Реклама
Реклама
Реклама

Кредит для інвалідів: порядок оформлення

  1. Чому банки з побоюванням ставляться до кредитів для інвалідів
  2. Порядок оформлення кредиту для інвалідів
  3. Як збільшити шанс на видачу кредиту?

Банки кожен день приваблюють безліч клієнтів з метою оформлення кредиту. По суті, вони готові співпрацювати з будь-яким платоспроможним людиною. Але є громадяни, яким банки не особливо хочуть надавати свої послуги, і мова зараз йде не про злісних неплатників, а про зовсім інші певних категоріях громадян. В їх число входять і інваліди: в банківській сфері діє особливий порядок оформлення кредитів для інвалідів. Банки кожен день приваблюють безліч клієнтів з метою оформлення кредиту

Чому банки з побоюванням ставляться до кредитів для інвалідів

Небажання видавати кредити цієї категорії громадян обумовлено тим, що люди з обмеженими можливостями можуть не виплатити весь борг: на думку банків, вони схильні до раптової смерті.

Мало того, в реаліях нашого життя ситуація така, що інваліди майже весь свій дохід витрачають на лікування та придбання медикаментів.

З іншого боку, інваліди щомісяця отримують допомогу від держави. Цей дохід можна назвати стабільним, чого не скажеш про доходи звичайного працевлаштованого людини: кожен в будь-який момент може втратити роботу, і в результаті не буде отримувати заробітну плату.

Інваліди ж, незалежно від будь-яких факторів, крім смерті, будуть отримувати пенсію по інвалідності. Безумовно, оформити кредит для інвалідів дуже складно, але якщо докласти багато зусиль, це все-таки можливо. Дадуть вам кредит чи ні, залежить і від вашої групи інвалідності.

Основний критерій при видачі кредиту, на який дивиться банк - це платоспроможність людини. Тому інваліду, як і будь-якого іншого позичальника, потрібно надати співробітникам банку завірений документ, який підтверджує щомісячне отримання доходу.

До такого доходу відносяться:

  1. Заробітня плата.
  2. Пенсія.
  3. Допомоги по інвалідності.
  4. Дивіденди.

Якщо ви надасте ці документ, ваші шанси на отримання позики дуже збільшаться.

Порядок оформлення кредиту для інвалідів

На жаль, банки встановлюють свій порядок оформлення кредиту для інвалідів. Ці вимоги залежать від групи інвалідності.

  • Інваліди 3 групи. Щоб банк визнав людини цієї групи платоспроможним, інвалід повинен надати довідку про заробітну плату та розмір його пенсії по інвалідності. Найчастіше саме інвалідам цієї групи охочіше дають позику. Таким людям умови кредитування не завищені, так як вони можуть бути працевлаштованими і отримувати як додатковий, так і регулярний дохід.
  • Інваліди 2 групи. Людям, які потрапили під цю категорію, набагато складніше отримати допомогу від банку. Але у них є більше шансів, ніж у інвалідів першої групи. При оформленні заявки на позики працівник банку розглядає заявку кожного окремо, враховуючи особливість ситуації. По можливості було б добре, якби ви дали банку офіційне підтвердження того, що ви зможете оплачувати борги. В основному інваліди другої групи мають хронічні захворювання, і тому часто за ними потрібен догляд. Але бувають випадки, коли такі люди знаходять собі додаткову роботу. Так чи інакше, цієї категорії громадян дуже важко оформити кредит.
  • Інваліди 1 групи. З цією групою інвалідності банки відмовляються співпрацювати, тому що ця категорія людей не працездатна. Допомога по інвалідності, навіть якщо рівень його високий, не розглядається банками в якості постійного доходу.

Порядок оформлення кредиту для інвалідів починається з ознайомлення з документами клієнта.

Що потрібно мати при собі?

  • Паспорт.
  • Ідентифікаційний код.
  • Довідка про доходи.
  • Документи на право власності нерухомості.
  • Пенсійне посвідчення з позначкою про інвалідність.

Перед тим, як йти в банк, краще заздалегідь уточнити необхідний перелік документів на сайті або зателефонувавши на гарячу лінію. У деяких випадках він може відрізнятися.

Після того, як ви зібрали потрібні документи і прийшли в банк, вам доведеться поспілкуватися з фахівцем. На цьому етапі головне - справити позитивне враження.

Незважаючи на те, що більша частина кредитних заявок в банках схвалюється або відхиляється в напівавтоматичному режимі, думка обслуговуючого вас фахівця все ще важливо. Не варто грубити або кричати, говорити потрібно рівно і спокійно.

Після - залишиться тільки чекати. Не журіться, якщо заявку буде відхилено. Пам'ятайте - у вас особливі обставини. Але ви обов'язково зможете знайти організацію, яка з радістю буде з вами співпрацювати.

Як збільшити шанс на видачу кредиту?

Як оформити кредит для інвалідів, з огляду на порядок оформлення, встановлений в банках? Щоб вам дали в борг гроші, уважно розгляньте згадані нижче способи, які допоможуть вам в цьому.

  1. Якщо ви хочете оформити кредит під заставу, не забувайте, що власний будинок або квартира не підходять для цієї операції. Так як банки, відповідно до закону, не мають права позбавити житла інваліда, вони не беруть прожиткового власність під заставу. Але під заставу можна поставити будь-яку іншу нерухомість або автомобіль, якщо вони є у власності.
  2. Обов'язково приведіть з собою поручителя, який погодиться взяти на себе обов'язки по погашенню кредиту, якщо ви станете НЕ платоспроможним. Ця людина повинна принести такі ж документи, які приніс сам потенційний позичальник для оформлення кредиту, крім довідки про інвалідність. Було б добре, якби у поручителя був відкритий свій рахунок в банку.
  3. Заздалегідь попросіть у вашого лікаря, щоб він виписав вам довідку про те, що у вас гарне здоров'я. Цей фактор може позитивно вплинути на рішення банку.

Висновок: Не дивлячись на те, що інвалідам з небажанням видають кредит, все ж це можливо. Порядок оформлення кредиту для інвалідів наступний.

В першу чергу потрібно звернутися в банк і дізнатися їх умови. Потім, представивши всі можливі довідки, постаратися запевнити службовців банківської організації в платоспроможності і надійності. В наш час існує багато банків, які готові співпрацювати з інвалідами.

Тому потрібно саме той лояльний банк, який без особливої ​​строгості оформляє заявки і не вимагає великої кількості довідок. У банках з нестрогими умовами інвалідам набагато легше отримати кредит. Якщо ви не пошкодуєте сил на пошуки вигідного банку, в кінці кінців, вашу заявку благополучно візьмуть.

А в яких банках ви оформляєте кредити? Поділіться в коментарях своїм досвідом.

Тепер ви знаєте про те, який порядок оформлення у кредиту для інвалідів.

З повагою, команда сайту 100druzey.net

Підписуйтесь на наш канал в Яндекс.Дзене прямо зараз!

Що потрібно мати при собі?
Як збільшити шанс на видачу кредиту?
Як оформити кредит для інвалідів, з огляду на порядок оформлення, встановлений в банках?
А в яких банках ви оформляєте кредити?