Реклама
Реклама
Реклама

Вирощування кропу як бізнес

  1. Чим вигідний кріп
  2. Кріп як бізнес в зимовий період
  3. Спорудження теплиці під кріп
  4. Зовнішнє покриття
  5. вид обігріву
  6. Реалізація

Вирощування кропу як бізнес-ідея для початку безбідного життя - як вам такий розвиток подій. «Що ж тут нового?» - запитає пересічний громадянин. І буде абсолютно прав - нічого. Заробіток на хліб насущний вирощуванням різної зелені, і зокрема, кропу, відомий вже не одне століття. Інша справа, що технології не стоять на місці і тепер «зелений» бізнес є круглодічно заняттям. При такому підході, як раз і можливо домогтися максимального фінансового успіху.

При такому підході, як раз і можливо домогтися максимального фінансового успіху

Чим вигідний кріп

  1. Мінімальні витрати на придбання посадкового матеріалу.
  2. Невибагливий в догляді.
  3. Постійно користується попитом.
  4. Кріп як бізнес високорентабельний.

Важливо! Якщо для стартапу немає необхідності придбання / оренди земельного наділу, то інвестиції будуть потрібні тільки на покупку насіння і добрив.

Кріп як бізнес в зимовий період

Розгляд вирощування кропу як бізнесу почнемо саме з періоду, який іменується «несезон». Пояснюється це просто - невелика конкуренція при рекордно високих цінах. І навіть, якщо врахувати збільшення видаткової частини на обігрів внутрішнього простору теплиці, прибуток все одно буде дуже високою.

Увага! На врожайність кропу в принципі впливає цілий ряд факторів: вид ґрунту, погода (мікроклімат), правильність догляду. Якщо взяти усереднені показники, то з 1 м. Кв. землі можна зібрати за один захід 1,5 кг цієї зелені. Термін досягнення культурою товарного вигляду з моменту посадки - 35-45 (залежить від сорту).

Спорудження теплиці під кріп

каркас

Для створення каркаса оптимально використовувати пластикові або металеві труби. Пластикові - легше, дешевше і простіше в установці. Ще на цьому етапі варто передбачити конструкційні рішення, які згодом дозволять створити необхідні системи для обігріву, вентиляції, автоматичного поливу та механізації деяких процесів. Форма споруди - арочна або зі схилами, це поліпшить циркуляцію повітря і запобіжить скупчення води і снігу на даху.

Зовнішнє покриття

Для покриття зимової теплиці не підходить поліетилен. Він придатний тільки для теплої пори року. Найбільш підходящі варіанти - скло і полікарбонат.

До особливостей скляного покриття відносяться:

  • хороша освітленість;
  • екологічність;
  • стійкість до абразивних пошкоджень;
  • негативні моменти - крихке, швидко нагрівається і остигає.

У той же час полікарбонат:

  • ударопрочен;
  • має відмінну термоізоляцію і світлопроникністю;
  • безпечний в експлуатації;
  • мінуси - обов'язкова наявність фундаменту, неприпустимість використання для чищення хлорних засобів і абразивів.

вид обігріву

Майже 90% поточних витрат в зимовий період, при тепличному вирощуванні кропу як бізнесу, доводиться на обігрів. Саме тому підприємцю «життєво» необхідно ретельно прорахувати всі можливі варіанти і підібрати найоптимальніший в його випадку спосіб підтримки в теплиці мікроклімату, який благотворно відіб'ється на зростанні кропу. Благо вибрати є з чого. У профі в тепличному справі є свої власні технічні вирішення питання опалення. В сучасних теплицях можна зустріти опалення:

  • Електричне, з використанням радіаторів.
  • Електричне, з прокладкою електрокабеля в грунт або фундамент.
  • Водяне, при якому нагрів води відбувається в бойлері і передається по трубах.
  • Інфрачервоне, з використанням ламп.
  • Газове від балона або центральної системи.
  • Твердопаливне з установкою котлів або печей.

Увага! Витрати на спорудження теплиці окупляться за одні сезон - це 100% гарантія. Як не крути, при будь-яких життєвих ситуаціях попит на зелень кропу завжди є.

парканом цифри

Люди, які заробили на кропі капітал, стверджують, що реально можна очікувати чистий прибуток 50-100 тисяч рублів на місяць. Давайте перевіримо, чи правда це.

Отже, ділянка 10 соток під кріп. Продуктивність 1 м. Кв. (Як ми зазначили вище) 1,5 кг кропу. Середня оптова ціна 80 руб / кг:

  1. 10 соток - це 1000 м. Кв.
  2. 1000 м. Кв. х 1,5 кг х 80 руб / кг.
  3. Виходить виручка - 120 000 рублів.

Правда ж непоганий фінансовий результат. У зимовий час ціни значно вище, але витрати на опалення присутні. У будь-якому випадку, якщо вирощування кропу як бізнес розраховане на цілорічний цикл, то витрати складуть 30% від виручки, ну, а доходи, відповідно - 70%.

Реалізація

Будь-яка зелень , В тому числі і кріп, повинна своєчасно реалізовуватися після досягнення товарної зрілості. Ключовим завданням підприємця є налагодження сталих надійних каналів збуту. «Винаходити велосипед» тут не потрібно - кріп реалізується через:

  • магазини;
  • ринки;
  • кафе;
  • ресторани.

Безумовно, цільова аудиторія для якої вирощується кріп - міські жителі. Тому, схеми продажу продукції необхідно шукати в мегаполісах і великих населених пунктах.

«Що ж тут нового?