Реклама
Реклама
Реклама

Як зробити запрошення іноземцю в Росію в 2019 році

  1. Хто може запросити іноземця
  2. Приватне запрошення
  3. Терміни обробки заявок
  4. Діловий візит
  5. Студентське запрошення
  6. Якщо мета поїздки - туризм
  7. Якщо запрошений не виїхав вчасно

Дружба, родинні зв'язки і ділові відносини з іноземцями вже перестали бути чимось незвичайним. Час від часу наші співвітчизники запрошують в гості зарубіжних друзів. Актуальне питання: як зробити запрошення іноземцю в Росію, щоб спростити отримання візи. Дружба, родинні зв'язки і ділові відносини з іноземцями вже перестали бути чимось незвичайним

Хто може запросити іноземця

Існують різні види запрошень для іноземних громадян в Росію. Вибір різновиду залежить від того, хто ініціює приїзд гостя, а також від мети його візиту.

Згідно з інформацією, розміщеною на, гостьове запрошення для іноземця в Росію можуть оформити:

  • приватні особи (серед них громадяни РФ і ті, хто постійно легально проживає на її території);
  • іноземні громадяни, які перебувають в країні як висококваліфіковані фахівці (якщо вони запрошують членів сім'ї);
  • юридичні особи (органи місцевого самоврядування та організації, зареєстровані за межами РФ, але займаються діяльністю на її території).

Отже, що потрібно для запрошення іноземця в Росію? Сам гість повинен всього лише визначитися з типом візи, забезпечити особа, що запрошує ксерокопією свого закордонного паспорта і надати основні відомості:

  1. Прізвище та ім'я, написані по-російськи і буквами латинського алфавіту.
  2. Підлога.
  3. Дата / місце народження.
  4. Країну проживання.
  5. Громадянство.
  6. Номер закордонного паспорта.
  7. Дату видачі документа.
  8. Ціль приїзду.
  9. Попередня тривалість візиту.
  10. Ймовірний маршрут поїздки по РФ.

Решта клопоти з оформлення документів лягають на ініціатора візиту. До речі, для того щоб запросити американського громадянина, отримувати запрошення не доведеться. Завдяки угоді між Росією і США для видачі гостю російської візи достатньо, щоб господар написав звернення в американське консульство.

Приватне запрошення

Цей лист на офіційному бланку видає приватній особі місцевого підрозділу ГУВМ МВС. Заявка розглядається протягом 4-6 тижнів після подачі клопотання. Звертатися потрібно за місцем реєстрації.

Ось які документи для оформлення запрошення іноземця в Росію слід підготувати запрошуючої особи:

  • заповнену клопотання № 2 (в двох примірниках);
  • посвідчення особи (паспорт / ВНЖ);
  • копія паспорта іноземця;
  • гарантійний лист, в якому господар зобов'язується взяти забезпечення гостя на себе (матеріальне, медичне та житлове);

заповнену клопотання № 2 (в двох примірниках);   посвідчення особи (паспорт / ВНЖ);   копія паспорта іноземця;   гарантійний лист, в якому господар зобов'язується взяти забезпечення гостя на себе (матеріальне, медичне та житлове);

  • довідка про доходи, що підтверджує, що він здатний взяти на себе вищезазначені зобов'язання;
  • квитанція про сплату мита (за бажанням).

В даний час держмито на запрошення іноземного громадянина становить 800 рублів. Квитанція повинна бути на руках при отриманні готового запрошення.

Терміни обробки заявок

Якщо виникла необхідність термінової видачі запрошення (лікування, смерть члена сім'ї та інші подібні обставини), потрібно підтвердити це відповідним документом. Офіційний лист видадуть приблизно через 5 діб.

Скоротити час очікування до 20 днів можна завдяки сервісу на порталі www.gosuslugi.ru. Ті, хто зареєструється на сайті, зможуть відстежувати етапи надання послуги. В цьому випадку доведеться нанести лише один візит в міграційну службу - за запрошенням. Час буде призначено по телефону або електронній пошті. Федеральний збір стягується з коефіцієнтом 0,7 від стандартної держмита.

Оригінал запрошення або його електронний аналог потрібно передати іноземцю для звернення за російською візою.

Діловий візит

Оригінальне ділове запрошення для іноземця в Росію може оформити компанія, зареєстрована в РФ, звернувшись в ГУВМ МВС. Для цього необхідно подати клопотання №1 і відповідне гарантійний лист.

Висококваліфікований фахівець, запрошений компанією, що функціонує в Росії, отримає відповідний лист приблизно через 14 робочих днів з моменту подачі необхідних документів. Якщо візитер збирається звертатися за робочою візою, він повинен надати оригінал запрошення.

Студентське запрошення

Цей тип запрошення листи надсилає департамент по роботі зі студентами-іноземцями вузу, в якому планує проходити навчання гість.

Інформацію про студента слід відправити в міграційну службу. Через 7-10 днів з відомства прийде відповідь, який можна передати в посольство РФ для оформлення відповідного типу візи.

Якщо мета поїздки - туризм

Спеціальне запрошення - туристичний ваучер для іноземців в Росію - оформляється за формою, встановленою МЗС Росії. Видавати його можуть тільки акредитовані компанії. Це означає, що фірма пройшла процедуру реєстрації в ГУВМ МВС і МЗС, після чого їй було присвоєно референс - номер у списку організацій, які отримали право оформляти ваучери.

Ваучер містить терміни і маршрут поїздки, місця проживання, а також інформацію про транспортне обслуговування іноземця, паспортні дані гостя і дані турфірми. При оформленні візи можна використовувати як оригінал, так і копію цього запрошення.

Якщо ви не обмежені в коштах, можна вдатися саме до цього варіанту. Він передбачає мінімум участі в зборі документів і не покладає на особа, що запрошує відповідальності за медичне обслуговування гостя або за його проживання.

Якщо запрошений не виїхав вчасно

З 16 січня 2019 почав діяти Федеральний закон № 216-ФЗ від 19.07. 2019 № 216-ФЗ «Про внесення зміни до статті 16 Федерального закону" Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації "», відповідно до якого громадяни, які запросили в Росію іноземців, зобов'язані подбати про те, щоб ті дотримувалися заявлені цілі візиту і вчасно покинули нашу країну. Мова про мігрантів, які приїжджають по візі: для її отримання та потрібне запрошення.

Для приймаючої сторони, яка не забезпечить дотримання мети візиту і виїзду свого гостя з країни після закінчення терміну дії візи, передбачені штрафи:

  • для громадян - 2-4 тисячі рублів;
  • для посадових осіб - 45-50 тисяч рублів;
  • для юридичних осіб - 400-500 тисяч рублів.

Про правове становище іноземних громадян у РФ: Відео

Отже, що потрібно для запрошення іноземця в Росію?