Реклама
Реклама
Реклама

Земля для учасників АТО в Дніпропетровській області

Більше 1,4 тисячі учасників АТО отримали свідоцтво на право володіння землею в Дніпропетровській області. Ще близько 5,5 тисячі - в процесі оформлення документів.

Більше 1,4 тисячі учасників АТО отримали свідоцтво на право володіння землею в Дніпропетровській області

«Наша позиція чітка - кожен учасник АТО повинен безперешкодно отримати гарантовану державою землю. Щоб полегшити цей процес для хлопців, на Дніпропетровщині відкрили єдине вікно з оформлення землі і створили атлас вільних земель. Такий підхід дає результати. Більше 1,4 тисячі бійців вже отримали ділянки в містах та районах області, ще 5,5 тисячі - в процесі оформлення документів », - зазначив глава області Валентин Резниченко.

Перший в Україні атлас вільних земельних ділянок був створений саме на Дніпропетровщині. Це 2 томи карт і інформації про вільну сільськогосподарської землі для бійців. Робота по підбору нових ділянок триває.
В якому районі є вільна земля, її основні характеристики і площа. Дніпропетровщина першою в Україні зібрала цю інформацію в єдиному атласі. У ньому відомості про 2,5 тисячах гектар сільськогосподарської землі.
Оформити землю учасникам АТО допомагають в спеціально створеному «Єдиному вікні». Замість того, щоб ходити з одного держструктури до іншої, бійцеві досить звернутися в «Єдине вікно». Тут у хлопців беруть необхідні документи. Бажану ділянку разом з учасниками АТО підбирають в атласі вільних земель. Там вказана вся інформація про наділи і відзначено на карті їх розташування. Волонтери надають консультації військових і допомагають їм оформити всі документи для отримання землі.
Оформлення проектної документації для бійців АТО безкоштовне. Ці витрати взяв на себе обласний бюджет.

«Бійці АТО вже отримали на Дніпропетровщині близько 2,4 тисячі гектарів землі. В основному це наділи для сільськогосподарських робіт або садівництва. Є і ділянки під будівництво будинків », - повідомив Валентин Резниченко.

Подати документи на землю захисники можуть в «Єдиному вікні» з оформлення землі для бійців АТО за адресою: р .. Дніпро, вул. Старокозацький (колишня вул. Комсомольська), 52, 2 поверх, каб. 214. Демобілізованим необхідно приходити з паспортом, ідентифікаційним кодом, посвідченням учасника бойових дій або довідкою про участь в АТО.
На сайті Головного управління Держгеокадастра в Дніпропетровській області є детальна інструкція по отриманню земельних ділянок учасниками АТО.
Довідка:
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безкоштовне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, що засвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастра розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО і членам сімей загиблих воїнів, які бажають отримати земельні ділянки. Роз'яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять в земельне відомство
Також учасники АТО і члени їх сімей можуть звертатися з питаннями про отримання земельної ділянки в Центр допомоги учасникам АТО в Дніпропетровській області за адресою м .. Дніпро, пр. Поля 1, ОДА, каб. 105, тел. (056) 742 86 62, (056) 742 75 71

джерело: Всеукраїнський центр допомоги учасникам АТО