Реклама
Реклама
Реклама

Бухгалтерські проводки членських внесків в кооперативі

  1. Проведення за членськими внесками в СРО та інші організації
  2. Бухгалтерський облік в гаражному кооперативі
  3. Облік вступних і членських внесків в кооперативі
  4. Членські внески: проводки в бухобліку
  5. Бухгалтерський облік в гаражному кооперативі проводки
  6. Бухгалтерські проводки членських внесків в кооперативі

Сальдо інших доходів і витрат Списано знос по основному засобу 010 ОБЛІК орендованих основних засобів Відображено орендовані основні засоби 001 ОБЛІК МАТЕРІАЛІВ Оплачено постачальнику за матеріали 60, 76 51, 71 Оприбутковано матеріали (без ПДВ) 10 60, 66, 67, 71, 76 Відображено ПДВ згідно з рахунком-фактурою 19 60 ПДВ включений у вартість матеріалів 10 19 Списані матеріали 26 10 враховано матеріали, отримані за договором дарування або безоплатно 10 98 матеріали, отримані за договором дарування або безоплатно, враховані в доходах 98 91 Списані матеріали, отримані за договором аренія або безоплатно 26 10 За результатами інвентаризації оприбутковані невраховані матеріали 10 91 / «інші доходи» Облік зовнішніх зобов'язань кооперативу Отримано кредит КПК на ведення статутної діяльності 51 66, 67 «Короткострокові кредити» Отримано позику КПК на ведення статутної діяльності (в т.ч.

Проведення за членськими внесками в СРО та інші організації

Чи може голова кооперативу збільшити величину членських внесків за власною ініціативою? Наявність такої можливості залежить від положень відображених в статуті. Зазвичай зміна величини внесків здійснюється на загальних зборах членів ГСК.


Самостійно прийняти подібне рішення і втілити його в життя голова не має права. Якщо в статуті є застереження про те, що питання про зміну величини внесків обговорюється на загальних зборах, а глава кооперативу підвищив величину виплат самостійно, члени організації можуть відстояти порушені права в судовому порядку.


Оцініть якість статті.

Бухгалтерський облік в гаражному кооперативі

Податкове навантаження і рентабельність: ФНС обновила міжгалузеві показники Податкова служба опублікувала оновлені відомості, за допомогою яких організації та ВП можуть оцінити свої податкові ризики. <... Чим загрожує «небезпечна» запис в ЕГРЮЛ Нещодавно податківці почали виключати з ЕГРЮЛ організації, щодо яких до реєстру внесені записи про недостовірність відомостей.
Таке право є у реєструючого органу, якщо запис про недостовірність міститься в ЕГРЮЛ більше 6 місяців. При цьому виключити можуть навіть реально працюючу компанію. <<...

Головна → Бухгалтерські консультації → Бухгалтерський облік Актуально на: 20, лютого 2017 року Організація на добровільних засадах або в обов'язковому порядку має бути членом іншої організації або об'єднання.


Членство зазвичай передбачає сплату відповідних членських внесків.

Грошові внески, що вносяться членами суспільства, є безповоротними. Їх цільове використання коштів залежить від специфіки діяльності організації. Але в більшості випадків сума внесків використовується на забезпечення поточної діяльності організації, а саме:

  • оплата комунальних послуг;
  • ремонт загального майна в житловому будинку (для членів ТСЖ), а також на утримання і обслуговування об'єкта нерухомості;
  • закупівля необхідних матеріалів;
  • виплата зарплати найманим працівникам.

Члени некомерційних організацій, як правило, оплачують вступний внесок (одноразово) і здійснюють періодичні виплати (щомісяця або щокварталу). Слід зазначити, що учасники СРО, крім іншого, сплачують внески до компенсаційний фонд організації.
Відображення членських внесків в обліку Облік операцій з членськими внесками здійснюється за рахунком 86.

Облік вступних і членських внесків в кооперативі

Згідно з положеннями Податкового кодексу Російської Федерації (пункти 3 і 4 статті 39) пайові внески не вважаються реалізацією. Організації, які не ведуть комерційну діяльність, поділяють облік доходів і витрат, отриманих і проведених в обсязі цільових надходжень, цільового фінансування, а також позареалізаційних доходів і витрат, доходів і витрат, які пов'язані з виробництвом і реалізацією.
Розподіл витрат між усіма цими видами діяльності Податковим кодексом не передбачено. З цієї причини положення пункту 1 статті 272 НК РФ до некомерційним організаціям не відносяться.

Приклад 2. Кооператив відкрився давно. Але в даний момент знайшлися бажаючі вступити в нього. Розмір вступного внеску дорівнює 250 рублів, членського - 500 рублів, пайового - 1000 рублів. Пайові внески раніше вступили пайовиків відображені на рахунку 80.

Членські внески: проводки в бухобліку

Назва Умова Податок ГСК займається некомерційній сфері діяльності Можна не платити На прибуток ПДВ Зміст житла Можна не платити, якщо немає транспорту На користувачів автомобільних доріг Якщо кооператив займається торгівлею або заробляє за допомогою іншої діяльності, яка не належить до некомерційної, то отримані доходи необхідно розподіляти між усіма членами організації. У законі існує таке поняття як «кооперативні виплати». Дохід, отриманий членом кооперативу в результаті підприємницької діяльності організації, обкладається додатковим податком. З прибутку фізичних осіб кооператив перераховує 13% на користь держави.
Якщо в якості одержувача виступає компанія, яка є членом ГСК, вона повинна самостійно зробити відрахування в казну. Гаражний кооператив повинен платити податок на майно.

Бухгалтерський облік в гаражному кооперативі проводки

Якщо кооператив знаходиться на ССО, має земельну ділянку і транспортний засіб, то йому доведеться подавати відповідні податкові декларації. Страхові внески і відрахування В обов'язки гаражного кооперативу входить сплата страхових внесків. Однак відрахування можуть здійснюватися за зниженими тарифами, якщо:

  1. Гаражно-будівельний кооператив знаходиться на ССО;
  2. Установа вибрало код КВЕД 63.21.24;
  3. Кооператив діє згідно з умовами про розмір доходів за даним видом діяльності.

Щоб зменшити величину страхових внесків, діяльність по КВЕД 63.21.24 повинна бути основною для кооперативу. Правило визнається виконаним, якщо 70% доходу установа отримує від здійснення цього виду діяльності. Прибуток, яку ГСК отримує від внесків, враховується при підрахунку частки доходу від основного виду діяльності.

  • Дт 26.1 - Кт 60.1 - комунальні послуги були надані.
  • Дт 60.1 - Кт 51 - проведена оплата.
  • Дт 91.2 - Кт 51 - здійснено оплату комісії.
  • Дт 86 - Кт 26.1 - відображено використання цільових коштів на оплату електроенергії.
  • Дт 86 - Кт 91.1 - відображено використання цільових коштів на оплату послуг банку.
  • Не завжди гаражні кооперативи існують тільки за рахунок членських внесків. Деякі організації можуть займатися продажем майна. Якщо подібна дія виконано, виручку необхідно відобразити по Кт 46. Які документи повинен мати гаражний кооператив Для функціонування гаражного кооперативу потрібна велика кількість документації. Вся діяльність гаражного кооперативу повинна здійснюватися відповідно до положень статуту. Документ регламентує нюанси функціонування установи, включаючи порядок нарахування і сплати внесків.

Бухгалтерські проводки членських внесків в кооперативі

Списання щомісячного членського внеску в складі поточних витрат 5 500 руб. свідоцтво про вступ до СРО 26 97 Часткове списання витрат майбутніх періодів на поточні витрати (532 000 руб. / 48 міс.) 11. 083 руб. свідоцтво про вступ до СРО 77 68 Відображення зменшення ВОНО (11 083 руб. * 20%) 2 217 руб. свідоцтво про вступ до СРО Нарахування внесків членами садового товариства Припустимо, садове товариство «Яблунька» встановило розмір вступного внеску на рівні 3 700 руб, щомісячний внесок - 750 руб. за сотку землі. Крім того, на загальних зборах було затверджено рішення про збір коштів на обслуговування садових огороджень - 2 250 руб. з ділянки. Член кооперативу Паньков С.В., як власник 7 соток, оплатив усі необхідні внески в повному обсязі.