Реклама
Реклама
Реклама

Види виписок з ЕГРН

  1. різновиди документа
  2. де отримати
  3. Терміни та вартість
  4. Що в підсумку дає таке нововведення

Настільки нове для росіян поняття, як ЕГРН, це не що інше, як єдиний державний реєстр нерухомості, в якому зведена і систематизована достовірна, актуальна інформація. Це дані про всю нерухомої власності, яка перебуває на обліку у держави, і її власників. У ньому можна дізнатися про те, що саме послужило підставою для отримання власницьких прав і інші відомості, які необхідні відповідно до Федерального закону від 12 липня 2015 року.

Згідно з вимогами чинного російського законодавства, інформація, що міститься в ЕГРН, є загальнодоступною. Винятком є ​​хіба що конфіденційні дані, доступ до яких є тільки у власників нерухомого об'єкта. Запросити виписку з єдиного Згідно з вимогами чинного російського законодавства, інформація, що міститься в ЕГРН, є загальнодоступною державного реєстру нерухомості може будь-який громадянин, відповідно Законом №218-ФЗ. При цьому отримані таким чином дані будуть актуальні на дату їх видачі.

Зробити це можна починаючи з 2017 року. Вимоги для отримання виписки регламентовані Порядком надання інформації з ЕГРН, який затверджений в Російській Федерації Міністерством з економічного розвитку.

різновиди документа

Відповідно до нових змін в державних нормативних актах, існує кілька видів виписок з ЕГРН, що містять в собі дані щодо:

  • Основних характеристик нерухомого об'єкту і власницьких прав на нього;
  • Переходу прав власності від однієї особи до іншої;
  • Прав громадянина на нерухомість, яка є у нього у власності;
  • Дати державної реєстрації прав власності та становлення нерухомості на кадастровий облік.

Для кожного виду виписки є свої бланки, правила і форми їх заповнення.

Єдиний державний реєстр надає відомості не тільки у вигляді виписок, але і в інших формах Єдиний державний реєстр надає відомості не тільки у вигляді виписок, але і в інших формах. Так, наприклад, можна подивитися кадастровий план земельної ділянки, дізнатися про те, хто цікавився конкретним об'єктом, що саме йому було цікаво, а також про відмови в запитах.

Всі види виписок з ЕГРН не тільки містять різну інформацію, але і мають різне цільове призначення. В цілому ж, вони будуть корисні для осіб, які планують укладати угоду з нерухомістю і хочуть перевірити, чи все в порядку з юридичного боку, а також для громадян, які з тих чи інших причин опинилися втягнуті в спірні процеси.

Найпростіший і швидкий спосіб - це замовити виписку з ЕГРН онлайн тут або через віджет нижче. Цілодобово, всього за 5 хвилин, ви отримаєте повну інформацію про об'єкт нерухомості за офіційними даними Росреестра.

де отримати

Для отримання будь-якого виду виписки з єдиного державного реєстру нерухомості можна звернутися в один з спеціально призначених органів.

Куди звертатися:

  • Росреестр, що представляє Федеральну службу, що займається державною реєстрацією, картографією та кадастром;
  • Територіальні підрозділи Росреестра (кадастрові палати, Багатофункціональні центри);
  • Підвідомчі державні установи федерального значення в деяких населених пунктах.

Отримати документ можна в звичному паперовому вигляді Отримати документ можна в звичному паперовому вигляді. Виписка повинна бути написана чорнилом синього кольору, а також мати підпис посадової уповноваженої особи та печатку установи, яка видала документ. Дата і реєстраційний номер - також обов'язкові реквізити виписки з ЕГРП.

Крім перерахованих вище варіантів, замовити довідку цілком можна за допомогою інтернету на єдиному порталі державних послуг, на сайті Росреестра, а також через систему міжвідомчих електронних взаємодій, до якої підключені регіональні органи самоврядування, федеральні системи інформації та інші засоби зв'язку. Якщо паперовий варіант не потрібен, можна замовити виписку в електронному вигляді. Такий документ теж матиме юридичну силу, оскільки на нього ставиться електронний підпис.

Терміни та вартість

Після того як новий законодавчий акт набув чинності, у населення відпала необхідність в двох послідовних реєстраційних процедурах. Метою ЕГРН є заміна не тільки звичного ЕГРП, але і кадастру. У новому реєстрі містяться відомості про кадастровий облік та про права власності на нерухомість.

Раніше, не залежно від того, на яких умовах відбувалася реєстрація об'єктів, терміни для кадастрового обліку становили десять робочих днів Раніше, не залежно від того, на яких умовах відбувалася реєстрація об'єктів, терміни для кадастрового обліку становили десять робочих днів. Крім цього додавався негласний термін на відправку документів з того ж Багатофункціонального центру до державного органу (Росреестр). Завдяки електронній системі вся ця процедура значно прискорилася, проте це не полегшує завдання громадянам. Обумовлено це тим, що в нововведенні вони поки не дуже добре орієнтуються, так як доводиться розбиратися з порядком підготовки документів, електронним підписом і електронними дорученнями.

відомості ЕГРН платні. Безкоштовно можна отримати тільки той вид даного документа, який відображає кадастрову вартість. При цьому неважливо хто запитує інформацію. За вартість таких виписок відповідальність несе Міністерство економічного розвитку.

Що в підсумку дає таке нововведення

Заміна звичного кадастру і ЕГРП на єдиний державний реєстр нерухомості обумовлена багатьма поліпшеннями. наприклад:

Відповідно, при реєстрації прав власності немає необхідності відвідувати кілька інстанцій. Все можна зробити в одній єдиній.