Реклама
Реклама
Реклама

Як нарахувати матеріальну допомогу в 1С

Опубліковано 22.09.2014 18:45 Переглядів: 25036

У багатьох організаціях існує таке нарахування для співробітників, як матеріальна допомога. Вона може бути різних видів, але часто її відображення в програмах 1С викликає питання - які налаштування потрібно зробити, щоб матдопомогу обкладалася страховими внесками частково і коректно відображалася в звітності? У цій статті ми розглянемо нарахування матеріальної допомоги на прикладі програми 1С: Зарплата і управління персоналом 8.

Насамперед необхідно створити новий вид розрахунку, якщо раніше його у вас не було. Для цього заходимо на вкладку "Розрахунок зарплати" і вибирає пункт "Додаткові нарахування", розташований в нижній частині робочого столу.

Для цього заходимо на вкладку Розрахунок зарплати і вибирає пункт Додаткові нарахування, розташований в нижній частині робочого столу

Насамперед потрібно перевірити, чи є в списку вже нарахування з назвою "Матеріальна допомога". Якщо так, то потрібно перевірити його налаштування. Якщо немає, то додаємо новий вид розрахунку. Вказуємо назву, спосіб розрахунку в нашому випадку - фіксована сума і переходимо на вкладку "Податки". Код доходу ПДФО для звичайної матеріальної допомоги працівникам - 2760, для матдопомоги при народженні дитини - 2762.

На вкладці "Внески" вказуємо вид доходу "Матеріальна допомога, оподатковувана страховими внесками частково".

Інші налаштування можна залишити за замовчуванням, але можете їх про всяк випадок перевірити, раптом щось для Вас має принципове значення.

Тепер можна приступити до самого нарахуванню матдопомоги співробітнику. Для цього на вкладці "Розрахунок зарплати" знаходимо документ "Реєстрація разових нарахувань".

Для цього на вкладці Розрахунок зарплати знаходимо документ Реєстрація разових нарахувань

Створюємо новий документ, переходимо на вкладку "Доп. Нарахування" і додаємо новий рядок. Заповнюємо поля "Співробітник", "Нарахування" (наша матдопомогу) і "Сума". Натискаємо кнопку "Розрахувати" у верхній частині документа. Якщо все зроблено правильно, то повинні самі заповнитися колонки "Код вирахування" і "Сума вирахування". Створюємо новий документ, переходимо на вкладку Доп

На вкладці ПДФО розраховується податок тільки з оподатковуваного суми. На вкладці ПДФО розраховується податок тільки з оподатковуваного суми

Якщо у Вас залишилися питання з нарахування матеріальної допомоги співробітникам, можете задавати їх у коментарях до статті.

Сподобалася стаття? Підпишіться на розсилку нових матеріалів

Наші навчальні курси і вебінари

Відгуки наших клієнтів

Відгуки наших клієнтів


Додати коментар

Сподобалася стаття?