Реклама
Реклама
Реклама

Де взяти кредит в іноземному банку під низький відсоток? »Новинний блог Челябінська

Для взяття кредиту під низький відсоток багато росіян вважають за краще звертатися в іноземні банки Для взяття кредиту під низький відсоток багато росіян вважають за краще звертатися в іноземні банки. Наприклад, якщо вітчизняний банк видає кредит під 20 відсотків річних, більшість європейських банків надають позику не вище 5 відсотків річних. Різниця досить велика. Саме тому число людей, що віддають перевагу позичати гроші в зарубіжних банках, зростає з кожним днем. Однак, для отримання такого кредиту потрібно пройти відповідні процедури і надати потрібну документацію.

Принципи кредитування іноземних банків в Росії

Якщо громадянин Росії вирішив скористатися кредитом в іноземному банку, він повинен знати кілька важливих моментів. По-перше, європейські банки не видають росіянам позики безпосередньо, так що доводиться пошукати банк, де взяти кредит . Найчастіше вони користуються послугами консалтингових компаній, які в даному випадку виступають в ролі посередника. Саме такі компанії займаються підготовчою роботою з майбутніми позичальниками. У Москві таких компаній досить багато, так що вибір перед потенційним позичальником досить великий. Спочатку він повинен вибрати відповідну консалтингову фірму, а потім вже слідувати інструкціям, які будуть йому надані від цієї компанії. Певний час піде на підготовку відповідної документації і проходження різних необхідних процедур.

Ліміти кредиту в зарубіжних банках

Приватна особа в закордонному банку отримує кредит не менше 50 000 дол. Дана сума чимала для придбання дорогого на сьогоднішній день нерухомості. Але найголовніше - це низький відсоток, який платить позичальник. Тому охочих скористатися подібним кредитом досить багато.

Процедури отримання кредиту в зарубіжних банках

Щоб отримати кредит в іноземному банку спочатку слід відвідати офіс консалтингової компанії, в якій майбутній позичальник проходить наступні процедури:

- складає відповідний запит

- отримує поручительство від місцевого банку

- відправляє запит разом з порукою в іноземний банк

Всі ці процедури проходять під керівництвом посередника, в даному випадку - консалтинговою компанією. Слід зазначити, що поручительство російські банки видають під заставу. В якості застави можуть бути розглянуті цінні папери або нерухомість, якими володіє майбутній позичальник. На розгляд заявки зарубіжні банки вимагають не менше тижня. Такий термін їм потрібен для порівняння доходів позичальника з необхідними платежами, які він повинен робити для погашення боргу. Перевіряються плетежоспроможності і кредитна історія, стан поточного рахунку, наявність коштів і т.д. Також розглядається трудова діяльність заявника, його робота, термін служби, розмір зарплати та інші деталі. Якщо всі критерії щодо видачі кредиту закордонним банком будуть задоволені, починається робота з оформлення договору.

Реєстрація договору здійснюється в Міністерстві фінансів або Центральному банку Росії. Що стосується валюти позики, її вибирає сам позичальник. Як показує статистика, більшість росіян намагаються брати кредит в євровалюті або доларах США. Платежі за позикою можуть бути як поквартальними, так і щомісячними. У разі передчасного покриття повної суми кредиту, позичальник може отримати наступний кредит під ще менший відсоток або скористатися можливістю збільшення суми позики. Зарубіжні банки пропонують кредити від 5 до 7 відсотків річних з максимальним терміном на двадцять років. Тому літнім людям, яким більше 60 років, такий кредит, як правило, не видають.


АВТОР:

Алла Шкерін