Реклама
Реклама
Реклама

Як правильно отримати кредит - схеми шахрайства і правила безпеки - Credit365

  1. Ознаки та схеми шахрайства, правила безпеки при оформленні кредиту З кожним роком все більше людей...
  2. Як розпізнати шахраїв?
  3. Як отримати кредит, не ризикуючи грошима?

Ознаки та схеми шахрайства, правила безпеки при оформленні кредиту

Ознаки та схеми шахрайства, правила безпеки при оформленні кредиту

З кожним роком все більше людей долучається до інтернет-технологій. За даними опитування КМІС, на початку 2016 роки кількість активних інтернет-користувачів досягла 62% від загального населення України. Інтернет дає можливість спілкуватися на будь-якій відстані, дізнаватися новини, купувати і продавати товари, і багато-багато іншого.

Однак, чим більше людей користується інтернетом, тим більш привабливою стає всесвітня павутина для шахраїв всіх мастей. Далеко не всі користувачі приймають хоча б мінімальні заходи мережевої безпеки, і число обдурених інтернет-шахраями постійно зростає.

Сьогодні ми поговоримо про те, як убезпечити себе від тих, хто видає себе за добропорядних кредитних брокерів і розповімо, що потрібно робити, щоб, бажаючи отримати кредит через інтернет , Не розлучитися з власними грошима.

Схеми кредитного шахрайства в інтернеті

Схеми кредитного шахрайства в інтернеті

Схем кредитного шахрайства через інтернет багато. Ми розповімо про найпоширеніші.

Купівля фіктивної довідки про доходи. Один з найпоширеніших способів обману. Користувачеві готові оформити кредит, але для отримання грошей потрібна довідка про доходи. Якщо довідка про доходи є - "брокер" просто зникає, залишаючи користувача в подиві. Якщо ж її немає - після короткого діалогу "брокер" як би йде назустріч і пропонує купити довідку про доходи з оплатою вперед. Отримавши оплату, "брокер" пропадає з зв'язку. Ніякої кредит, зрозуміло, не видається: все, що потрібно було шахраєві, він вже отримав.

У деяких випадках довідку про доходи все-таки надсилають. Але користуватися їй не можна: якщо піти з такою довідкою в якесь офіційне установа, там легко встановлять її фіктивність, і на подавця заведуть кримінальну справу за підробку документів.

Оплата за підбір організації для отримання кредиту. Деякі брокери пропонують послуги підбору кредитної організації, яка гарантовано видасть клієнтові кредит. Зрозуміло - не безкоштовно. Це шахрайство.

По-перше - вся інформація про кредитні організації та умови отримання кредиту є в інтернеті у вільному доступі. По-друге - ніхто не може гарантувати позитивне рішення по кредитній заявці. Схвалення або відмову у видачі кредиту залежать від кредитної історії позичальника, його платоспроможності та інших факторів. Скориставшись послугами таких посередників, ви просто витратите свої гроші, не отримавши нічого натомість.

Отримання даних банківської карти. Поширена схема з величезною кількістю варіацій. Суть полягає в тому, що для оформлення кредиту претендента просять надати всі дані банківської картки, включаючи секретний CVV-код, попередньо поповнивши картку на певну суму. Після того, як дані отримані - з карти зникають всі гроші. Ніякої кредит, само собою не видається.

Це - лише мала дещиця хитрощів, до яких вдаються шахраї, щоб під виглядом кредитних організацій виманити гроші у нічого не підозрюють користувачів. Проте, при належній увазі шахраїв нескладно розпізнати.

Як розпізнати шахраїв?

Як розпізнати шахраїв

Ми зібрали для вас шість очевидних ознак, наявність яких свідчить про те, що вас намагаються обдурити.

  1. У вас просять гроші на будь-які потреби ще до отримання кредиту. Шахраї можуть запропонувати оплатити пошук кредитних організацій, виїзд співробітника кредитної організації, оформлення документів, обробку заявки на кредит.
  2. Вам пропонують оплачувати членські або інші регулярні внески. За цією схемою шахраї пропонують вступити в так званий "кредитна спілка", регулярно або разово оплачуючи внески за членство в якому ви можете розраховувати на кредит в будь-який момент.
  3. Кредитна організація обіцяє будь-якій людині велику суму позики, без стандартних процедур перевірки платоспроможності.
  4. Пропонують оформити позику у приватної особи, вимагають оплату за оформлення документів.
  5. Просять залишити свої документи на час.
  6. Пропонують оформити фіктивну довідку про працевлаштування та / або доходи.


Основні правила безпеки при оформленні кредиту

Основні правила безпеки при оформленні кредиту

Наявність шахраїв не означає, що вірити нікому не можна. Однак, вибираючи компанію для надання кредиту, будьте обережні і пильні. Дотримуючись простих правил безпеки, ви уникнете небезпеки бути обдуреними і успішно отримаєте кредит.

  • Завжди перевіряйте інформацію про кредитний брокер. У справжніх брокерів є підтвердження їх співпраці з банком або МФО. Ви можете зв'язатися з банком і вам цю інформацію підтвердять.
  • Ніяких попередніх платежів. Максимум, що може зробити кредитна компанія або брокер - автоматично заблокувати на рахунку вашої картки невелику суму, як правило - до однієї гривні. Це робиться, щоб підтвердити, що карта дійсно належить вам, а не потрапила в руки шахраїв. Після підтвердження сума на мапі розблокується.
  • Не попадайтеся на виверти людей, які просять оформити кредит для себе на Ваше ім'я. Якщо хтось пропонує вам оформити кредит на ваше ім'я, просто так чи за винагороду - ні в якому разі не погоджуйтесь. Навіть якщо вам пропонують дуже вигідні умови. Отримавши гроші, чоловік, який до вас звернувся, зникне в невідомому напрямку, а вам доведеться гасити кредит за свої гроші.
  • Завжди уважно ознайомлюється з договором, перш ніж підписати його.
  • Пам'ятайте, що у справжнього брокерського агенства є ліцензія і дозвільні документи на надання фінансових послуг.
  • Жоден брокер не запропонує клієнтові порушити закон. Тому якщо вам пропонують купити будь-яку довідку - перед вами шахрай.
  • Відмовтеся від послуг посередників - з ними шанси на те, що ви втратите свої гроші занадто високі.

І пам'ятайте - якщо у вас виникли підозри в недобрих намірах брокера, ви завжди можете звернутися в правоохоронні органи.

Як отримати кредит, не ризикуючи грошима?

Завжди звертайтеся до офіційних кредитні організації. Наприклад - в Credit365. Ми працюємо по Ліцензії, виданої Національною комісією здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Наша компанія ніколи не просить передоплат, а дані, які ви вказуєте при реєстрації, використовуються тільки для обробки заявки і надійно захищені.

Оформити кредит Як розпізнати шахраїв?
Як отримати кредит, не ризикуючи грошима?
Як розпізнати шахраїв?
Як отримати кредит, не ризикуючи грошима?