Реклама
Реклама
Реклама

Чи можливий арешт банківського рахунку без приставів?

  1. Арешт банківського рахунку без служби судових приставів: Історія нашого клієнта
  2. Арешт банківського рахунку без приставів: аналіз чинного законодавства
  3. Що робити в такому випадку?
  4. Що було зроблено за клієнту в нашій історії?
  5. Чи всі так погано?
  6. Що робити в цьому випадку?
  7. висновки

І знову здрастуйте

І знову здрастуйте. Я, автор цього блогу, Дмитро Гур'єв, знову радий вітати Вас на сторінках свого інтернету ресурсу. І почали мені все частіше і частіше надходити питання:

Чи можливий арешт банківського рахунку без приставів?

Я багато разів Вам говорив, що в діях антиколектора повинен бути хоч якийсь креатив. Для його досягнення, потрібно думати, прораховувати на кілька ходів вперед, щоб бути готовим до найнесподіваніших ситуацій.

Це, як в шахах, Ви розвиваєте свої фігури, при цьому не позіхаючи розвитку свого супротивника! В цьому і полягає весь кайф: випередити свого опонента!

Як не крути, але кредитори теж винаходять нові способи впливу на боржника. Пов'язано це, перш за все, з тим, що кредитор зацікавлений в якнайшвидшому отриманні виданої суми позики. Ось і йдуть кредитори на все-можливі хитрощі.

Тим більше, в штаті у кредитора працюють професійні юристи, які знають наші діючі закони, і надходять таким чином, що боржника заганяють по «саме не хочу». Начебто і дії їх вписуються в норми чинного законодавства, але одночасно з цим і боржника позбавляють права на захист, оскарження.

Знайома ситуація? Що ж ... Таких ситуацій насправді дуже багато відбувається на практиці. І ось про одну таку ситуацію, я Вам сьогодні розповім.

Цікавий випадок стався з одним з наших клієнтів. Виявляється, що накласти арешт банківського рахунку можна і без судових приставів-виконавців. Давайте розбиратися в цьому питанні.

Арешт банківського рахунку без служби судових приставів: Історія нашого клієнта

Для початку розповім історію, яка сталася з клієнтом. Живе собі клієнт спокійно, нікого не чіпає. Приходить в Банк, вставляє картку в банкомат, щоб зняти заробітну плату, а йому банкомат і каже: - «Вибачте, Ваші гроші заарештовані!»

Клієнт, природно звертається в Банк, в якому у нього відкритий рахунок (найчастіше в таку ситуацію потрапляють клієнти Ощадбанку). Але співробітники Ощадбанку толком нічого не пояснюють.

клієнт починає перевіряти себе по базі боргів . І тут, знову-таки, тупик - на сайті ФССП Росії такий боржник не значиться. Тобто виконавче провадження не порушено, а банківський рахунок заарештований.

Що робити тоді боржнику? Чого домагатися?

Приступимо до аналізу даної проблеми, чому ж все-таки наклали арешт банківського рахунку нашого клієнта без приставів, чи законні такі дії, і що робити боржнику, якщо такі обставини настали.

Арешт банківського рахунку без приставів: аналіз чинного законодавства

Якщо у Вас кредит в Ощадбанку, і Ви отримуєте в цьому ж Банку заробітну плату - то тут все просто - в кредитному договорі є пункт, який власне говорить про безакцептне списання грошових коштів.

У цій статті я не буду розглядати безакцепт: це зовсім інша історія, хоч і схожа на ситуацію нашого клієнта!

Розглянемо, коли у боржника кредит, скажімо в Хоум Кредит Банку (до речі, на практиці зіткнулися саме з цим Банком), а заробітну плату клієнт отримує в Ощадбанку. Тоді як?

Справа вся в тому, що Ощадбанк в даному випадку діє на підставі ст. 27 ФЗ «Про банки і банківську діяльність». У даній статті законодавець дає таке право Банку, в якому відкрито банківський рахунок боржника, здійснити арешт банківського рахунку боржника, в тому числі і зарплатного.

Тобто Банк може накласти арешт зарплатної картки минаючи приставів - для цього достатньо звернутися в Банк, в якому відкрито розрахунковий рахунок боржника з виконавчим листом. Це альтернатива офіційним стягненню через службу судових приставів. Така можливість є у банкірів і вона цілком законна!

Що робити в такому випадку?

Почнемо з того, що на арешт банківського рахунку у кредитора не було підстав. Є виконавчий документ на стягнення суми боргу. Однак конкретного судового рішення про те, що на рахунок № 408017 ..., відкритого на ім'я «П.І.Б. боржника »накласти арешт - такого процесуального документа немає.

По-друге, звернення стягнення на грошові кошти можливо тільки в тому випадку, якщо кредитор точно знає про те, що у боржника відкрито в певному банку рахунок. Однак, цікаво звідки, один Банк (в даному випадку, Хоум Кредит Банк) може дізнатися таку інформацію про рахунок, відкритому в іншому банку (в даному прикладі, рахунок відкритий в Ощадбанку)?

Очевидно, що більшість підприємств використовують Сбербанк для оформлення зарплатних проектів. Тому багато банкірів просто навмання відсилають свої виконавчі листи в цей банк і потрапляють в точку!

А Ощадбанк не має право не відреагувати на даний виконавчий лист і накладає арешт зарплатної картки! Навіть якщо у виконавчому листі немає вказівки, щоб заарештувати конкретний рахунок боржника!

Що було зроблено за клієнту в нашій історії?

Отже, крок за кроком - все Ваші дії:

Перше - ми написали претензію в ПАТ «Сбербанк Росії» про те, що він заарештував зарплатну карту. Зажадали зняти арешт з зарплатного рахунку. Сбербанк повинен бачити, що заарештовує зарплатний проект: адже у нього укладено відповідний договір на цей рахунок, чи не так?

Друге - такий же лист-вимога відправили в Банк кредитор - ХОУМ КРЕДИТ ФІНАНС БАНК.

Третє - Сбербанк задовольнив наші вимоги і зняв арешт з зарплатної картки!

Нам пощастило - наші вимоги були задоволені в досудовому порядку. Якщо Ваші вимоги не були задоволені - Вам необхідно звертатися до суду, де відповідачами виступатимуть Як Сбербанк Росії, так і Банк Хоум Кредит.

Чи всі так погано?

Ну чому ж все так погано? Є в цій суперечці і позитивні для боржника аспекти.

Складні судові процеси - мій коник. Я дуже люблю складні завдання. І тут необхідно прорахувати ходи банкірів, що вони будуть говорити, ніж будуть крити Ваші доводи, які доводи вони приготували для обґрунтування своєї позиції і ін.

Для цього і існує моя унікальна послуга - правова експертиза документів.

Завдяки правової експертизи документів Ви отримаєте покроково план своїх дій. Якщо не спрацює, правова експертиза пропише Вам додатковий варіант вирішення проблеми.

Таким чином, навіть якщо щось не спрацює - Ви націлені на результат і отримуєте ще кілька варіантів. Здорово!

Іноді, Банк скасовує арешт на зарплатну карту боржника, а іноді зменшує розмір до 50%. А якщо і пристави ще утримують 50%, а залишок йде на карту. В результаті і Банк ще забирає 50%.

Що робити в цьому випадку?

Відповідати на це питання я не буду, тому що таких питань дуже багато. Все питань не розкриєш, не перерахуєш в рамках однієї статті. Моє завдання полягає в тому, щоб Ви зрозуміли, що ще до настання проблеми, Ви повинні бути готові до її вирішення, у Вас повинен бути план (краще в декількох напрямках) по виходу з ситуації, що склалася.

Користуючись нагодою, хочу Вам запропонувати свій навчальний відео курс - «Збережи свою зарплату»:

Користуючись нагодою, хочу Вам запропонувати свій навчальний відео курс - «Збережи свою зарплату»:

Даний відео курс допоможе Вам:

  • Коли Ви не знаєте що робити при арешті зарплатної картки;
  • Коли Ви не знаєте що робити при зменшенні відсотка утримання з Вашої зарплати;
  • Коли Ви не знаєте що робити, куди і кому йти під час арешту Вашого банківського рахунку минаючи судових приставів;
  • і багато іншого!

Це дійсно корисне і важливе для боржника відео посібник, який має бути у Вас в бібліотеці. Дізнатися докладніше про курс, а також про порядок вартості і доставки курсу читайте тут !

висновки

Як ми з Вами бачимо - сам процес арешту банківського рахунку без приставів - законна процедура. Без приставів можна навіть стягнути (звернути стягнення на грошові кошти боржника, що знаходяться на банківському рахунку).

Головне - щоб був виконавчий лист або судовий наказ. Тоді все буде законно! Але і протистояти цьому теж можливо. І в цьому немає нічого важкого!

Головне - розуміти кожну свою дію: для чого воно проводиться, до якого результату воно Вас приведе, до яких наслідків виникнуть від проведення тієї чи іншої дії. Також необхідно розуміти, які додаткові дії Вам доведеться провести для досягнення результату.

В цьому Вам допоможе правова експертиза документів:

В цьому Вам допоможе правова експертиза документів:

Якщо Ви хочете самостійно вивчити питання арешт зарплатного рахунку боржника, знати як з цим боротися, то мій курс Збережи свою Зарплату - Вам в допомогу!

З повагою,

З повагою,

Мене звуть Дмитро Гур'єв, я експерт в області боргового права. Ви можете скористатися моїми послугами для вирішення своєї проблеми або замовити курси для самостійного вивчення свого питання. Мої контакти на цієї сторінці.

Приєднуйтесь!

Що було зроблено за клієнту в нашій історії?
Чи всі так погано?
Що робити в цьому випадку?
Знайома ситуація?
Що робити тоді боржнику?
Чого домагатися?
Тоді як?
Що робити в такому випадку?
Однак, цікаво звідки, один Банк (в даному випадку, Хоум Кредит Банк) може дізнатися таку інформацію про рахунок, відкритому в іншому банку (в даному прикладі, рахунок відкритий в Ощадбанку)?
Що було зроблено за клієнту в нашій історії?