Реклама
Реклама
Реклама

У Миколаєві першу школу обладнали ліфтом для дітей з особливими потребами. на черзі

У Миколаївській школі "Академія дитячої творчості" побудували ліфт для дітей з інвалідністю. Академія стала першою школою, обладнаної ліфтом для дітей з інвалідністю. Ліфтове приміщення до школи прибудували так, щоб під'їзд до нього був зручний для людей з колясками.

Будівництво обійшлося в 2 мільйони 370 тисяч гривень, повідомили у відділі інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради.

На першому етапі ліфтами планують обладнати по одній школі в кожному районі міста. У Інгульському районі - Академію дитячої творчості, в Заводському районі - школу №36, в Корабельному районі - школу №54. Крім того, зараз визначають школу Центрального району, до якої повинні прилаштувати приміщення для ліфта.

- Уже куплений ліфт для школи №36, де теж будуть навчатися хлопці з особливими потребами. У наступному році ми плануємо відкрити ліфт в школі №54, це передбачено проектом, - сказав віце-мер Євген Шевченко.

Крім того, ліфт повинні побудувати і в Палаці творчості учнів. Планується, що його введуть в експлуатацію вже в цьому році.

На даний момент в Академії дитячої творчості навчаються 9 дітей з особливими потребами, 4 з яких пересуваються на візках. Щоб вони без труднощів могли пересуватися по школі, і був необхідний такий підйомник.

Як повідомлялося раніше, станом на 1 липня з тисячі триста вісімдесят шість ліфтів, які знаходяться на балансі житлово-експлуатаційних підприємств та обслуговуються КП «Миколаївліфт» і ТОВ «Центрліфт», 4 ліфти не працюють більше одного місяця.