Реклама
Реклама
Реклама

Глас народу

  1. ДЛЯ МАЙБУТНІХ МІЛЬЙОНЕРІВ
  2. СВІТЛА НЕ ВИДНО ...
  3. АРМАГЕДДОН
  4. АВТОРА!
  5. Станціях пересадки ...
  6. ФІКТИВНИЙ ПІДХІД

Свист ГУМОВІ КУЛІ
Свист ГУМОВІ КУЛІ   У дитинстві дуже хотілося мати собаку

У дитинстві дуже хотілося мати собаку. Справжню. Живу. Замість живої батьки купили гумового пуделя з залізним свистком на череві, покликаним імітувати гавкіт. «А ось коли виростеш, купиш собі справжню собаку», - сказав батько. Після чого натиснув гумовому заміннику на боки, пустивши мені в обличчя струмінь повітря, що пахне новою калошею.

Собаки я собі так і не купив. Любов до собаки проектується крізь того, гумового, пуделя. Здається, візьмеш цуценя на руки, притулиш до грудей - і з його надр через яке-небудь отвір вирветься пронизливий свист.

Це як в інтимних відносинах. Повинні бути почуття, нехай гіркі, нехай з присмаком крові. В юності замість першого сексу з ровесницею, від якого геть зносить «вежу», тобі пропонують гумовий аналог. Є все: необхідні отвори і опуклості, шовковисте волосся, ніжна «шкіра». Тренуйся, а підростеш - тебе чекає справжня любов. Напевно, буде менше душевних травм, сімейних трагедій. До шістнадцяти - гумову собаку, до двадцяти - гумову жінку, до скількох-то - гумову кулю.

Один крок до любові до тварин, один - до любові до жінки, один - до легалізації справжньої зброї.

Ось так і живемо: «крок вперед і два назад». Законодавці, зачаті не без допомоги «вироби номер два» Баковського заводу гумовотехнічних виробів, «тягнуть гуму».

Микола Рассадін
Москва


ДЛЯ МАЙБУТНІХ МІЛЬЙОНЕРІВ

У ж якось так повелося, що у нас всі вважають вітрильний спорт заняттям для дуже багатих людей. І я теж так вважала. До тих пір, поки донька не впросила мене віддати її в секцію парусного спорту. Доньці моєї вісім років. І ось в кінці травня вона повернулася зі школи і розповіла, що до них на урок прийшла тренер парусної секції і стала агітувати всіх дітей записуватися до неї на заняття. У нас родина не високого достатку, чоловік заробляє п'ятсот доларів, я - триста, а тому я відразу спробувала пояснити дівчинці, що таке заняття не для нас. Але хіба їй поясниш? «Мама, я іграшок просити не буду, я в Макдоналдс ходити не буду, буду тільки на п'ятірки вчитися і є все, що ні подаси». Довелося пообіцяти. І ось ми з батьком вибрали час і поїхали в зазначену спортшколу дізнаватися щодо умов (що за школа, говорити не буду, щоб не вважали за рекламу, скажу тільки, що в Москві їх кілька і умови скрізь приблизно однакові). Так ось, як ви думаєте, скільки коштує навчити дитину ходити на яхті? Тисяча доларів за рік? Дві? Три? Чи не вгадали. Триста рублів. За рік! При цьому дитині дають яхту (природно, у тимчасове користування). Спочатку одномісну (як-то там клас називається, я забула), потім - двомісну, потім ще що-небудь, більш серйозне. Влітку за якісь абсолютно смішні гроші вони всією секцією відправляються в вітрильний похід, живуть в спортивному таборі і так далі. Загалом, ми свою доньку записали, і скоро вона піде на перше, поки ще підготовче, сухопутне заняття. А там - вітер в парус і сім футів під кілем. А ви говорите - заняття для мільйонерів. Може, для майбутніх мільйонерів? Адже відомо ж, що Онассіс почав кар'єру з того, що на останні гроші купив членство в якомусь страшно престижному яхт-клубі ...

Олександра ЖУРАВЛЬОВА
Москва


СВІТЛА НЕ ВИДНО ...

Н у ніяк не можу я погодитися з Домініком Перро (стаття «Треба будувати не одну вежу, а сто !!!»). Просто як представлю собі, що виходжу на вулицю, а кругом - вежі, вежі, вежі, вежі ... І ма-а-ахонькій шматочок блакитного неба. І це картина майбутнього? Не знаю, як ви, а я в такому майбутньому жити б не хотіла. І правильно зробили, що розібрали «Інтурист», я б ще й сталінські страхіття розібрала. Мене вони лякають, я не хочу жити поруч з ними, а доводиться. Взагалі, якщо поговорити з будь-якою людиною начистоту, то з'ясується, що мріє він зазвичай не про величезній квартирі на сто чотирнадцятому поверсі а про відносно невеликому двох-триповерховому котеджі, розташованому недалеко від міста або в самому місті. А в баштах люди живуть тільки в разі потреби. До того ж вчені давно довели, що жити вище сьомого поверху шкідливо для людської психіки. Це, до речі, у вашому ж журналі писали року два назад.

Ірина МАРТИНОВА
Санкт-Петербург


АРМАГЕДДОН

У моєму інституті до уваги студентів запропонований стенд, на якому Ярослав Голованов під час поїздки до Криму на українську станцію стеження за космічними об'єктами розглядає питання кометної і метеоритної небезпеки для нашої планети. Всього чотири наукових співробітника ведуть спостереження за космічними об'єктами, що проходять поблизу від Землі і представляють певну небезпеку. Наприклад, виявлено вже близько 160 космічних тіл, чиї траєкторії безпосередньо перетинаються з траєкторією Землі, а вересень 2004 року стане місяцем, коли, за розрахунками астрономів, метеорит розмірами 1,5х1 км пройде на відстані 0,01 а.о. від Землі. Проблема очевидна, виникає питання її рішення. Основною складністю поряд з величезною масою подібних метеоритів є їх швидкість близько 7 км / с. Ясно, що ні одна ракета не наздожене такий об'єкт і вплив можливо тільки на зустрічних курсах. Яка повинна бути точність попадання ?! Різні наукові інститути, що залишилися після відомих політичних подій в країні без держзамовлення, пропонують рішення цієї задачі в руслі своєї тематики. Тут існують і ядерна теорія відхилення орбіти потенційно небезпечного тіла, і можливість розщеплення його на частини, менш небезпечні для планети. Були пропозиції про лазерно-променевому впливі на метеорит. Дуже цікава пропозиція пофарбувати поверхню комети фарбою з низьким коефіцієнтом відображення, що викликало б її більш інтенсивне танення. Але найбільш практичним і можливим по сучасному рівню розвитку технології є абразивний метод, коли на шляху метеорита, що летить на великій швидкості, створюється хмара з керамічних кульок, кожен з яких при зіткненні здатний забрати масу, у багато разів перевищує його власну.

Василь ЗЕРНОВОЇ
Твер


АВТОРА!

З подивом виявляємо готовність «Огонька» друкувати матеріали типу «Порносерфінга». Тобто з позитивним подивом, оскільки такого Рефрешмент давно не було!

Журнал у нас в компанії, а компанія не маленька, п'ятсот чоловік, зачитали до дірок. Мужики веселяться. Роблять ставки на те, чи є автор Маховська реальною людиною, тим більше жінкою, або всі ці «могильники» і «порносерфінгі» - це якийсь новий колектор для розширення репертуару. Якщо можна, дайте адресу автора. Будемо просити її фото, тому що ставки не можуть стояти замороженими довго.

З повагою до вас, до видання
Ірина КИРІЄНКО


Станціях пересадки ...

Про Грімне вам спасибі за чудову статтю Ірини Росинського «З США, з любов'ю». Ми росіяни, емігрували в США з Латвії дванадцять років тому. Моїй дружині Ірині п'ятдесят шість років. Вона очолює агентство з міжнародного усиновлення. Два роки тому ми усиновили двох дітей з Росії - Ірину, чотирнадцяти років, і її брата Дениса, дванадцяти років. Потім дізналися, що у них ще є маленький брат Саша, семи років. Цілий рік ми витратили на його пошуки і нарешті рік тому знайшли і теж усиновили. Ірина та Денис з російського 5-го класу перескочили відразу в 7-й американський і зараз вчаться вже в 10-му класі, і тільки на А і В (на «4» і «5» за російською шкалою). Саша не вмів рахувати до трьох навіть по-російськи і офіційно був визнаний «олігофреном в стадії дебільності». Зараз він вже пішов до другого класу, читає, пише, складає і віднімає двозначні числа.

Ми завжди з болем читаємо в російській пресі негативні статті про міжнародне всиновлення і вважаємо, що тільки людина з хворобливою уявою може повірити, що іноземці всиновлюють дітей «для пересадки органів». Якщо говорити серйозно на цю тему, то це ми думаємо про те, як пересадити наші органи нашим дітям. Наші серця, наш мозок, наші душі. Як передати їм наш життєвий досвід, наші знання. Ми дуже поспішаємо. Боїмося, що нам не вистачить залишилися років життя.

Володимир Яригіна
Де-Мойн, Айова, США


ФІКТИВНИЙ ПІДХІД

Р Ешиль я тут взяти іпотечний кредит. Зібрав усі документи, оформився в банку. Застряг на опікунській раді. Для того щоб купити нову квартиру, мені потрібно було продати стару. А для того щоб продати стару, потрібно було з неї виписатися. Ми-то з дружиною виписалися без проблем, а от з дитиною виникли складності. Коли я прийшов до опікунської ради, мені з порога заявили: «А чим ви доведете, що ви не збираєтеся пропити гроші, отримані за квартиру? Чим доведете, що ви не алкоголіки? »Хоча, по-моєму, доказ було написано на моєму обличчі. «А чим доведете, що права дитини не будуть ущемлені?» Так і хотілося запитати у відповідь: «А чим ви доведете, що права майже дорослої дівчатка не ущемляються, коли вона живе в одній кімнаті з батьками і у неї немає свого куточка?» у всіх агентствах нам говорили, що треба дати хабар: від тисячі до трьох тисяч доларів. Але платити невідомо кому великі гроші для того, щоб він повірив у те, що ти не алкаш ... І ми вчинили по-іншому: зробили фіктивне розлучення, дружина прописалася з донькою до батьків, а я зайнявся квартирою. Цей самий фіктивне розлучення чомусь сильно хвилювало тещу, вона все дружині говорила: «Він тебе кине, дуру, залишить без квартири». Зараз ми живемо в «трійці», щасливі і задоволені. А днями плануємо зіграти друге весілля. Фіктивну.

Сергій ГРАЧ
Москва

Наша адреса: «Вогник», Красноказарменная, 12, Москва, 111250

Але хіба їй поясниш?
Так ось, як ви думаєте, скільки коштує навчити дитину ходити на яхті?
Тисяча доларів за рік?
Дві?
Три?
Може, для майбутніх мільйонерів?
І це картина майбутнього?
Яка повинна бути точність попадання ?
Коли я прийшов до опікунської ради, мені з порога заявили: «А чим ви доведете, що ви не збираєтеся пропити гроші, отримані за квартиру?
Чим доведете, що ви не алкоголіки?