Реклама
Реклама
Реклама

Довідка 2 ПДФО та інші довідки про доходи

  1. Де взяти довідку 2НДФЛ
  2. Завантажити 2 ПДФО
  3. Заміна довідки про доходи 2-ПДФО
  4. Поради позичальникам

Коли позичальник звертається в банк за оформленням кредиту, він практично завжди стикається з вимогою обов'язково надати разом з паспортом довідку про доходи. Що це таке? Це спеціальний документ, який відображає заробітну плату передбачуваного позичальника за певний період часу. Найчастіше цей період за останні 6 місяців, іноді, якщо мова про великому кредиті, то потрібно підтвердити доходи за останній рік.

Кредитори не схиляються вірити громадянам на слово, тому, вказавши в анкеті одержуваний дохід, позичальник повинен підтвердити його документом. Для банку це буде гарантією чесності позичальника, а значить і ймовірності неповернення коштів буде мінімум. Звичайно можна взяти кредит без довідок про доходи , Такі програми існують на сьогоднішній день, але і процентні ставки по даному виду позики будуть набагато вище.

ПДФО - податок на доходи Фізичних Осіб. Довідка 2-ПДФО містить відомості про джерело вашого доходу, заробітної плати і утримані податки. Видається роботодавцем за певний період (як правило за рік).

У довідці про доходи 2-ПДФО відображені наступні розділи:
- відомості про роботодавця: його найменування, реквізити;
- дані співробітника;
- дохід, оподатковуваний за базовою 13% ставкою, помісячно;
- стандартні, соціальні та майнові податкові відрахування з кодами;
- загальна сума доходів, відрахувань і утриманих податків.

У довідці про доходи 2-ПДФО відображені наступні розділи:   - відомості про роботодавця: його найменування, реквізити;   - дані співробітника;   - дохід, оподатковуваний за базовою 13% ставкою, помісячно;   - стандартні, соціальні та майнові податкові відрахування з кодами;   - загальна сума доходів, відрахувань і утриманих податків

Довідка про доходи форма 2НДФЛ - зразок

Де взяти довідку 2НДФЛ

Багато наших відвідувачі запитують, де скачати 2 ПДФО за останні 6 місяців, щоб роздрукувати цю довідку у себе через принтер. На жаль, даний документ може надати тільки роботодавець за запитом працівника. Для цього потрібно звернутися в бухгалтерію, яка і займається видачею довідок 2НДФЛ. Дана довідка про дохід має один загальноприйнятий тип, який використовується у всіх організаціях, тому хто б не видавав 2-ПДФО, вона буде містити однакові поля. Це найменування організації, її ІПН і код Окатий (Класифікація адміністративно-територіального поділу об'єктів), повні дані працівника, його ІПН, паспортні дані та місце реєстрації.

Термін її оформлення, згідно зі статтею 62 Трудового кодексу РФ, не може перевищувати 3-х днів з дня подачі заявки. Довідка повинна бути завізована керівником і завірена печаткою.

Основна частина довідки - відомості про доходи. Якщо довідка запитується за останні півроку, то тут буде шість рядків, за кожен місяць буде вказано отриманий позичальником дохід.
Далі вказуються утримання різних видів, включаючи податкові.
Документ завіряється печаткою та підписом уповноваженої особи.

Завантажити 2 ПДФО

Якщо вам все-таки необхідний чистий бланк 2НДФЛ і приклад його заповнення, то можете завантажити їх на нашому сайті.

Заміна довідки про доходи 2-ПДФО

Громадяни не завжди мають можливість принести офіційну довідку 2НДФЛ, тоді банки пропонують надати замість неї довідку за формою банку (подивитися приклад довідки про доходи за формою Ренесанс Кредит ). Це порожній бланк, який повинен заповнити роботодавець. Форму довідки можна отримати у відділенні банку або скачати з його офіційного сайту, а потім передати її своєму роботодавцю.

В принципі, довідка за формою банку містить аналогічні відомості, що і стандартна довідка про доходи за формою 2НДФЛ: це дані організації, відомості про працівника (з якої дати працює, ким працює), одержуваний дохід громадянина, виражений в середній сумі. Наприклад, середній дохід за 6 або 12 місяців в залежності від вимоги банку. Коли документ заповнений, роботодавець або інша уповноважена особа підписує його, ставить печатку і дату.
Читайте докладніше які документи можуть замінити довідку про доходи .

Поради позичальникам

Незалежно від виду довідки про доходи, будь-яка з них буде мати термін дії, зазвичай банки оголошують його як 30 днів. Протягом цього терміну потрібно віддати документ банку для розгляду заявки на кредит.
Також потрібно враховувати, що якщо бухгалтерія розташована не поруч з робочим місцем позичальника, наприклад, в головному офісі іншого міста, то буде потрібно час поки вона буде доставлена ​​позичальникові.

Що це таке?