Реклама
Реклама
Реклама

Серії будинків в експлуатації на північному сході Підмосков'я: Щелково, Фрязіно.

  1. Сталінки (1950-ті) Пг:
  2. II-01, II-02, II-04, II-05, II-08
  3. II-03
  4. Фотографії Щелковського будинків.
  5. Хрущовки (1960-ті) стандартний блоковий Хр:
  6. Фотознімки Щелковського будівель.
  7. 1970-і брежневка
  8. Основні відмінності від "хрущовок" будівель "брежневок":
  9. Фото Щелковського будівельного фонду.
  10. Типовий панельний 1980-і
  11. Для будмайданчіка з панельними БУДИНКАМИ характерна наявність основних передумов.
  12. Щелковського споруди.
  13. монолітні будинки
  14. Фото Щелковського будівель.
  15. Інші варіанти
  16. МЖК Модульні будівлі Комунальна квартира

Дана сторінка сайту REM-IMPERIAL.RU присвячена будівель і споруд, що зустрічаються на Щелковського землі. Представлені з описом і характеристиками фотографії будівель Щелковського округи: як старих, так і нових будинків. Розказано про житловий фонд Щелковського району, наведені планування квартир, схеми будівель Щелково і Фрязіно архітектурні креслення.

Сталінки (1950-ті) Пг:

1-440 1-149

Серія 1-440 загальносоюзна СРСР Серія 1-440 загальносоюзна СРСР. Опис типу будинку-3-5 поверховий цегляний 48 квартирний з плоскою або двосхилим дахом.

При будівництві Прімененяются великі блоки / білий або червона цегла. Будинок має 1, 2, 3-х одно-, дво-, трикімнатні квартири кімнатні, частково з балконами; водостоки з даху-по кутах і на фасаді; металеві огорожі на даху і витяжні стовпи, заввишки ло 2-х метрів. Є підвал.

Виробники комплектуючих для будинків серії 1-440, були місцеві заводи ЗБВ наприклад на Чкаловской ЖБК. Розробником є ​​майстерня ім. Весніна, запущено в серію в 1958 році.

Схожість серії 1-449, обумовлена загальним конструктивом. У даній моделі будинків частіше зустрічаються пологі даху-скатна кроквяна покрівля. Зовнішні водовідводи збирають талі і дощові води з дахового покриття-покрівельного заліза.

З торця будинку є вікна, сходові клітки засклені четирёхсекціоннимі вікнами. Під'їзні козирки представляють в початковому вигляді горизонтальної плити, підтримувану по краях двома металевими стовпами. Для балконів є універсальне скління не передбачену початковим проектом.

II-01, II-02, II-04, II-05, II-08

На території Московської області серійні споруди II-01, II-02, II-04, II-08 не зводите. Серія II-05 зустрічається в містах: Химки, Дзержинський.

II-03

Типова серія будинків II-03 широко будувалася в 50-60-ті роки по Москві і Підмосков'я Типова серія будинків II-03 широко будувалася в 50-60-ті роки по Москві і Підмосков'я. Поверхів від 3 до 5, ліфти відсутні, балкони не протівопожарние- налічіствуют починаючи з 3-го поверху. Найбільша кількість будинків даної серії побудовано в містах-супутниках столиці Росії. Більшість будівель досить добре збереглися незважаючи на поважний вік.

Це цегляні будівлі без підвального приміщення з двосхилим дахом. Стіни-звичайні силікатні, Глиняни цеглини. Фасад може бути оштукатурений або забарвлений фасадною фарбою, а також оброблений лицьовою цеглою або плиткою. Часто в будівлях третьої серії розміщувалися гуртожитки, державні контори та навчальні закладу-школи і технікуми. Мають 1-2-3х кімнатні квартири з житловою площею від 25 до 45м2 і кухнями 10 квадратних метрів.

Опори будівлі виконані з цегляних стовпів 64 х 64см. Ригеля перекритій- залізобетонні 60 х 20 сантиметрів з прольотом 6 метрів, плити - залізобетон Ж / Б прогін ПРТ 30-18. Пізніші будівництва ii 03 застосовували круглопустотні плити без попереднього напруження. Підлога першого поверху - дерев'яний на цегляних стовпчиках.

На поверсі 6 квартир, деякі будинки мали газові колонки через відсутність централізованого гарячого водопостачання. Сміттєпроводи в деяких будинках відсутні, в інших-сміттєпровід на майданчику кожного поверху. Вентіляція- витяжна, природна. Будівлі виконані з місцевих будматеріалів заводів ЗБК.

З переваг можна відзначити високі стелі 3 метри, а з недоліків-істотний знос будов. Балкові плити і консолі балконів знаходяться часто в передаварійному або аварійному стані.

Будівництво набуло поширення, але було припинено через впровадження в будівельне виробництво більш дешевих «хрущовських» будинкових серій. На даний момент будівлі даного типу в Москві зносяться, але експлуатуються в Хімках.


Фотографії Щелковського будинків.

Хрущовки (1960-ті) стандартний блоковий Хр:

1-510 1-511 1-447 К-6 К-7 II-29 II-32 1-318 1-335 1-464 1-515 / 5 1-515 / 9 М Ш

Хрущобами називають панельні або цегляні будинки, побудовані в 50-х 60-х роках XX століття, деякі зараз «під знос». Забудова Хрущовками чотирьох і п'ятиповерхівками велася повсюдно і масово.

Фундаменти стрічкові з цокольних панелей і залізобетонних блоків «ФБС» з поздовжніми несучими стінами. Стінові панелі сполучаються накладками зі смугової сталі, що приварюються електрозварюванням до сталевих деталей закладних в панелях.

Шви і стики у зовнішніх панелей проклеюються в два шари руберойду з внутрішньої сторони і промазують бітумом, утеплення швів вироблялося мінеральною сумішшю. Горизонтальний і вертикальний стик Конопатити просмоленим клоччям, а потім начеканівался цементним розчином і расшивались з промазкой мастикою.

Серія I-515/5 розроблена в МНІІТЕП (МІТЕП) як чотириквартирний секція з поперечним прольотом 6 м Серія I-515/5 розроблена в МНІІТЕП (МІТЕП) як чотириквартирний секція з поперечним прольотом 6 м. Поширена в районах Москви і Підмосков'я: ретов і Митищі, Балашиха і Залізничний. Кухни- близько 5 м² пара суміжних кімнат-в "трійці", ізольовані в "двійці"; квартир на поверсі 4. Під'їзних секцій- від 4, висота стель 2,5 метра, ліфта немає, починаючи з 2-го поверху у всіх квартирах є балкони з екранами з ацеіда. Сходовий вузол шириною 2 м 40 см зроблений із залізобетонних площадок і маршів з накладними ступенями; немає протипожежного балкона і сміттєпроводу. Техподполье для розміщення інженерних комунікацій під усім будинком.

Покрівля плоска, покрита руберойдом з невеликим двосхилим ухилом, іноді з горищем (технічний поверх) і рулонної гідроізоляцією. Зовнішні стіни виконані з шлакокерамзітобетонних панелей товщиною до 40 сантиметрів. Центральна поздовжня внутрішня стіна: панельна / цегляна / блочная- 27-39 см з поперечної діафрагмою жорсткості. Перегородки міжкімнатні - одношарові 8 см з прокатних гіпсоцементнобетонних / залізобетонних / гіпсобетонних панелей. Міжквартирні ненесучі стіни мають 2 шари з важкого бетону марки 150 / керамзитобетону об'ємною вагою 1200 кг / м², розділені повітряним прошарком. Будинкові перекриття зроблені з багатопустотних залізобетонних плит товщиною 22 см, розмірами 590 х 199. Обліцовка- дрібної кам'яною крихтою, кольору блідо блакитний і жовтий, а також світло-бежевий. Мінус торці промерзають, плюси- перепланування з пробиттям отворів, звуко- і теплоізоляція.

Опалення водяне, центральне; також від міської мережі: гаряча і холодна вода. Батареї опалення мають ширину ~ 80 см сховані з боку вікон в міжкімнатні перегородки. Роздільні санкабіни, в однокімнатних торцевих- суміщені; стандартні НЕ сидячі ванни. Витяжна природна вентиляція на кухні і в санузле- блоком. Водостік зовнішній, скидання дощових вод організований на рельєф рівня цоколя.

Серії 1-515 / 9ш 1-515 / 9М багатосекційні панельні дев'ятиповерхові будинки тресту МПСМ (1957-76 рр), меридиональная серія I-515/9 м. Многопод'ездних: 2, 4, 6 з чотирма квартирами на поверсі від одне до трикімнатних. Стель висота - 2,55 м, міжквартирні несучі стіни, кухня 6 м². На межетажной сходовому майданчику є сміттєпровід із завантажувальним клапаном. П'яти поверховий модіфікація- без ліфтового господарства, в місцевостях, де інфраструктура не розрахована на подачу води до високих поверхах.

Серії I-510 1-511 житло економ-класу, року зведення: 1957-1969 рр. Блокові багатосекційні цегельні (білий силікатний) житлові будинки з балконами в торці у 510-й. Будинки складаються з рядових і торцевих секцій- фізичним корпусом пристикованим торцями в стик один одному. У Москві є заселені малосімейні будинку на Щелковського шосе, в Московській області і у метро Перово. Дах виготовлений по здебільшого чотирьохскатним, покрита шифером або залізним листом. Ліфта немає, внутрішні стіни-гіпсобетонні, опалення частково локальное- газові колонки.

Серії К-6 К-7 каркасний за проектом Лагутенко В.П. багатосекційний житловий будинок. Панель включає в себе ригелі і колони, виступаючі в кутках кімнати. Уніфікований від французької п'ятиповерхівки для індустріального домобудівництва в Московському регіоні. Похилий дах; балкони, ліфти і мусоропровод- відсутні. Бока- глухі торці, загальні риси- паралелепіпед будівлі без виступаючих деталей. Реконструкція нерентабельна- в столиці і на північному сході МО готуються до знесення.

Серії II-29 II-32 виготовлене з віброцегляних панелей Серії II-29 II-32 виготовлене з віброцегляних панелей. Стінові панелі виготовляються вібраційних опресуванням цегли і розчину на попередній стадії на ЖБК заводах. Утеплюється Великопористий керамзитобетоном, Перекриття залізобетонними панелями. Мають три квартири на поверсі, сміттєпроводи на поверхах. Зустрічалися в спальних районах Московської округи.

Серія 1-335 Полюстровского ДСК має широкі вікна, квадратние- двостулкові, на сходових клітинах подовжені. Один з торців будинку буває оснащений пожежною драбиною, покрівля плоская- без горища. Без сміттєпроводу і ліфта. Модернізовані серії: семиповерхові I-335К і I-335АК, дев'ятиповерхові I-335А і I-335Д на даний момент сануються або реконструюються.

Серія 447 має від 3-5 до 9 і 12 поверхів, виконані із силікатної / червоної цегли + лоджії. Дах шиферний або крита бляхою, чотирьохскатний, але існують і плоскі дахи в серії. При локальному опаленні: газові колонки або тітани- дров'яні водонагрівачі з димоходами. Можлива широка перепланування через відсутність несучих стін всередині квартири. Дев'ятиповерхівки багатосекційного типу: 1-447С-47, 1-447С-48, 1-447С-49; баштового типу 1Р-447с-26.

1-464, індекс 1605-АМ / 5 розробка інституту Гіпростройіндустрія, розвинена і вдосконалена колективом авторів ЦНІЇЕП: Розанов Микола Петрович, Кочешков В. Г., Розенфельд А. Г., Полозов І. П. Великопанельні житлові будинки з поздовжніми і поперечними несучими стінами. Зовнішні будинкові панелі або гладкі пофарбовані, або мають гравійну обсипання. Дах плоска, за стіни виходить «козирком» без відсотків і горищ. Каналізація та електропостачання як і у всіх хрущевок- централізовані; пліти- газові або електричні.

Для всіх конструкцій характерні: погана тепло і звуко ізоляція; тісні передпокої. Влітку м'яка покрівля сильно нагрівається / перегрівається, а на кухні-мало місця. У поліпшених серіях квартири «сорочечки» - з двосторонньою орієнтацією, спарені балкони, роздільні санвузли.


Фотознімки Щелковського будівель.

1970-і брежневка

II-57 II-66 II-68/01 03 1ЛГ-600 111-90 111-121 1ЛГ-606 Комплексна серія 135 4570-73 / 75

П-44Т П-44ТМ / еркерів П-44К П-3 М П-4 П-42 43 П-55М П46М П-47 П111М ПД-4 ПБ-02

Брежневка в розмовній мові називають серії будинків, що будувалися в Радянському Союзі в епоху правління Леоніда Ілліча Брежнєва. Ця епоха т.зв. застою починаючи з середини 1960-х по 1980-і роки XX століття. З даного періоду в багатоквартирних будинках починають зустрічатися нерухомість з поліпшеним плануванням «коробки» (У / П). Більш простора «нова планіровка- пешкі» у точкових і нестандартних будинків.

Основними матеріалами для стінових конструкцій брежнєвських будинків були типові залізобетонні панелі і цегла Основними матеріалами для стінових конструкцій брежнєвських будинків були типові залізобетонні панелі і цегла. Дахи брежнєвських будинків представляли собою плоский бетонний настил з бітумним покриттям і з внутрішніми водостоками, що проходять в тамбурах. Фундамент на хитких грунтах-фундамент, на гліністих- з бетонних блоків з пісочної подушкою.

Брєжнівки обладнані центральним холодним і гарячим водопостачанням та опаленням з нижнім вертикальним розливом. У деяких будинках зустрічаються газові колонки, якщо поверховість понад 10 етажей- обладнання на кухні: електроплити, нижче-газові з газіфіцікаціей природним газом. Мають одне-двох-трубну розводку, електромережа 220 вольт і домову каналізацію. У будівлі підвищеної поверховості є: пожежна сигналізація і системи пожежогасіння. У цегляних будинках брежневках може бути присутнім «хрущовської холодильник», так називає народ шафа-комору під кухонним вікном, має часом повідомлення з вуличним повітрям.

Основні відмінності від "хрущовок" будівель "брежневок":
  • наявність з 1970 вахти консьєржа, сміттєпроводу і ліфта, розділеного санвузла;
  • сходи і так званий «чорний хід» суміщені, «китайські стіни»;
  • більшу кількість під'їздів і квартир на сходовій площадці;
  • поліпшені тепло- і шумоізоляція приміщень;
  • підвищена етажность- поширені 9-10, 12 ти поверхівки і шістнадцятиповерхівки;
  • велика площа і числом кімнат в квартирах, з'явилися чотирикімнатні з різноманітністю форм;
  • меншу кількість або відсутність прохідних кімнат;

    Ранні брежнєвські будинку є вдосконалені хрущовки з ліфтом і мусоропроводом- багатоповерхові серії 1-447, 1-528КП-41, II-18/12. Кухні просторі до 9 м2, велика витягнута передпокій, роздільний санвузол з поперечним розташуванням ванни і місцем під пральну машину. Брежнєв-будинок має великі балкони і / або лоджії, що виходять вікнами в різні боки нерухомості.

    У модифікації 111-121, серія 1-528КП-82 в трикімнатних квартирах є 2 лоджії, в чотирикімнатних обладнаний додатковий санітарний вузол. Зводилися і більш дешеві будинки готельного типу для сегмента робочого класу-економ. Дані споруди мали велику кількість малометражних однокімнатних квартир / кімнат для вирішення житлових проблем пролетаріату. Малометражки мали кухонну нішу, з поєднаним невеликим санвузлом. А для вищих верств партійного радянського керівництва за завданням компартії КПРС зводилися «цеківські дому» з поліпшеним плануванням для більшого комфорту.


    Фото Щелковського будівельного фонду.

    Типовий панельний 1980-і

    2000-і ГМС-1 ІП-46С І-155 І-тисяча сімсот двадцять три І-1 724 КОПЕ м-вітрило МЕМ-84 МПСМ Серія: III / 17

    Серія 75 83 (111-83) 1605 II-49 1 мг-601 II-18 II-67 "Москворецкая" "Смирновська" "Тішінская" Вежа Вулиха П-30 І П-46М

    Панельне житлове будівництво в нинішній Російській практиці широко застосовується протягом п'ятдесяти років. Наукові задуми і розробка проектів панельно-каркасного житлового будівництва в СРСР почалася ще в далекому 1940 році, але війна перервала ці розробки. Але ідеї НДІ Будівельної техніки Академії архітектури під керівництвом Г. Кузнєцова з колективом не пропали даром. На основі радянських ідей домобудівництва капітального житла на вильоті Радянської влади і за часів Перебудови були побудовані тисячі будинків по всій країні за апробованим рішенням архітектора Світличного В.І. Зі збірним залізобетонним каркасом і щодо легкими цегляними стінами будувалися будинки підвищеної поверховості, до прімеру- вежа Вулиха. Пізні висотні брежневки і горбачёвкі, так само як і ельцінкі з Путінка мають з монолітним каркас, що представляють собою масив великих залізобетонних плит.

    Компоненти конструкції із залізобетону для панельного будинку, виготовляються на домобудівних комбінатах в заводських умовах з належною техконтролем. Фасадні панелі зовнішніх стін випускаються двох основних різновидів: одношарові з легкого залізобетону або бетону конструктивних марок; багатошарові панелі з шаром утеплювача, облегчітеля- керамзиту. Залежно від товщини, знаходять застосування внутрішні панелі. Тонкі застосовуються в якості несучих стін, а більш товсті використовуються для панелей діафрагм жорсткості.

    Багатопустотні плити перекриттів, в срезе- з круглими порожнечами, що нагадують отвори систем залпового вогню Багатопустотні плити перекриттів, в срезе- з круглими порожнечами, що нагадують отвори систем залпового вогню. Виготовляються одношаровими повнотілі залізобетонні панелі і частково збірно-монолітні плитні елементи з шаром бетону із застосуванням легкого або звичайного армованого залізобетон. При виготовленні заготовок елементів конструкції важливе дотримання геометричних розмірів і міцності. Габарити закладаються на етапі проекту, впливаючи безпосередньо на розміри створюваних приміщень. До елементів великопанельного будинку будівельники відносять санітарно-технічні кабіни і сходові майданчики з маршами, вентиляційні блоки та об'ємні блоки шахти ліфта, екрани для зовнішньої огорожі балконів і лоджій.

    В одних спорудах каркас утворюється за допомогою зовнішніх опорних стійок-колон, з'єднаних з ребристими панелями перекриття і поперечним / поздовжнім каркасом. До встановлених вертикально стійок будинкового каркаса кріпляться стінові панелі і внутрішні несучі перегородки. У будівлях з внутрішнім каркасом зовнішні опорні колони абсолютно відсутні. Несучими конструкціями виступають внутрішні колони, з'єднані з панелями зовнішніх стін. На ці конструкційні елементи і спираються плити перекриттів. Висота поверхів панельних будинків становить 2,8 м з урахуванням двоповерхової розрізання колон. З'єднання перекривають ригелів і колон виконується зварюванням. Колони звареним способом з'єднані і з консолями, що проходять на крізь. Ригелі, виготовлені з прокатної двотаврової стали, спираються на консолі нижньою частиною, яка виконується для зручності роботи-з підрізуванням по связевой системі.

    Для будмайданчіка з панельними БУДИНКАМИ характерна наявність основних передумов.

    Винне буті Виправдання Масове будівництво на конкретній территории. Будівництво ДСК велікопанельного и каркасно-панельного, создание заводу залізобетонних конструкцій и технологічний процес-витратності справа. Попит и ціна на житло повінні дозволяті покріваті будівельні и транспортні витрати по виробництву велікопанельніх блоків з їх логістікою, проектування и виготовлення. Необходимо мати відповідну будівництва сировина базу. Необхідні об'єкти енергетики, робоча сила та інші ресурси для дорогого і багатокомпонентного виробництва.

    Адже будівництво панельного будинку сильно нагадує дитячий конструктор зі складанням набору. Перевага в тому, що на конструкційну будмайданчик доставляють готові деталі майбутньої споруди. Будівельникам залишається лише за кресленням архітектора змонтувати панельні заготовки. Продуктивність праці фахівців на будівництві висока, а площа будівельного майданчика менше, ніж необхідно при будівництві цегельного будинку. З плюсів варто відзначити, що тривалі і трудомісткі процеси монолітного домобудівництва, по установці арматури або бетонірованію- виключені.

    Необхідна комплексна підготовка будівельних майданчиків для масової житлової забудови панельними будинками вимагає спеціальні технічні рішення з постачання. Будівництво панельних будинків неможливо якщо відсутні автомобільні дороги з достатньою вантажопідйомністю і шириною. Використовувані панелевози (рамні, безрамні, ферменние) - спеціальні машини з причепом або напівпричепом для доставки великих монтажних одиниць, в складі автопоїзда мають вагу до 40 тонн. Вагоме значення відіграють і транспортні радіуси, так як необхідні розворотів до 20 метрів або в якості альтернатіви- наскрізні проїзди вздовж кожного монтируемого будинку. Крім того будівельна організація повинна використовувати потужний підйомно-кранове обладнання. Вага розвантажуються на будівельних майданчиках панелей досягає 9 тонн. Кран повинен мати вантажопідйомність від 14 тонн при вильотах стріли 30 метрів.

    Безперечні позитивні якості панельного домостроенія- швидкозбірних конструкцій споруджуваного житла і високий ступінь обробної готовності конструкцій. При дотриманні технологічного процесу на виробництві виходять ідеально плоскі поверхні, які не потребують витрат на обробку. Якість панелей, що випускаються промисловим способом укупі з ідеальною приганянням збірних елементів незрівнянно з процесорами, виготовленими площинами в умовах будівельних майданчиків.

    Але є і недоліки у цього конструктиву. В першу чергу це неможливість випуску великого асортименту з різноманітністю форм конструкцій з особливостей типовий опалубки. На заводах ЗБВ виготовляються конструкції для масового будівельного застосування. Обставини масовості призводить до широкого впровадження технологій масового збірного залізобетону. З'являються спальні мікрорайони з великою кількістю сірих і однотипних житлових будинків. Це, в свою чергу, веде до деградації архітектури району і погіршення самопочуття людей, які відчувають себе мурахами в багатоповерховому мурашнику.

    Виробляються плити декількома способами: касетним - з вертикальним формуванням бетонного розчину в касетах; конвеєрним агрегатно-потоковим методом з горизонтальним положенні в розташованих окремо формах і вібропрокату з використанням прокатного стану Козлова Н. Я. Заводи мають низький ККД, а потужність виробництва площ в рік становить від 35 до 140 тис. м2. При виготовленні плит використовуються наступні будівельні матеріали: газобетон і керамзітофібробетон зі стандартним кроком поперечних стін-перегородок у панельних споруд.

    Процес складання безкаркасних будівель використовує при зведенні зовнішні і внутрішні стінові несучі панелі і плит перекриття. Встановлюються вони поруч один з одним і один над одним особливим чином, щоб після заливки швів і стиків бетоном між ними виходить незбиране і стійке споруда. Максимальна поверховість залежить від розрахункової міцності конструкцій будівлі, близько 25 поверхів.


    Щелковського споруди.

    монолітні будинки

    Колос і Юнікон

    Повністю монолітних житлових будинків серій Колос і Юнікон в Щелковського районі, Фрязіно і Лосіно-Петровському не існує Повністю монолітних житлових будинків серій Колос і Юнікон в Щелковського районі, Фрязіно і Лосіно-Петровському не існує. З бетонно-монолітних будівель слід зазначити: Будинок на Набережній по адресу- Радянська вулиця д. 60 (ЖК Astrum Residence) і гостініца- готель Аструм Зоряний, офіс Ощадбанку на Комсомолькой вулиці в будинку 11 (координати 55.928460, 38.000956) і Щелковського районний ринок по Талсинский вулиці д. 1А (GPS ГЛОНАСС 55.924875, 37.995096).

    Сучасні Щелковського будинки, побудовані в 199х-201Х роках є монолітно-цегляні. Типові адреси монолітно-цегляних будівель: Комсомольская улица 8Б; на Зарічній вулиці д. 8к2 8к1 9; Космодем'янська вулиця будинок 17/4; мкр. Бузковий з новими будинками; Пролетарський проспект стор. 4к1, 4К2, 4К4; 1-й Радянський провулок будинок 16А, на вулиці Шмідта 1, 6, 9; Центральна вулиця, 71к2; в мікрорайонах Далекий Воронок і Фінський, Богородський і Гагарінський, Потапово і Сонячна долина. ЖК Горизонт і Нове Жегалова.

    Технологія побудови монолітно-цегляних будинків досить проста. Викопується котлован; забиваються палі на глибину до 20 метрів; зверху робиться товста бетонна подушка, що перетворюється через місяць в армований металевими прутами моноліт з гідроізоляцією. Потім на створеної міцній основі починається заливка стін з використанням вологостійких щитів. Таким чином створюється монолітний бетонний каркас майбутньої будівлі. Після зведення залізобетонного "скелета" починається викладка фасадів-стін цеглою, скління та інші внутрішні роботи.


    Фото Щелковського будівель.

    Інші варіанти

    Малосемейка Квартира-студія Покращуваній планування

    гостинка Гуртожиток

    У Щелкове будови типу гуртожитків перебувають на вулиці Малопролетарской 12, 1-й Радянський будинок 30 корпус 1 і 2, вул У Щелкове будови типу гуртожитків перебувають на вулиці Малопролетарской 12, 1-й Радянський будинок 30 корпус 1 і 2, вул. Пустовская - гуртожиток 6. Також варто відзначити адреси: Бузкова вулиця 5Б і 7, вул. Польова, д. 12-а "Іванушка + Оленка" 12б, м Щелково, пров. 1-й Радянський, д. 30/2 30/1 і сел. Фряново (Щелковский р-н), вул. Текстильників, буд. 3 4 - колишні гуртожитки з простими плануваннями, загальними кухнями, душовими і туалетами.

    Знаходяться на віддалі від центру міста: на вулиці Металлоконструкций (пр-д Фруктовий, д 3) і Мальцево 30Б; на Сосновій вулиці в Новому Городку і вчительське гуртожиток в ведмежих озер; на Набережній вулиці 13 в Свердловському; на вулицях Гоголя "Веснянка" та Пушкіна "Сніжинка" та на вулиці Кірова 5 "Лондон" в Лосино-Петровському. Мінімалістський рівень комфорту, схожий з хостеламі: двоярусні ліжка в невеликих кімнатах, радянські рукомийники і стульчаки унітазів.

    Гуртожиток Щелковського шелкоткацкой фабрики на вул. Талсинский в будинку 60; на проспекті 60-річчя Жовтня; сімейний гуртожиток на вул. Бєляєва. Під Фрязіно гуртожитку: ІРЕ РАН і НПП Исток, Окружний проїзд будинку 4, 6, 10 і будівля студентського гуртожитку в Гребнево. Малоформатні приміщення для тимчасового перебування з отриманням реєстрації, в окремих випадках-прописки в кімнатах.

    МЖК Модульні будівлі Комунальна квартира

    бараки

    У Щолково будівлі барачного типу присутні і в 2016 році, знаходяться на вул У Щолково будівлі барачного типу присутні і в 2016 році, знаходяться на вул. Нова Фабрика, встановлені режими вулиці. Через відсутність можливостями фінансування масштабного житлового будівництва в Щелково зводилися недорогі споруди для проживання. Дерев'яні будови при ткацькій фабриці і бавовняного комбінату ім. Калініна (Славія) з терміном служби 10 - 20 років мали загальну кухню і санітарний вузол.

    Комунальні квартири, гуртожитки і тимчасові бараки були в Росії, СРСР одним з поширених типів житла робітників протягом декількох століть. Ситуація почала змінюватися з масовим житловим будівництвом в 1960-х роках окремих сімейних квартир. Під час індустріалізації в містах та селищах з мурованими великими заводами були потрібні робочі руки, люди розселялися в одно- або двоповерхові швидкобудуюємі будівлі.

    Планування бараків: вхід по центру з одного фасаду через тамбур. Трохи далі, навпроти входу розташовувався кухонний вузол з плитами для приготування їжі на кухні з дров'яним або вугільним вогнем. Прямо знаходиться мийний вузол з багатомісними раковінамі- умивання, миття посуду. В обидві сторони, далі в бараці наліво і направо було два коридору з дверима кімнат площа 12 м². Кожна кімната для обігріву скромного житла була обладнана піччю. Піч для загального контролю за безпекою і щоб не учадіти топилася з коридору. Гарячу воду брали в загальній кубової.