Реклама
Реклама
Реклама

Де взяти багато грошей і яких помилок не варто допускати

  1. кредит
  2. Як безоплатно швидко знайти гроші
  3. Допомога держави
  4. Кілька способів швидкого заробітку
  5. Поради

З фінансовими проблемами протягом життя стикається більшість людей. Особливо гостро це питання стоїть в періоди економічних потрясінь. Існує досить багато способів законно дістати гроші. Деякі з них пов'язані з певним ризиком, інші вимагають наявності певних фінансових знань.

Короткий зміст

кредит

кредит

Сучасний ринок пропонує два найбільш популярних видів кредиту:

  • банківський;
  • мікропозик.

Якщо отримати гроші необхідно терміново, то оптимальним варіантом стане звернення в мікрофінансову організацію. Оформлення позики в МФО має ряд істотних переваг з іншими видами кредитування:

  1. Низькі вимоги до позичальника. МФО готові надати мікропозик по паспорту і без поручителів. Позичальникові не потрібно підтверджувати свою платоспроможність.
  2. Швидке оформлення. Розгляд заявки на мікрокредит займає від кількох хвилин до півгодини. Більшість МФО надають можливість оформити кредит онлайн.
  3. Простота отримання грошей. МФО перераховують кошти на банківські карти або рахунок, а також видають готівкою в своїх відділеннях.
  4. Не потрібно озвучувати мета використання коштів.

Недолік мікропозик полягає в наступному:

  • можна отримати невелику суму грошей (в середньому до 50 тисяч рублів);
  • короткий термін кредитування;
  • висока процентна ставка.

Якщо зазначені умови не задовольняють позичальника, він може звернутися в банк за кредитом. У цьому випадку буде потрібно надати більше особистої інформації і підтвердити свою платоспроможність. Для отримання кредиту в банку потрібно:

  • мати стабільний дохід протягом декількох останніх місяців;
  • мати позитивну кредитну історію;
  • знайти поручителів (не завжди).

У ряді випадків для отримання кредиту потрібно залишити в заставу машину, квартиру або інше майно на вимогу банку.

Крім використання зазначених методів виручити швидко гроші можна шляхом здачі цінних речей в ломбард:

  • ювелірні прикраси;
  • побутова техніка;
  • автомобілі та інше.

Ломбарди, як і МФО, видають обмежені суми грошей під високий відсоток і на короткий термін. Також вони стягують певну комісію за зберігання залишених речей. Основний недолік послуг ломбарду полягає в тому, що вони оцінюють предмети нижче їх ринкової вартості.

Останній варіант кредитування передбачає звернення до знайомих або родичів. Якщо відносини з ними не зіпсовані, то вони нададуть запитувану суму. Більш того, звернення до знайомих за грошима має ще одну перевагу: люди нерідко погоджується перенести термін повернення боргу.

Кредити дозволяють за короткий термін відновити своє фінансове становище. Однак гроші, взяті в борг, доведеться повернути.

Як безоплатно швидко знайти гроші

Швидко отримати гроші можна, якщо продати що-небудь зі своїх речей. Великі суми вдається шляхом реалізації:

  • ювелірних прикрас;
  • побутової техніки;
  • антикварних речей;
  • автомобіля і так далі.

Продати ці предмети вдається через:

  • інтернет-майданчики;
  • вуличні ринки;
  • спеціалізовані магазини і інші точки.

Для швидкого заробітку можна здати кров або плазму. Держава з метою залучення більшої кількості донорів видає грошові компенсації. Добре заробити таким чином вдається за умови, якщо людина має рідкісну кров. В інших випадках сума виплат не перевищує декількох тисяч рублів (за плазму).

Другий варіант швидкого заробітку полягає в здачі сперми. Але, як і в попередньому випадку, стати донором здатна людина, що відповідає ряду умов.

Серед можливостей заробітку окремо стоїть участь в медичних експериментах. Ця діяльність пов'язана з певним ризиком (навіть смерті). Однак експериментатори готові платити великі суми добровольцям.

Нарешті, найменш привабливий спосіб отримання грошей полягає в жебракуванні. Причому мова йде не тільки про стоянні на вулиці. Звернутися з проханням до людей за грошима можна через Інтернет.

Допомога держави

Допомога держави

Серед варіантів, де можна взяти багато грошей, слід виділити підтримку держави. Воно готове надавати гроші з бюджету:

  1. У вигляді виплат по безробіттю. Для цього необхідно звернутися в службу по праці і зайнятості і встати на облік.
  2. У вигляді субсидій на розвиток бізнесу.

Обидва способи вимагають докладання певних зусиль. У першому випадку людині необхідно зібрати певний пакет документів і регулярно відзначатися на обліку; у другому - розробити бізнес-план, на основі якого планується організувати бізнес.

Кілька способів швидкого заробітку

Існує кілька способів швидкого заробітку грошей:

  1. Прибирання приміщень. Заняття клінінгом може приносити хороший додатковий заробіток до основної зарплати.
  2. Розвантаження товару. Нерідко дрібні торгові магазини, точки на ринках привертають людей з боку для тимчасової роботи вантажником.
  3. Підсобник на будівництві. При зведенні будинків часто виникає необхідність в наявності помічників, які будуть виконувати чорнову роботу: замішувати цемент, тягати відра і так далі. Така діяльність є низькооплачуваною, тому підсобні робітники постійно звільняються.
  4. Няня. Зазвичай необхідність в цих послугах виникає, коли батькам потрібно відлучитися на декілька годин, а залишити дітей ні з ким.
  5. Надання допомоги сусідам. Винос сміття, обрізка дерев і багато іншого дозволяють заробити трохи грошей.
  6. Написання статей. Школярі та студенти з різних причин згодні платити по кілька тисяч рублів тим, хто складе для них реферат або курсову роботу.
  7. Здача власних приміщень. Якщо є гараж, квартира або інша недвижность, її можна надати в оренду за певну плату.
  8. Здача металобрухту. При належному старанні ця робота приносить хороші гроші.

Єдиним варіантом для швидкого отримання великих сум, що не потребує докладання зусиль, є виграш в лотерею.

Поради

Поради

Якщо планується оформлення кредиту, то ще до подачі заявки необхідно визначити способи повернення боргу. Звертатися за позиками рекомендується в тому випадку, коли скористатися іншими методами заробітку неможливо.

Не варто відразу застосовувати пропозиції, які не обдумавши можливі наслідки. Наприклад, при здачі житлоплощі в оренду необхідно укласти договір і відразу взяти оплату за місяць вперед.

Важливо пам'ятати про те, що під час пошуку швидких грошей не варто порушувати закон.