Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: АСВ: обсяг виплат вкладникам збанкрутілих банків в 2017 році скоротився майже на третину

АСВ: обсяг виплат вкладникам збанкрутілих банків в 2017 році скоротився майже на третину

Обсяг виплат вкладникам збанкрутілих банків в 2017 році впав на 30% - з 568 до 404 млрд рублів. На третину знизилася і кількість вкладників, які отримали відшкодування, пише "Російська газета" з посиланням на Агентство зі страхування вкладів (АСВ).

"Кількість страхових випадків в 2017 році скоротилося в два рази - з 88 до 41. Минулий рік характеризується поступовим зниженням у порівнянні з попереднім роком числа страхових випадків і сплесками інтенсивної роботи в зв'язку з банкрутством окремих великих банків:" Югра "- більш 170 млрд, РЕБ - 34 млрд, "Межтопенергобанк" - 21 млрд ", - відзначили в агентстві, що має статус держкорпорації і займається виплатою страхового відшкодування постраждалим вкладникам банків.

Громадян, які не отримали назад свої кошти, теж чимало: багато перевищили встановлену законом суму в 1,4 млн рублів.

Так, в 55 банках, які в 2017 році були визнані банкрутами, в першу чергу реєстрів вимог кредиторів включені вимоги понад 37 тис. Вкладників, зобов'язання перед якими перевищують суму належного їм страхового відшкодування на 32 млрд рублів.

За вкладником, який отримав відшкодування за вкладами в межах 1,4 млн рублів, зберігається право на отримання від банку частини вкладу в процесі конкурсного виробництва при визнанні банку банкрутом. Їх вимоги включаються до реєстру кредиторів.

Зобов'язання перед ними здійснюються за черговістю. В першу чергу задовольняються вимоги фізичних осіб за укладеними договорами банківського вкладу та за зобов'язаннями, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю або здоров'ю, а також вимоги Банку Росії і АСВ.

У другу чергу задовольняються вимоги кредиторів щодо виплати вихідної допомоги та оплати праці за трудовим договором. У третю чергу - інші вимоги, наприклад засновані на пред'явлених до погашення цінних паперах.

У 2016 році в 96 кредитних організаціях, які були визнані банкрутами, в першу чергу реєстру вимог кредиторів було включено вимоги 63,9 тис. Вкладників на загальну суму 67,31 млрд руб. Два роки тому на 78 банків-банкрутів доводилося 14,9 тис. Вкладників з 19,22 млрд руб.