Уточніть у нього присвоєний номер свого звернення.

4. Прийміть всіх можливих заходів для забезпечення своєї безпеки в квартирі з протіканням. Якщо потік води заливає електричні прилади, телевізори, мікрохвильові печі, холодильник і тп., Ні в якому разі не намагайтеся їх включити! Вимкніть всі електроприлади від мережі і перемістити їх в приміщення, яке протікання не схильне (звичайно, якщо таке приміщення є в квартирі). Якщо на сходовій клітці відкритий доступ на горище, то спробуйте самостійно ліквідувати текти до приїзду комунальників, поставте посуд для збору талої води, тази, відра і регулярно виносьте накопичилася воду. Це дозволить скоротити площу протікання вашої квартири, принаймні до приїзду комунальників.

Увага: ні в якому разі не виходьте на дах для очищення снігу або огляду самостійно, це небезпечно для вашого життя!


5. В обов'язковому порядку складіть в письмовій формі заяву про протікання з вимогою:
а) Складання акту про протікання
б) Прийняття заходів по ліквідації протікання даху, затоки квартири
в) Фінансової компенсації заподіяної шкоди.
Заява складається в письмовій формі, із зазначенням контактних даних заявника, докладну розповідь протікання або затоки квартири, місце проживання заявника і дату складання документа. Подавати заяву слід в канцелярію керуючої компанії або ТСЖ в 2 примірниках на одному з яких поставлять штамп про прийняття і присвоять вхідний номер. Цей екземпляр вам зобов'язані повернути в ту ж хвилину на руки. Опишіть в заяві коли відбулось протікання, той факт, що ви звернулися по телефону в диспетчерську службу КК або ТСЖ, час і дату звернення.

6. У разі якщо керуюча компанія або ТСЖ протягом 2 днів; не становлять акт про протікання, ви маєте право скласти даний акт самостійно, залучаючи сусідів. Цей документ носить абсолютно аналогічне юридичне значення. При складанні акта про протікання самостійно, необхідно врахувати важливі нюанси:
7. Якщо квартира застрахована, звертайтеся в страхову компанію з вимогою страхової виплати.

8. Керуюча компанія або ТСЖ несуть повну відповідальність за протікання даху, залиття вашої квартири. Вони зобов'язані вжити всіх заходів щодо недопущення даної ситуації, так само зобов'язані компенсувати вам збитки від протікання. Але на жаль на практиці, комунальники усвідомлюють фінансові втрати в результаті протікання і всіляко намагаються викрутитися з ситуації, що склалася, не гребуючи відверто шахрайськими прийомами. Тільки грамотне оформлення комунальної аварії, чітка послідовність дій дозволять вам отримати гідну компенсацію і ліквідувати затоку квартири.

9. Для визначення розміру збитку ви можете звернутися в оціночну компанію , Яка проведе дослідження і надасть вам звіт з обґрунтованою вартістю відновлювального ремонту від наслідків протікання покрівлі, затоки квартири. Ця грошова сума надалі буде найбільш вагомим доказом у суді. У питаннях протікання покрівлі комунальники в 95% випадках відмовляються від добровільних виплат, розраховуючи на те, що власники не захочуть звернутися до суду, вважаючи судовий процес багаторічним і безперспективним, що в свою чергу є абсолютним помилкою. Термін розгляду справ про протікання даху, залиті квартири становить в середньому від 3 до 6 місяців.

10. На кожному з перерахованих вище етапів, ви можете звернутися за безкоштовною консультацією до юристів Єдиного Громадської юридичного центру. Юрист дасть вам докладні вказівки і проконсультує конкретно по вашому випадку, представить ваші інтереси в суді, виграє ваша справа і допоможе з отриманням присуджених грошей.

11. Безглуздо чекати милості від комунальників, добровільно компенсувати збитки вам ніхто не буде. Після отримання акту і обґрунтованої вартості відновного ремонту, вам необхідно звернутися в суд. Якщо вартість ремонту нижче 50 000 рублів (що вкрай рідко), то звертатися вам необхідно в Мировий суд, якщо вартість перевищує 50 000 рублів то розглядає таку справу суд району. Ми рекомендуємо вам вдатися до допомоги профільних юридичний центрів, тому як дана категорія справ має безліч нюансів і особливостей, дотримання яких підвладне тільки досвідченому житловому адвокату.
Дивіться також:
1. Затока квартири або що робити при залиття квартири.
2. Прорвало трубу (стояк ГВП, ХВП) в квартирі. Хто винен і що робити?
3. Зразок акту про протечках
4. Чому течуть дахи в Петербурзі?
Якщо у вашій квартирі відбулось протікання, або протікання носять систематичний характер, ви втомилися від бездіяльності комунальників, ваша квартира сильно постраждала, постраждало ваше майно, негайно телефонуйте нам!

Юристи нашого центру абсолютно безкоштовно проконсультують вас на будь-якій стадії затоки вашої квартири, забезпечать вам необхідне дотримання всіх тонкощів цього питання, будуть представляти ваші інтереси в суді. Так само важливо відзначити, що всі грошові витрати на суд з представниками ЖКГ будуть компенсовані в обов'язковому порядку, відповідно до законодавства РФ.

ЩО РОБИТИ ПРИ протікання даху, ЗАТОЦІ КВАРТИРИ?
Що ж робити якщо ваша квартира постраждала, у вас протікання даху і отже великий затока квартири?
Хто винен і що робити?
4. Чому течуть дахи в Петербурзі?