Реклама
Реклама
Реклама

Як взяти обіцяний платіж на Теле2

  1. Що таке обіцяний платіж?
  2. Умови отримання довірчого платежу
  3. Як підключити?

Існує безліч способів поповнити баланс мобільного телефону, але іноді гроші на балансі закінчуються в самий невідповідний момент. Щоб цього не відбувалося, можна підключити Автоплатеж від Теле2 або взяти у оператора в борг.

Потрібно зробити дзвінок або скористатися іншою платною послугою з телефону, але баланс занадто низький? Не передбачається поповнення рахунку кілька днів? Вихід є. Врятувати ситуацію може "Обіцяний платіж" на Теле2.

Що таке обіцяний платіж?

"Обіцяний платіж" на Теле2 - це кредит довіри, який стільниковий оператор надає своїм користувачам. Власник сім-карти миттєво може отримати кошти на оплату послуг мобільного зв'язку з тією умовою, що найближчим часом він поповнить рахунок будь-яким зручним способом. Дана послуга в Теле2 передбачає поповнення рахунку на суму від 50 до 300 руб.

Підключення відкладеного платежу здійснюється безкоштовно, проте з абонента стягується комісія в розмірі 10% від отриманих коштів. Тобто при отриманні кредиту на Теле2 в розмірі 50 р. користувач оплачує тільки 5 р., а при поповненні на 100 р. стягується 10, і 20 при поповненні на 200 р. Скасувати послугу не можна, опція автоматично припиняє роботу після поповнення рахунку. Комісія по авансовому внеску стягується за користування навіть в тих випадках, якщо позика не був витрачений.

Умови отримання довірчого платежу

Взяти довірчий платіж можна тільки при дотриманні певних умов. Вимоги до абонентів можуть відрізнятися в різних регіонах, тому рекомендується заздалегідь ознайомитися з умовами на сайті оператора стільникового зв'язку або за номером гарячої лінії 637 або 611. Оператор може підказати, як брати позику, а також доступну для вас суму. На те, чи може абонент взяти обіцяний платіж, впливають такі чинники:

  • період використання сім-карти. Кредит на Теле2 можна отримати не раніше, ніж через 15 днів після активації карти, однак, в більшості випадків термін збільшений до 3-4 місяців. Для Москви та Московської області запит на послугу можна зробити вже через 2 місяці, однак при цьому будуть обмеження по сумі (тільки на 50 р.). Стандартні умови з можливістю отримання до 300 руб. діють тільки для клієнтів регіону Москва, які користуються карткою більше 4 місяців. Найбільш частий відповідь на питання клієнта «чому не можу взяти в борг?», Полягає саме в терміні користування сімки;
  • баланс на рахунку телефону. Довірчий платіж доступний тільки при певному балансі: від -10 до +30 рублів. Візьміть позику до того, як підете в мінус;
  • пройшло занадто мало часу з моменту, коли клієнт в минулий раз брав кредит на зв'язок. Після погашення попереднього кредиту повинно пройти не менше 8 днів, щоб знову з'явилася можливість користуватися опцією. Кількість днів до нової активації залежить від регіону. Наприклад, беремо довірену оплату 1 січня, поповнюємо рахунок більше ніж на обсяг кредиту 3 січня, але в наступний раз ви отримуєте кредит в межах від 4 до 11 січня.

Наприклад, беремо довірену оплату 1 січня, поповнюємо рахунок більше ніж на обсяг кредиту 3 січня, але в наступний раз ви отримуєте кредит в межах від 4 до 11 січня

Засоби стільниковим оператором надаються на тимчасове користування, тому через 3-10 днів їх списують з балансу телефону Теле2, як тільки надходить поповнення або після закінчення терміну використання, навіть якщо баланс стане негативним. Термін використання залежить від суми: 50 рублів видаються на 3 дні, 100 рублів - на тиждень, а суми вище - на 10 днів.

Як підключити?

Існує 2 способи, як активувати обіцяний платіж на Теле2.

  • Екстрено це зробити можна за допомогою USSD-команди на номер * 122 * 1 #. Ця комбінація цифр активує віртуального помічника, який буде давати інструкції про те, як активувати довірчий платіж.
  • Другий спосіб - через особистий кабінет на сайті Tele2. При вході в особистий кабінет необхідно буде вказати пароль, а також код, який сервіс відправить на номер телефону. Після цього буде можливість управління тарифом і послугами. Активувати послугу можна тільки цими двома методами.

Важливо! Обсяг кредиту, доступний кожному клієнту, залежить від його витрат на мобільний зв'язок за останній місяць.

Чим більше абонент витратив, тим вище буде доступний ліміт. Для перевірки доступного ліміту є команда-запит на номер * 122 #. Тому тепер питання «як дізнатися доступну суму» більше не буде хвилювати вас.

Що таке обіцяний платіж?
Потрібно зробити дзвінок або скористатися іншою платною послугою з телефону, але баланс занадто низький?
Не передбачається поповнення рахунку кілька днів?
Найбільш частий відповідь на питання клієнта «чому не можу взяти в борг?
Як підключити?