Реклама
Реклама
Реклама

У «Нафтогазі» перерахували міста, де зривається опалювальний сезон

І пояснили, хто винен в тому, що батареї холодні

НАК «Нафтогаз України» стурбований тим, що бездіяльність деяких органів місцевої влади та керівників майном ТЕЦ в черговий раз перетворює жителів місцевих громад в заручників. У зв'язку з цим в компанії перерахували населені пункти, в яких опалювальний сезон зривається через заборгованість ТЕЦ. Про це повідомляється на сайті компанії.

На пільгових умовах у «Нафтогазу» купують газ 1146 теплопостачальних підприємств. У НАК пояснили, що 22 з них, 12 з них великі, накопичили «значну заборгованість» і не розрахувалися з «Нафтогазом».

«Поки ці підприємства не виконають ці вимоги законодавства,« Нафтогаз »не може надавати їм номінації на газ на пільгових умовах, визначених Кабміном», - повідомили в компанії.

У більшості випадків, за інформацією НАК, накопичення значної заборгованості і зрив графіка її погашення є наслідком бездіяльності місцевих органів влади

Проблеми з поставками газу і подачею тепла населенню виникли в Кривому Розі, Херсонської області, містах Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка. До переліку також увійшли Фастів, Бердянськ, Кропивницький, П'ятихатки.

У НАК заявили, що найбільша заборгованість у Криворізькій ТЕЦ - 1,9 млрд. Грн.

Як раніше повідомляли «Коментарі» , Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив , Що в результаті підвищення ціни на газ на 23% тарифи на тепло можуть зрости не більше ніж на 16%.