Реклама
Реклама
Реклама

Паспорт і рукописи Віктора Цоя продають за 3,5 млн рублів

На сайті Avito з'явилося оголошення про продаж паспорта Віктора Цоя, первинною версією культової пісні «Змін!» І невиданих віршів

» І невиданих віршів

На фото в паспорті можна побачити зовсім юного Віктора з пишною шевелюрою, невеликими вусами і більш округлим обличчям, ніж в період широкої популярності. Автор оголошення запевняє, що був особисто знайомий з Цоєм.

На фотографіях з паспортом музиканта, прикріплених до оголошення, видно сторінки зі штампами про укладення шлюбу з Мар'яною Родованской в ​​ленінградському загсі 4 лютого 1984 року і про військовий обов'язок. Є і дві адреси з місцем проживання. Перший - вулиця Басейна, де пройшли дитинство і юність Віктора Цоя. Другий - проспект Ветеранів, останнє місце проживання.

Другий - проспект Ветеранів, останнє місце проживання

Фото: © РИА Новости / Галина Кміт

Автор оголошення, Дмитро з Санкт-Петербурга, запевняє, що особисто знав Віктора Цоя і його дружину Мар'яну. У 80-ті він жив на вулиці Рубінштейна, де розташовувався популярний в той час Ленінградський рок-клуб і де часто проводили свої вечори музиканти в компанії Цоя.

Власник лота повідомив, що його брат і Віктор Цой займалися музикою у одного викладача, а сам рок-виконавець заходив у гості «на гітарі пограти». У 1988 році Дмитро пішов в армію і спілкування припинилося. Як повідомив продавець, рукописи і записну книжку Віктор Цой забув у нього вдома - а виявилися вони лише через 7 років за холодильником, вже після смерті виконавця.

Як повідомив продавець, рукописи і записну книжку Віктор Цой забув у нього вдома - а виявилися вони лише через 7 років за холодильником, вже після смерті виконавця

Фото: © avito.ru

Також зі слів автора оголошення та доданих фотографій можна дізнатися, що в культовій для радянської молоді пісні групи Кіно «Перемен!», Випущеної в 1986 році, деякі рядки спочатку виглядали по-іншому:

Замість «З сітки календаря вихоплений день» було «падає день»; замість «Червона рута згорає дотла, День догорає з ним» - «Червона рута згорає дотла, Ну, та й бог з ним»; рядок «І коробка від сірників порожня» спочатку була простіше: «Коробка сірників ...». Нарешті, замість «Нам не потрібно все це, щоб один одного зрозуміти» в оригінальній версії - «Ми без цього можемо один одного зрозуміти», а замість «І раптом нам стає страшно щось змінювати» - «Це так страшно щось змінювати ». Автор оголошення запевняє, що Віктор Цой «по пам'яті відновив цей загублений листок, але слова трохи поміняв».

- Спочатку продавець поставив ціну в 3,5 млн за всі лоти, - розповіли Лайфу в «Авіто». - Але потім відредагував оголошення і ціну прибрав. Написав лише, що «продається все окремо. Дорого ».

За словами представника «Авіто», оголошення з ціною з'явилося на сайті в середу, а вже в четвер продавець прибрав ціну.

Лайф зв'язався з продавцем, який сказав, що знімає в четвер увечері оголошення про продаж на сайті.

Фото: © avito.ru

- Буквально тільки що я підписав договір з аукціонним домом «Літфонд» і передав туди ці раритети. Тепер все це буде продаватися на аукціоні в Москві. Орієнтовно 11 або 20 вересня. Стартова ціна буде 3,5 млн рублів. Паспорт 2,5. Пісня «Перемен!» 250 тис. Як вона була написана, потім ще один лист з піснями, які взагалі не видані ніде. І 500 тис. Записна книжка. Там імена дуже цікаві, які знали. Всі імена з рок-тусовки 80-х років там є. Вона дуже цікава. Зараз зніму оголошення, а то дзвонять весь день, - розповів Лайфу продавець.

У Літфонді зміст аукціонів на 11 і 20 вересня поки не прописані.

- У нас найближчим часом ніхто не продає Цоя (29 серпня запланований аукціон, тема якого - рідкісні книги, рукописи, автографи, фотографії, плакати та листівки. - Прим. Авт.). Ось коли аукціони на 11 і 20 вересня будуть розписані, тоді зможете знайти в пошуковій рядку товариша Цоя. У нас співробітників багато, можливо, що хтось договір з продавцем підписав, але інші поки що не в курсі, - повідомили Лайфу в аукціонному домі.

Ніна Важдаева

За матеріалами: «Life»