Реклама
Реклама
Реклама

Реєстр кадастрових інженерів

  1. Державний реєстр кадастрових інженерів
  2. Як потрапити в реєстр кадастрових інженерів

Межування земельних ділянок і постановкою їх на кадастровий облік займаються фахівці, звані кадастровими інженерами (КІ).

Це професіонали, яке здійснює діяльність на основі чинного кваліфікаційного атестата.

Вони виробляють кадастрову експертизу, в яку входять оцінка земельних ділянок та будівель, дослідження їх технічного стану, видача висновків про відповідність конструкцій техпаспорту.

Підставою для здійснення кадастрової роботи стає договір підряду, який працівник укладає із замовником.

Всі результати кадастрових робіт є документами, які інженер здає замовнику. Сюди входять межовий і технічний план, акт обстеження будівлі або ділянки.

КІ мають середню або вищу спеціальну освіту, обов'язково здають іспити на відповідність посаді. Інженером цього профілю можна стати, маючи російське громадянство, відсутність судимостей, диплом вузу.

Обов'язкова програма курсу, яку вивчає кожен кадастровий інженер, містить виклад базових знань про кадастровому обліку, об'єкти нерухомості. Вивчаються основи геодезії і права.

Кваліфікаційний атестат кадастрового інженера видається органами виконавчої влади - він не має обмежень по терміну дії і являє собою спеціальний документ федерального зразка.

Атестований інженер може сам вибрати форму своєї кадастрової діяльності. Він має право застосовувати свої знання як індивідуальний підприємець або як співробітник компанії з юридичною профілем.

Всі кадастрові інженери мають іменні печатки, бланки, штампи, де обов'язково вказується адреса інженера, а також ідентифікаційні номери кваліфікаційного атестата.

Державний реєстр кадастрових інженерів

Державний реєстр, згідно з Федеральним законодавством, ведеться органом державної реєстрації, кадастру і картографії. Всі дані про кадастрові інженерах зберігаються на електронних носіях.

Росреестр кадастрових інженерів має певний порядок ведення, який затверджується розпорядженнями Мінекономрозвитку Росії.

У нього вносяться відомості з кожному кадастровому інженера, також тут відображена інформація про анулювання кваліфікаційних атестатів фахівців, виключення відомостей про кадастровому інженера.

Росреестр містить інформацію про кадастровий інженера, яка надається у вигляді виписки з держреєстру, довідок про зміни відомостей в реєстрі.

Всі дані про кадастрові інженерів можна отримати за запитами юридичних або фізичних осіб.

Кадастрові інженери мають право організовувати СРО. СРО в цій області мало чим відрізняються від некомерційних партнерств в будівельній або енергетичній сфері: вони створюються для забезпечення оптимальних умов для професійної діяльності, а також контролю за виконанням правил роботи в кадастровій галузі.

Як потрапити в реєстр кадастрових інженерів

Щоб увійти до державного реєстру КІ, необхідно надати в Росреестр наступні дані: ПІБ, дату і місце народження, контактні телефони, поштову адресу, електронну пошту для зв'язку з інженером, відомості основного документа, що засвідчує особу громадянина.

Також необхідні дати отримання кваліфікаційного атестата і його ідентифікаційний номер. При анулюванні атестата відомості також подаються в Росреестр.

Зустрітися з процедурою державної експертизи проектної документації

А в цій статті ви дізнаєтеся які недавно були прийняті поправки до Земельного Кодексу РФ, що стосуються продажу земельних ділянок

Атестацію для здобуття освітньо-кваліфікаційного атестата проводять у формі іспиту, який приймається спеціально створеної кваліфікаційною комісією.

Отриманий інженером кваліфікаційний атестат може бути анульований.

Це відбувається, якщо були пред'явлені підроблені документи, якщо в роботі були допущені серйозні порушення законодавства, а також якщо інженер змушений припинити кадастрову діяльність через адміністративного покарання.

Також атестат може бути анульований і за особистою заявою інженера.