Реклама
Реклама
Реклама

Депутати пропонують врахувати податкові пільги в Законі ДНР «Про податкову систему»

Вчора, 8 лютого 2016 року, відбулося спільне засідання Комітету Народної Ради ДНР питань бюджету, фінансів та економічної політики, Комітету у справах молоді, фізичної культури, туризму і спорту, а також Комітету у справах громадських об'єднань і релігійних організацій. Захід відбувся за участю заступника міністра молоді, спорту і туризму ДНР Олександра Громакова. У роботі засідання також взяли участь представники неприбуткових організацій Республіки.

Темою спільного обговорення стала необхідність внесення змін до Закону ДНР «Про податкову систему» ​​в частині діяльності неприбуткових організацій, які звільняються від оподаткування на основі статей 78 і 79 і підтримують свою діяльність за рахунок благодійних коштів.

Голова Комітету Народної Ради ДНР питань бюджету, фінансів та економічної політики Марина Жейнова звернула увагу присутніх на те, що в чинному Законі ДНР «Про податкову систему» ​​не прописані пільгові умови для фізичних та юридичних осіб-підприємців, що займаються благодійною діяльністю.

«Згідно з чинним в Республіці законодавству, юридичні та фізичні особи-підприємці, які роблять благодійні внески і пожертвування, не можуть ці кошти віднести себе на валові витрати і зменшити оподатковуваний прибуток. Тобто вони їх роблять з чистого прибутку », - розповіла Марина Жейнова.

Голова Комітету Народної Ради ДНР питань бюджету, фінансів та економічної політики запропонувала внести поправку в Закон Донецької Народної Республіки «Про податкову систему», щоб прописати в ньому податкові пільги для підприємців, що займаються благодійністю.

«З -Фери неприбуткової діяльності вимагають фінансової підтримки, яку зараз складно забезпечити за рахунок державних коштів з республіканського і місцевих бюджетів. У зв'язку з цим потрібно додатково опрацювати питання, пов'язані з оподаткуванням, благодійним внеском і пожертвуванням. Тому ми пропонуємо внести поправку до Закону ДНР «Про податкову систему» і прописати в ньому надання можливості платникам податків відносити до складу витрат суми благодійних внесків в межах граничного ліміту щодо сум сплаченого податку в попередньому податковому періоді. Це надасть можливість підприємцям відносити якусь частину від податків, сплачених в попередньому періоді, на розвиток спортивних, культурних, релігійних та інших неприбуткових організацій », - зазначила депутат Народної Ради Марина Жейнова.

Голова профільного комітету попередила про те, що введення податкових пільг не повинно використовуватися в корупційних схемах ухилення від оподаткування та мінімізації витрат. В кінцевому підсумку від введення податкових пільг держава тільки виграє, - підсумувала Марина Жейнова

Офіційний сайт Народної Ради ДНР

Офіційний сайт Народної Ради ДНР