Реклама
Реклама
Реклама

Туристичний екскурсійний автобус в Барселоні

  1. Маршрути і визначні пам'ятки
  2. сині автобуси
  3. червоні автобуси
  4. зелені автобуси
  5. особливості автобусів
  6. Вартість і покупка квитків на туристичні автобуси Барселони
  7. Розклад
  8. Недоліки туристичних автобусів
  9. знижки

Двоповерхові туристичні автобуси в Барселоні (Barcelona Bus Turístic) є найзручнішим способом відкрити для себе найцікавіші і привабливі пам'ятки міста. Вони курсують по Барселоні з ранку до вечора по декількох маршрутах, які охоплюють майже всю територію міста.

Зміст статті:

Маршрути і визначні пам'ятки

Автобуси курсують по трьом основним маршрутам: північному, південному і району Fórum. Всього передбачено 44 зупинки, поруч з якими обов'язково стоять інформаційні табло. Турист може вийти на будь-якій зупинці, оглянути найближчі пам'ятки, про які попередньо оголошує аудіогід, після чого в будь-який зручний час повернутися назад і сісти на наступний автобус. Як правило, автобуси їздять з інтервалом в 5-25 хвилин, але іноді доводиться чекати довше.

Колір автобуса означає приналежність його до маршруту. В той же колір пофарбовані інформаційні табло та туристичні довідкові, де можна купити квитки на автобус.

В той же колір пофарбовані інформаційні табло та туристичні довідкові, де можна купити квитки на автобус

сині автобуси

Автобуси, які проїжджають по північному маршруту, пофарбовані в синій колір. Їх маршрут проходить від Площі Каталонії до Музею сучасного мистецтва, а також включає в себе відвідини Парка Гуель, Храму Святого Сімейства, футбольного клубу Барселона, парку атракціонів Tibidabo і т.д.

червоні автобуси

Червоні автобуси проїжджають по південним маршрутом, відповідно. Їх маршрут починається на Площі Каталонії і закінчується Парком Цитаделі. Також маршрут включає в себе відвідування Проспекту Діагональ, залізничної станції Барселона-Сантс, порту Vell і інших не менш цікавих місць. Ви можете зробити пересадку на синю лінію на одній з чотирьох пересічних зупинок, про яких теж оголошується заздалегідь.

зелені автобуси

Найкоротшим маршрутом є Fórum, за яким курсують зелені автобуси. Хоч він і набагато менш популярний, ми все ж рекомендуємо неодмінно його відвідати. Зелені автобуси починають свій маршрут з порту Olympic і закінчують проспектом El Poblenou. Дана екскурсія дозволяє побачити чудеса сучасної архітектури Барселони, а також помилуватися узбережжям. Тривалість екскурсії становить 40 хвилин і перетинається вона лише в одному місці з червоною лінією.

Зверніть увагу:

тут

Ви можете завантажити путівник по Барселоні абсолютно безкоштовно!

особливості автобусів

Всі автобуси, як уже говорилося раніше, двоповерхові Всі автобуси, як уже говорилося раніше, двоповерхові. Піднятися на другий поверх можна за допомогою однієї з двох сходів. Замість живого гіда в автобусах є так звані автоматизовані «аудіогіди», що підтримують 11 мов, в тому числі російську. При вході в автобус туристам безкоштовно видаються навушники, які використовуються для прослуховування трансляції аудіогіда. При бажанні можна використовувати власні навушники.

Всі автобуси обладнані безкоштовним високошвидкісним Wi-Fi. До всього іншого, вони адаптовані для людей, прикутих до інвалідних колясок, а також для людей, що страждають проблемами зі слухом.

Вартість і покупка квитків на туристичні автобуси Барселони

Вартість дорослого квитка на один день становить 26 євро, в той час як дводенний обійдеться в 34 євро. Для дітей від 4 до 12 років одноденний квиток коштує 15 євро, на два дні - 19 євро. Безкоштовним проїздом можуть скористатися діти до чотирьох років. Оскільки за один день оглянути всі визначні пам'ятки вам точно не вдасться, краще всього придбати квиток відразу на два дні.

Продаються вони в численних туристичних довідкових, безпосередньо в автобусах, а також на деяких станціях метро. Придбати квиток з 10% знижкою можна через інтернет на офіційному сайті компанії (barcelonabusturistic.cat).

Для тих, хто зацікавлений в проїзному на всі види транспорту Барселони, варто задуматися про покупку Barcelona Card. Тим більше якщо ви хочете відвідати музеї Барселони: в деякі з яких вхід по цій карті безкоштовний, а в інших ця карта дає значні знижки. До речі, не тільки музеї, а й други розважальні пам'ятки.

Розклад

Червоні і сині роз'їжджають з понеділка по неділю, протягом усього року. Зелений маршрут теж працює з понеділка по неділю, але вже з 28 березня по 2 листопада. Взимку автобуси курсують з 9 ранку до 7 вечора, а влітку до 8 вечора. 1 січня і 25 грудня автобуси не працюють.

Недоліки туристичних автобусів

Купівля квитка не гарантує місце в автобусі. У розпал туристичного сезону іноді трапляється, що всі місця в автобусі зайняті, тому доводиться чекати наступного. Також буває дуже складно знайти місце на другому поверсі. На щастя, в цей час автобусів циркулює більше, тому час очікування зводяться до мінімуму. Крім того, трапляється, що доводиться змінити кілька місць, щоб знайти працюючий роз'єм для навушників. Оскільки потік туристів дуже великий, вони часто ламаються.

знижки

Володарі квитків Barcelona Bus Turístic отримують знижку на відвідування багатьох туристичних визначних пам'яток, а також кафе, ресторанів і т.д. У загальній сумі ви можете заощадити до 200 євро. Актуальний список знижок і акцій ви можете знайти в керівництві, видатного при купівлі квитків.

IndependenTravel.ru