Реклама
Реклама
Реклама

Середньомісячна сплата єдиного соціального внеску зросла на 1,5 млрд. Гривень

Новини Донецька і області

Новини Донецька і області

Міністерство доходів і зборів України

За період адміністрування Міндоходов єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до бюджету зібрано 50,5 млрд. Гривень. У порівнянні з жовтнем - груднем минулого року сума надходжень зросла майже на 2 млрд. Гривень.

Така результативність, відзначають фахівці Міністерства, якнайкраще свідчить про ефективність проведеної адмінреформи. Зміна адміністратора єдиного внеску не тільки не принесла ніяких незручностей для платників, а й дозволила підвищити середньомісячну сплату єдиного внеску з 15,3 млрд. Гривень до 16,8 млрд. Гривень.

Більш того, такі зміни спростили процес постановки на облік, оскільки облік платників податків і платників єдиного внеску здійснюється тепер в одному органі за принципом єдності реєстраційних процедур.

За статистикою відомства, за час адміністрування внеску Міндоходов кількість страхувальників з жовтня по грудень 2013 року зросло майже на 40 тис. Чоловік. На сьогодні єдиний внесок сплачують 1,2 тис. Юридичних і 2,7 тис. Фізичних осіб.

За цей період фахівці колл - центру Міндоходов відповіли більш ніж 32 тис. Звернень з адміністрування єдиного внеску, а також надали 18 консультацій в письмовій формі. Чимало громадян цікавилося сервісом електронного звіту, який набуває все більшої популярності серед платників ЄСВ. Щоб ним скористатися, платникам досить тільки отримати в Міндоходов безкоштовний електронний ключ і завантажити відповідне програмне забезпечення.

Якщо до жовтня електронкою звітність подавали тільки 38% платників ЄСВ, то вже в грудні - 77%. Всього з 1 жовтня по 31 грудня 2014 року звітування по єдиному внеску подавали майже 665 тис. Суб'єктів господарювання, з яких 509 тис. - в електронному вигляді.

Спрощення звітності з єдиного внеску, запевняють в Міністерстві, триватиме. За словами аналітиків відомства, сьогодні розглядаються варіанти зниження навантаження на фонд оплати праці, полегшить життя, як роботодавцям, так і їх співробітникам.

За інформацією Прес-служби Міністерства доходів і зборів України в Донецькій області.