Реклама
Реклама
Реклама

З ким в подорожах краще не зустрічатися: найнебезпечніші змії в світі

  1. піщана ефа
  2. гадюка Расселла

Можливо, цю кобру прозвали королівської через її чималих розмірів (4-6 м), що виділяють її на тлі інших кобр або через зарозумілою звички поїдати інших змій, гребуючи дрібними гризунами, птахами та жабами

Можливо, цю кобру прозвали королівської через її чималих розмірів (4-6 м), що виділяють її на тлі інших кобр або через зарозумілою звички поїдати інших змій, гребуючи дрібними гризунами, птахами та жабами. Вміє при небезпеки розсовувати грудні ребра так, що верхня частина тіла перетворюється на своєрідний капюшон. Цей фокус з роздуванням шиї відбувається завдяки шкірним складкам, що висить по її боках. На верхній точці зміїної голови є невелика плоска зона, очі - невеликі, зазвичай темні.

На тлі отрути родичів отрута королівської кобри виглядає менш токсичним, але більш небезпечним через його дозування (до 7 мл). Цього достатньо, щоб відправити на той світ слона, а смерть людини настає через чверть години. Нейротоксичеськоє дію отрути проявляється через сильний біль, різке падіння зору і параліч. Потім настають серцево-судинна недостатність, кома і летальний результат.

піщана ефа

піщана ефа

Це різновид гадюк, що мешкають в Центральній Азії, Індії та Китаї. Ефа полює вночі і особливо активізується після дощу. Якщо Ефа вкусить, то відбувається зниження тиску і сповільнюється серцевий ритм. Відбувається відмирання тканин не тільки в місці укусу. Якщо Ефа вкусить вночі, людина спросоння не зрозуміє, від чого ниє місце укусу і звідки такі симптоми. Цей стан може тривати до 4 тижнів і якщо не ввести протиотруту, смерть настає від задухи або зупинки серця.

гадюка Расселла

гадюка Расселла

Ця змія, що мешкає в Індії, Таїланді, Камбоджі та інших країнах азіатського регіону, дійсно дуже небезпечна. Довга, до 1,60 метра, з строкатим малюнком, вона дуже схожа на красиву стрічку, що ковзає серед пісків. Виповзає полювати в сутінки, тому помітити її складно. Одна доза отрути досягає 260 мг, але людині вистачає всього 60-70 мг. Після укусу, на всьому тілі сочиться кров, смерть настає протягом 2 тижнів.