Реклама
Реклама
Реклама

Робоче місце школяра

Промайнув час і ваша дитина скоро стане школярем Промайнув час і ваша дитина скоро стане школярем?
Тоді перед вами напевно стоїть питання організації його робочого місця - як правильно розташувати робоче місце і як правильно його організувати.

Розташування столу.
Одне з найбільш найважливіших складових. Найневдалішими місцями вважаються місця:
- за кухонним столом (це місце для приготування і споживання їжі, для домашніх посиденьок за чаєм і воно абсолютно збиває настрій для навчання);
- місце біля дверей (постійно відкривається і закривається двері, яка відволікає увагу на вхідної людини, викликаючи стан дискомфорту і знаходження в «прохідному місці», в якому абсолютно неможливо зосередиться на виконанні будь-якого завдання);
- в нішах меблів (доведено, що «нависання» шаф і інших елементів меблів над робочим столом викликає психологічний ефект «тиску». Особливо не рекомендують використовувати місце під другим ярусом ліжка. З дорослішанням і зростанням школяра корисна площа робочого місця буде зменшуватися);
- в середині кімнати під стіною (звичайно - для батьків дане розташування найвдаліше - адже дитина проглядається з усіх боків і можливість контролю зростає в рази. Але для самої дитини зникає можливість відволіктися на кілька хвилин від виконання завдання і відпочити.)
Так як же розташувати стіл?
Для того, щоб побачити вхідної людини в кімнату дитині повинно бути достатньо повороту голови - направо або наліво.
При розташуванні робочого столу біля вікна важливо враховувати - чи є сторона сонячної, щоб яскраве сонячне світло не сліпило очі, викликаючи зорове перевантаження.
Є негласне офтальмологічне правило - світло повинне падати зліва, якщо ваша дитина правша і праворуч - якщо лівша.
Ну і звичайно - розташування столу повинно бути таким чином, щоб телевізор перебував поза зоною повороту голови - щоб виконуючи домашнє завдання, дитина не могла поглядати в бік телевізора.
Як вибрати стіл?
У магазинах представлений дуже великий асортимент столів. Але чи є якісь норми для столу, дотримуючись яких, школяреві буде зручно займатися? Так, вони є.
- необхідно дотримуватися комфортної зони для ніг під робочим столом - це ширина від 50 см, а глибина від 45 см;
- мінімальні розміри робочої стільниці - ширина від 125 см, глибина від 60 см.
Пропонуємо вашій увазі дитячу зростаючу (регульовану) парту МАКСІ, яка була створена нами саме для дітей шкільного періоду.
Габарити парти: довжина 1150мм, ширина 510мм, висота 760-634мм
Максимально допустиме навантаження на парту - 100 кг
Звертаємо вашу увагу, що при правильному регулюванні парти необхідно враховувати наступні моменти:
- край столу парти повинен знаходиться на рівні грудей школяра, руки при цьому лежать на столі. При роботі за партою школяр сутулиться і не задирає лікті;
- необхідно дотримуватися відстань між краєм столу і грудьми дитини. Воно повинно становити 8-10 см;
- також необхідно, щоб ноги школяра мали опору. Оптимальне згинання колін - це кут 90 градусів. При зростанні дитини до 120 см висота стільниці над рівнем підлоги повинна бути не більше 52 см. Цього параметра з легкістю можна досягти, використовуючи не стандартний стілець для школяра, а універсальний дитячий стілець для школяра.
Використовуючи стілець для школяра регульований по висоті і регульовану парту, Ви можете досягти найбільш правильного і ергономічного поєднання в регулюванні робочого місця.
Адже ви отримуєте повністю сформований робоче місце з ортопедичними функціями. Регульована меблі не тільки знімає навантаження з хребта і має високу стійкість, але і складається з екологічно чистих матеріалів, схвалених для використання в дитячих установах.
Що ж ще може може знадобитися школяреві? Звичайно полки для книг, місця для зберігання канцтоварів, підставка для навчальних приладдя. Ви повинні продумати найбільш раціональні системи зберігання всіх шкільного приладдя. Регульований стілець для школяра може також бути використаний в якості сходів для більш зручного доступу до верхніх шафок меблів.
Також не варто забувати про штучне освітлення робочого місця - адже уроки іноді доводиться робити і в вечірній час. Робоче місце повинно бути обладнане персональної лампою, яка буде виготовлена ​​з ударопрочних матеріалів - щоб дитина не могла поранитися, випадково зіштовхнувши її зі столу.
Психологи рекомендують використовувати меблі для школяра з нейтральними колірними рішеннями - яскраві меблі може відволікати дитину від виконання домашнього завдання.
Ми розглянули всі основні аспекти у формуванні повноцінного робочого місця для школяра, а яким воно буде у вашої дитини - залежить тільки від вас!
Зростайте здоровими і міцними!

Промайнув час і ваша дитина скоро стане школярем?
Як вибрати стіл?
Але чи є якісь норми для столу, дотримуючись яких, школяреві буде зручно займатися?
Що ж ще може може знадобитися школяреві?