Реклама
Реклама
Реклама

≡ Взяти / оформити кредит або карту перебуваючи в декреті

Народження дитини - це, безсумнівно, щасливий період в житті всіх молодих батьків. Але він вимагає збільшення витрат на покупку дитячих речей, меблів і різних аксесуарів. І трапляється так, що грошей не завжди вистачає, особливо на покупку різної побутової техніки або нерухомості ...

У цьому випадку на допомогу прийде кредитування, яке допоможе вирішити тимчасові фінансові трудності.Но відразу, ж виникає питання: «А чи дадуть жінці в декреті кредит?».

Кредит в декретній відпустці

Кредит в декретній відпустці

Що потрібно для отримання кредиту жінці в декреті?

Звичайно, краще якщо кредит на себе оформить чоловік або працюють близькі родичі (батьки). Але є цілий ряд обставин, коли саме жінка в декреті потребує кредиту: - якщо жінка одна виховує дитину і знаходиться в розлученні або мати-одиначка; - якщо чоловік офіційно не працевлаштований; - якщо чоловік має погану кредитну історію і занесений в чорний список; - якщо батьки літні пенсіонери з маленьким рівнем доходу і не можуть допомогти з оформленням кредиту.

Ситуації можуть скластися різні, саме тому питання таке «делікатне». В цілому, жінка в декретній відпустці відрізняється від інших позичальників, тільки тим, що у неї менший дохід, і вона тимчасово не працює. І багато банків можуть спекулювати на цьому питанні. Тому оформлений не дорогий кредит, не варто афішувати таку обставину. Це потрібно для того, щоб банки не збільшували відсотки по кредиту, не брали дорогу страховку і додаткові платежі. Однак вказувати наявність дітей варто, адже сім'ям банки більше довіряють і не перестраховуються зайвий раз. До того ж банки сьогодні можуть надавати послуги кредитування лише за паспортом або за двома документами. Тому жінці не доведеться доводити свою платоспроможність. Що істотно спрощує ситуацію, але виникне інша проблема - високі відсотки за користування таким кредитом. Особливості різновидів кредитів для жінок в декреті

Гроші жінці в декреті можуть знадобитися на різні речі, тому й види кредитів теж різні.

Гроші жінці в декреті можуть знадобитися на різні речі, тому й види кредитів теж різні

Так, наприклад: - іпотечний кредит - кредит на житло; - автокредит - кредит на покупку автомобіля; - споживчий кредит - кредит на покупку різних товарів; - термінові заступники - позики, за кілька годин на різні потреби; - кредитна карта - короткостроковий малий кредит на будь-які потреби; - кредит на бізнес - кредит на розвиток свого бізнесу. Всі ці види кредитування мають свої нюанси і особливості. Так, наприклад, щоб взяти житло в іпотеку потрібно мати високу заробітну плату, або додатковий дохід (мати зареєстрований бізнес, або володіти цінними паперами, з які сплачуються дивідендами). Але багато банків мають свої спеціальні програми для молодих сімей, які допоможуть вирішити питання. Адже жінка в декреті, може скористатися своїм материнським капіталом для погашення іпотеки або для внесення початкового внеску.


Також мама може стати учасницею програми «Молода сім'я - доступне житло», і отримати державне субсидування (до 40% вартості житла) на покупку житла. Що стосується автокредиту, то жінці в декреті можуть дати і автокредит, але правда на невигідних умовах. Досить мати 30-40% (в залежності від вимог банку) вартості машини. Але варто розуміти, що такий кредит досить дорогий (високий відсоток, велика сума страховки і супутні виплати), і розмір щомісячних виплат досить великий, тому не варто зайвий раз ризикувати, якщо немає впевненості в своїй платоспроможності. Споживчий кредит жінці в декреті видадуть без проблем. Його можна оформити прямо в магазині, і отримати бажану річ. Але не варто обговорювати своє становище, щоб співробітник банку не завищив процентну ставку. Термінові позики також доступні всім. Швидкість їх оформлення і мінімізація документів робить їх також затребуваним. Термінові позики видаються в грошовій формі (але сума не настільки велика) на будь-які потреби.

Термінові позики видаються в грошовій формі (але сума не настільки велика) на будь-які потреби

Відповідно плата за користування такими позиками дуже велика. Але найбільш вигідним видом кредитування для мам в декреті є банківська кредитна картка. За такою карткою встановлюється термін користування безвідсотковим позикою протягом 50 днів, а відсотки нараховуються якщо сума не була повернута вчасно. Якщо не порушувати умови надання такої послуги, то вона стане найвигіднішою і «дешевої».

Багато мам в декреті встигають займатися і бізнесом. А для цього часто потрібен додатковий капітал. Кредит для бізнесу, молода мама теж може отримати, але за умови застави, в якості якого теж може виступати бізнес. Перш ніж брати кредит, молода мама повинна в першу чергу подумати про його погашення. І якщо є ймовірність виникнення ситуації неплатоспроможності, то потрібно зважити всі «за» і «проти», і тільки після цього прийняти рішення, про те, чи є вигода брати кредит чи ні.

Но відразу, ж виникає питання: «А чи дадуть жінці в декреті кредит?