Реклама
Реклама
Реклама

Взяти дитину з дитбудинку: причини "за" і "проти" важливого вчинку

У дитячих будинках і інтернатах нашої країни знаходиться понад 97 тисяч дітей. Лише 8% з них є сиротами або позбавленими батьківського піклування, у решти ж є батьки.

Усиновлення може бути прекрасним подарунком для дитини, який так сильно потребує сім'ї, але тільки за умови, що це відбувається з правильних мотивів.

Якщо ви коли-небудь замислювалися про те, щоб усиновити або удочерити малюка, то ознайомтеся з цими рекомендаціями. Ми підібрали справді вартісні поради світових консультантів з усиновлення.

Ці пункти допоможуть зрозуміти і упевнитися, що у вас дійсно правильна мотивація.

Усиновити дитину, якщо ...

  1. ... хочете дати йому сім'ю.

Це бажання включає в себе обмін сімейними традиціями, переконаннями і цінностями.

Саме обмін, а не нав'язування. Це також означає прийняття дитини з усіма його вадами та недоліками. Розуміючи, що дитина має історію і спадщину, які також слід поважати і враховувати.

  1. ... хочете допомогти йому почати нове життя.

Прийомні батьки повинні бути зацікавлені в тому, щоб допомогти дитині зцілитися від минулого горя і болю. Враховуйте, що з малюками це зробити простіше, ніж з підлітками. Будьте готові на всі дзвінки.

  1. ... маєте можливість забезпечити його різними способами.

У вас добре йдуть справи з фінансами, ви маєте великий будинок в якому досить місця для дитини, а то й кількох. Так, це хороша мотивація для усиновлення, однак проаналізуйте також маєте ви час і емоційний простір в своєму серці для нового члена сім'ї.

  1. ... вся ваша сім'я погоджується на усиновлення.

Всі (чоловік, дружина, інші діти) вважають, що прийняти в сім'ю дитину - гарне і вірне рішення. Більш того, якщо вони схвильовані в очікуванні цього, тоді не роздумуйте!

  1. ... ви давно знаєте малюка, який зараз потребує усиновлення.

У родині, яку ви давно знали, чи можливо яка є для вас родичами, трапилася біда - не роздумуйте, які усиновили дитину. З рідними і знайомими вони отримають менше травм.

І інша сторона питання.

І інша сторона питання

Варто гарненько подумати про усиновлення, якщо:

Читайте також: Валіза з мертвою дитиною в Чернівцях викинула матір хлопчика

  1. ... ви відчуваєте провину.

Ви відвідали дитячий будинок і поспілкувалися там з підопічними, знаєте про дитину, яка потребує усиновлення в вашому оточенні, і відчуваєте себе винними в тому, що це дитина проживає настільки нікчемних умовах, а ви живете добре. Вина може бути настільки сильною, що пересилить інші сумніви, які цілком раціональні.

  1. ... на вас тиснуть.

Деякі сім'ї можуть відчувати тиск. З боку одного з партнерів, друзів або інших членів сім'ї з усиновлення прийомної дитини. Або ж дитина, якого ви приголубили в дитбудинку, попросив притулку у вас.

Якщо при цьому внутрішній голос вам шепоче, а то і голосно заявляє, що рішення про усиновлення не для вас, то принаймні спробуйте проаналізувати, чому ви так себе почуваєте. Не приймайте поспішні рішення, щоб комусь догодити.

  1. ... ваша дитина потребує братика або сестричку.

Усиновлення не обов'язково хороший спосіб для рідної дитини отримати собі товариша. Знову ж, очікування можуть не підтвердиться і дитина відчує, що сім'я в ньому розчарувалася.

  1. ... ви хочете зберегти відносини з партнером.

Непоодинокими є випадки, коли жінка вагітніє, щоб зберегти шлюб, проте навіть з народженням дитини сім'я розвалюється. Те ж відбувається і в разі усиновлення.

Поява дитини в сім'ї може відвернути пару від основних питань на час, але це не буде тривати вічно. Зрештою, проблеми, які привели до невдоволення, повернуться. Несправедливо ставити дитину в таку ситуацію.

  1. ... ви думаєте, що це ваш обов'язок перед суспільством.

Усиновлення - це не просто гарна справа, це велика емоційна і навіть фізична робота по створенню будинку для дитини, який його потребує. альтруїзм може викликати зацікавленість в усиновленні, але цього не вистачить, щоб підтримувати вас як сім'ю. Головною повинна бути готовність батьків до цієї дитини, як в добрі часи, так і погані.