Реклама
Реклама
Реклама

Які об'єкти побудують в Єкатеринбурзі в 2019 році

Розповідаємо, як зміниться Єкатеринбург в 2019 році

Судячи з розкладу подій, в 2019 році в Єкатеринбурзі буде, звичайно, не так весело, як в році, що минає 2018 м. Чи не буде чемпіонату світу, вже точно не виграємо «Експо», ніхто не збирається підривати вежі (по крайней мере, поки). Але, судячи з обіцянок чиновників і планам забудовників, все-таки дещо важливе трапиться.

Ми пройшлися по новинах і згадали, що нас чекає в 2019-м. В кінці року ще раз повернемося до цього списку і звіримо з тим, що вдалося зробити.

Нижче - 15 найпомітніших планів року (вони ранжовані не менш важливе).

Розпочнуть реконструкцію Зеленого Гаю

Головний архітектор міста Андрій Молоков пообіцяв , Що в 2019 році почнуть упорядковувати парк «Зелена Роща» (завершать ці роботи в 2020 році). Парк значно зміниться, там хочуть побудувати пішохідний міст з вулиці Шейнкмана, дві дитячі майданчики, чотири місця відпочинку, місце для вигулу собак, волейбольний та баскетбольний майданчики і майданчик археології та історичної спадщини XVIII століття.

Чи стане в два рази більше платних парковок

У 2019 кількість платних місць для стоянки автомобілів збільшиться на дві тисячі , Тобто практично в два рази (зараз 2497 місць). При цьому вони все будуть знаходитися в центральній частині міста. А також з 2019 року парковка буде платною тільки в робочі дні з 8 до 20 годин. У вихідні та святкові дні стоянка буде безкоштовною цілодобово. Також мають з'явитися дозволу для резидентів (мешканців будинків поруч з платним паркуванням).

Платні парковки в центрі діятимуть тільки в робочі дні

Почнуть будівництво нового залу Свердловської філармонії

Одна з найгучніших будівництв міста формально почнеться в 2019 році. фахівці проведуть проектно-вишукувальні роботи на місці, де планують побудувати новий зал філармонії. На це з бюджету області виділено 362 мільйони рублів. Що при цьому буде з мешканцями п'ятиповерхівки на Карла Лібкнехта, 40 - до сих пір невідомо. За проектом новий зал займе місце будинку і частину саду імені Вайнера.

Реконструюють пам'ятник Леніну

У 2019 відремонтують постамент пам'ятника Леніну , Який стоїть на площі 1905 роки вже 60 років. Як саме це відбуватиметься і скільки часу займе, поки точно не відомо. Спочатку передбачалося, що скульптуру навіть доведеться знімати з постаменту, але потім вирішили, що зможуть провести реконструкцію, не забираючи Леніна з звичного місця. На це піде 35 мільйонів рублів.

«Ленінград» заспіває на «Єкатеринбург Арені»

Група «Ленінград» дасть грандіозний концерт на «Єкатеринбург Арені» . Це трапиться 6 липня 2019 року, і якщо ніякі музиканти не заявлять свій виступ раніше, то це буде перший концерт на відремонтованому єкатеринбурзькому стадіоні. Для цього Сергій Шнуров підготує унікальне шоу із спеціально виготовленими декораціями.

Для цього Сергій Шнуров підготує унікальне шоу із спеціально виготовленими декораціями

«Ленінград» на стадіоні - це буде круто!

Повністю відремонтують Челябінський тракт

Челябінський тракт повністю відремонтують до кінця 2019 року . Про це заявив губернатор Євген Куйвашев в інтерв'ю журналістам різних видань Єкатеринбурга.

Почнуть будувати нові житлові квартали

У 2019 почнуться кілька нових будівництв великих житлових кварталів в різних частинах міста. наприклад, вздовж Сибірського тракту будуть зводити багатоповерхівки . Інший масштабний проект - ЖК в квадраті вулиць Щорса - 8 Березня - Островського - Московської на місці приватного сектора. Там буде комплекс з річкою у дворі , А увійти в будинок можна буде за відбитками пальців.

Там буде   комплекс з річкою у дворі   , А увійти в будинок можна буде за відбитками пальців

Такий ЖК з'явиться на півдні міста

Відкриють новий будинок школи № 1

1 вересня відкриє двері оновлена ​​школа № 1 на візі (це повинно було статися ще в 2018 році, але закінчити будівництво не встигли). На цьому місці стояла стара школа міста, будівля якої знесли, а потім відбудували нове . У ній зможуть займатися 1000 дітей.

Пройде ЧС зі швидкісного спуску на ковзанах

Єкатеринбург вперше прийме чемпіонат світу зі швидкісного спуску на ковзанах. незвичайні змагання пройдуть на Уктус в лютому . Для цього там побудують спеціальну трасу, на якій можна буде розганятися до 70 кілометрів на годину.

Добудують конгрес-хол поряд з «Єкатеринбург-Експо»

Поруч з «Єкатеринбург-Експо» до червня 2019 роки обіцяють добудувати будинок конгрес-холу . Тут планується проводити великі міжнародні заходи, концерти світових зірок і спортивні змагання. Його повинні встигнути здати до глобального саміту виробництва та індустріалізації GMIS-2019. Очікується, що на нього приїдуть глави різних держав, в тому числі Володимир Путін.

Реконструюють сквер позаду Оперного

Сквер за Оперним театром зараз реконструюють, і в 2019 році ремонт повинен бути закінчений. Там повинні встановити прожекторне освітлення, побудувати дві шестиметрові ротонди , Поставити 44 лави і стільки ж урн. А ще висадити кущі жовтої перстачу, чагарникової троянди, бузок, ялини і зробити живопліт.

А ще висадити кущі жовтої перстачу, чагарникової троянди, бузок, ялини і зробити живопліт

Таким повинен стати сквер позаду Оперного до кінця 2019 го

Добудують «Хаятт» у «Єкатеринбург Арени»

Готель «Хаятт» у «Єкатеринбург Арени» планували закінчити до ЧС-2018, але не встигли. Весь чемпіонат будівля простояла законсервованим. Тепер його планують ввести в експлуатацію навесні 2019 року, пообіцяв глава УГМК Андрій Козіцин у великому інтерв'ю E1.RU .

Почнуть будувати «золотий» автовокзал

У 2019 планували почати будівництво нового автовокзалу в районі Ботаніки. Спочатку його називали «золотим» (і так він і виглядав), але потім проект змінили і з золотого будівля перетворилася в біле. У кварталі вулиць Крестинского - Шварца - Бєлінського (біля розв'язки на Щербакова) вже знесли бараки і промислові будівлі і розчищають місце під будівництво.

Пройде бієнале сучасного мистецтва на військовому заводі

П'ята Уральська індустріальна бієнале сучасного мистецтва восени 2019 року відбудеться на діючому військовому підприємстві - Уральському оптико-механічному заводі. Два поверхи одного з цехів на Східній зараз пустують . Звідти вивезли майже все обладнання, скоро приміщення відремонтують і знову будуть використовувати за призначенням. А поки - під час цієї паузи - туди пустять сучасних художників і відвідувачів.

А поки - під час цієї паузи - туди пустять сучасних художників і відвідувачів

У цих занедбаних цехах на кілька місяців влаштуються художники

Почнуть будувати другу «путінську» школу

Між Академічним і Широкій річкою в 2019 році почнеться будівництво другого великого освітнього центру за вказівкою Путіна. Під одним дахом будуть школа, дитячий сад, лікарня і спортивний центр з басейном. Одна така школа вже працює в Мічурінському, її називають «путінської» школою.

Про все це ми розповімо в 2019-м.

Текст: Олена ХАЗІНУРОВА
Фото: Артем Устюжаніна / E1.RU; проектна документація