Реклама
Реклама
Реклама

Альфа-Банк для IP: як відкрити розрахунковий рахунок, умови і тарифи, як підключити еквайринг, необхідні документи

  1. Альфа-Банк - стабільний банк за підсумками 2017 року
  2. Робимо перші кроки з банком
  3. Готуємо пакет документів
  4. Фотогалерея: бланк анкети ІП при оформленні р / рахунку формою Альфа-Банку
  5. Основний фінансовий інструмент для ІП - РКО
  6. Таблиця: порівняння тарифів РКО, річна вартість обслуговування
  7. Нюанси інтернет-банкінгу Альфа-Бізнес Онлайн
  8. мобільний банкінг
  9. хмарна бухгалтерія
  10. Фотогалерея: додаткові послуги Альфа-банку
  11. Відео: розрахунковий рахунок в Альфа-Банку

Незважаючи на те що законодавство не вимагає від індивідуальних підприємців в обов'язковому порядку відкривати банківський рахунок, в певних випадках його краще відкрити. По розрахунковому рахунку набагато швидше, простіше і зручніше проводити розрахунки з партнерами, з його допомогою можна нівелювати ризики при сплаті податкових зборів і внесків до позабюджетних фондів. Потрібно відзначити, що сьогодні на ринку банківських послуг є досить широкий вибір. Головне для бізнесмена - визначитися з «правильним» банком.

Альфа-Банк - стабільний банк за підсумками 2017 року

При виборі банку для бізнесу необхідно, перш за все, орієнтуватися на надійність кредитної організації. Це один з найбільш істотних показників при визначенні місця, де найкраще відкрити розрахунковий рахунок і зберігати гроші. Наведемо лише один факт: за період з 2015 року по початок 2018 Центробанк РФ відкликав ліцензії більш ніж у двісті п'ятдесят кредитних організацій. Якщо врахувати, що зараз в РФ працює 561 фінансовий інститут, нескладно порахувати, що за 3 останні роки кількість банків скоротилася на 30%. Зрозуміло, що в першу чергу закриваються невеликі компанії, які ведуть ризиковану фінансову політику або просто не витримують конкуренції більш сильних гравців. Деякі з таких банків вливаються в великі фінансові холдинги. Так, за кілька років «Альфа-Банк», про який піде мова далі, підібрав під себе після процедури санації банк «Балтійський», а також «Північну Скарбницю».

При цьому сфера діяльності корпорації «Альфа-Груп» не обмежується банківським бізнесом. Крім банківської діяльності, холдинг займається страхуванням ( «Альфа-Страхування») і роздрібною торгівлею (наприклад, володіє часткою в торговій мережі «Пятерочка»), працює у виробничому та інвестиційному напрямку.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Альфа-Банк» - один з найбільших приватних фінансових інститутів, який здійснює весь спектр фінансових послуг, працюючи як з фізичними особами, так і з великими корпоративними клієнтами. Як уточнюють аналітики, у банку серйозні конкурентні позиції в області кредитування і розрахунково-касовому обслуговуванні бізнесу. А за даними рейтингових агентств, Альфа-Банк - лідер серед приватних кредитних установ Росії за обсягом активів, власного капіталу, кредитному і депозитному портфелях.

Всі перераховані вище аргументи позитивно впливають на рейтингову оцінку фінансових аналітичних агентств. При цьому Банк включений до реєстру Центрального Банку РФ як системно значимий кредитний інститут, що дає гарантії його підтримки з боку держави в разі критичних для організації ситуацій (моніторингу, санації або банкрутства).

Згідно з міжнародним рейтингом RAEX (Експерт РА), в 2017 році банку привласнений так званий рівень ruАА, що означає: банк стабільний і надійний.

Наведемо кілька значущих цифр, які характеризують фінансовий стан банку:

  • №1 - перше місце за обсягом вкладів фізичних осіб «до запитання» серед російських банків з приватним капіталом (якщо розглядати всі банки РФ, то у Альфа-Банку - третє місце, які банки є тут лідерами - зрозуміло);
  • №4 - четверте місце за обсягом депозитних вкладів фіз. осіб;
  • №5 - п'ята позиція по оцінці засобів бізнесу, які перебувають на рахунках в банку;
  • №6 - шосте місце за обсягом кредитного портфеля;
  • 2,4 трлн руб. - 6-е місце по Росії в рейтингу за показником «розмір чистих активів»;
  • майже 310 млрд руб. - обсяг власних коштів кредитного інституту;
  • 19 млрд руб. - чистий прибуток організації за I півріччя 2017 роки;
  • 382 тисячі підприємств великого та малого бізнесу - актив фінансової установи;
  • 14 млн приватних клієнтів обслуговується в Альфа-Банку;
  • 733 відділення практично в кожному місті РФ.

Потрібно окремо відзначити: одним з найважливіших показників банку є велика мережа банкоматів, яка значно розширена за рахунок ресурсів банків-партнерів. У банкоматах наступних кредитних інститутів можна знімати готівку на аналогічних умовах, що і в Альфа-Банку, наведемо їх повний список:

  • Бінбанк,
  • Газпромбанк,
  • Московський Кредитний Банк,
  • Промсвязьбанк,
  • Росбанк,
  • Россельхозбанк,
  • Уральський Банк Реконструкції та Розвитку.

Аналітики банківського сектора відзначають в списку сильних сторін кредитного інституту: широкий спектр інструментів розрахунково-касового обслуговування бізнесу, гнучкий підхід до тарифів і забезпечити сталий розвиток. Альфа-Банк позиціонує себе, як зручний банк для малого бізнесу. Розберемося, які переваги і недоліки є у найбільшій приватній кредитної організації країни.

Розберемося, які переваги і недоліки є у найбільшій приватній кредитної організації країни

Альфа-Банк - сильна кредитна організація, лідер серед приватних банків

Робимо перші кроки з банком

Кредитна організація пропонує приватними підприємцям повну лінійку банківських послуг, які закриють всі потреби мікробізнесу. Альфа-Банк декларує, що бізнесменам буде надана надійна підтримка при реєстрації бізнесу, відкриття першого р / рахунку, в розрахунково-касовому обслуговуванні, а також додаткових банківських послугах.

Розберемося, які можливості Альфа-Банку будуть доступні для індивідуального підприємця при укладенні договору на банківське обслуговування:

  • 5 гнучких тарифів, які сформовані кредитною організацією з урахуванням обсягів і специфіки приватного бізнесу: від новачків - до гуру підприємництва (розгорнуту інформацію за ставками наведемо в кінці статті);
  • в разі якщо бізнес тимчасово не працює, і по розрахунковому рахунку не проходить рух грошових коштів, IP має право не платити щомісячну плату за РКО;
  • при одноразовій оплаті обслуговування рахунку за 9 місяців за деякими тарифами можна заощадити до 25% від вартості;
  • продовжений операційний день: підприємець може проводити платежі своїм контрагентам з 06:00 до 22:30, а клієнтам Альфа-Банку - цілодобово;
  • до розрахунковому рахунку прив'язується спеціальна карта Альфа-Cash Ультра, яка стане помічником для ІП при поводженні з готівковими коштами;
  • інтернет-банкінг для малого бізнесу визнаний одним з кращих (за версією рейтингового агентства, який оцінював швидкість і якість обслуговування мікробізнесу);
  • при відкритті р / рахунку для підприємця буде необхідний мінімальний пакет документів (на відміну від вимог інших великих банків);
  • функціональний мобільний банкінг дає цілодобовий доступ до р / рахунку з мобільного телефону або планшета;
  • як декларує банк, до послуг клієнтів - персональний банківський фахівець, який знаходиться на постійному зв'язку і готовий відповісти на всі питання в онлайн-режимі;
  • у банку є сервіс онлайн-підготовки документів для постановки на облік ІП, він ідентичний сервісу податківців (тут, в общем-то, немає нічого нового, просто маркетинговий хід банку і додатковий ресурс для користувачів).

Крім усього перерахованого вище, для всіх клієнтів Альфа-Банку є безкоштовний сервіс - WOW податки для ІП на спрощеній системі 6%. Який автоматично розраховує суму податку з кожного надходження на р / рахунок, нараховує до трьох відсотків річних на залишок і готує платіжку. У підприємця є можливість відкрити такий спеціальний накопичувальний рахунок, який не дозволить витратити кошти, які будуть зарезервовані банком для сплати податкових зборів, що убезпечить бізнес від прострочення (і як наслідок, від блокування р / рахунку).

У підприємця є можливість відкрити такий спеціальний накопичувальний рахунок, який не дозволить витратити кошти, які будуть зарезервовані банком для сплати податкових зборів, що убезпечить бізнес від прострочення (і як наслідок, від блокування р / рахунку)

Додатковий сервіс банку допоможе зі сплатою податків

Для інформації: Альфа-Банк доводить до відома своїх клієнтів, що в разі, коли ИФНС заморожує розрахунковий рахунок ІП, бізнесмен має право здійснювати за рахунком наступні видаткові операції: наприклад, розраховуватися з найманими працівниками, які працюють у ІП за трудовим договором, а також перераховувати податкові платежі, а також внески у позабюджетні фонди. Тема особливо актуальна сьогодні, коли при простроченні сплати податкового збору або надання звітності, ИФНС блокує бізнес-рахунок, а іноді і карти ІП, оформлені на приватна особа.

Врахуйте, що при затримці податкової звітності на термін більше 10-ти днів, ИФНС має право заблокувати р / рахунок підприємця і навіть карти фіз. особи

Готуємо пакет документів

Законодавство дає кожному банку можливість самостійно регулювати обов'язковий пакет документів, який повинен надати заявник. Але є певний алгоритм дій і загальні вимоги до документів при відкритті р / рахунку ІП, вони викладені в Інструкції №153-І ЦБ РФ.

Як уже згадувалося вище, Альфа-Банк запитує від підприємця мінімальний пакет найнеобхідніших документів. Завантажити і при необхідності роздрукувати актуальний в 2018 році електронний реєстр документації можна, перейшовши за посиланням . Ознайомимося з цим списком:

  1. Для громадян РФ знадобиться російський паспорт, якщо основний документ відсутній (наприклад, знаходиться на переоформленні), можна надати тимчасове посвідчення особи. Іноземцям та особам без громадянства додатково до основного документа іноземного громадянина потрібно пред'явити свідоцтво про реєстрацію за місцем проживання та міграційну карту (якщо є). При цьому варто знати, що якщо в паперах є написи іноземною мовою, банк може зажадати нотаріально завірений документ. Коли будете знімати копії, врахуйте, що для банку досить основного розвороту і сторінки з пропискою.
  2. Якщо підприємець працює або планує здійснювати бізнес-діяльність за видом діяльності (коду КВЕД), який підлягає ліцензуванню, потрібен оригінал ліцензії. Якщо ІП знаходиться на патентній системі оподаткування, знадобиться патент.

    Ліцензія повинна бути отримана підприємцем, якщо обраний код КВЕД підлягає ліцензуванню

  3. Відомості про ділову репутацію компанії. Це можуть бути рекомендаційні листи від контрагентів ІП, найбільшу довіру викликають паперу від організацій, у яких є рахунки в Банку. До таких документів належить також довідка з ИФНС, яка свідчить, що у бізнесу немає заборгованості по податках (зверніть увагу, що папір має бути не старше трьох місяців).

    Довідка ИФНС про відсутність заборгованості перед бюджетом має термін дії - не більше трьох місяців

  4. Роздруковане заяву про відкриття розрахункового рахунку і підключенні онлайн-послуг. Документ повинен бути заповнений на паперовому бланку за формою кредитної організації (відкрити сторінку для скачування пакета банківських документів можна тут ).

    Заява на відкриття р / рахунку складається з чотирьох аркушів

  5. Анкета підприємця, який претендує на відкриття рахунку, заповнена на бланку фінансової установи (посилання на сторінку сайту дана в пункті №3). Тут необхідно буде відобразити дані, які відображають обсяг і напрямок діяльності бізнесу, контрагентів, з якими працює ІП, а також дані по вимогам ІП до р / рахунку. Повний зразок наведено в фотогалереї нижче. Рекомендуємо прояснити всі питання, які стосуються інформації, до заповнення бланка, щоб не отримати відмову. Адже це, мабуть, ключовий документ, який в першу чергу впливає на прийняття рішення фінансовою організацією.
  6. Картка зі зразком підпису ІП та відбитком печатки (якщо є). Віза власника рахунку може бути засвідчена співробітником банку, бланк може бути також нотаріально завірений. Врахуйте: якщо підприємець знає, що з р / рахунком працюватимуть треті особи, важливо внести в бланк всіх, хто буде розпоряджатися р / рахунком крім ВП. При підписанні бланка (в присутності менеджера кредитної організації) в цьому випадку повинні бути присутніми всі довірені особи. У них з собою повинен бути паспорт, щоб інспектор міг ідентифікувати особи. Пам'ятайте, що хоч у картку завжди можна внести зміни, міняти її - зайві витрати, другий і наступний бланк буду коштувати ІП за 590 рублів.

    Картка на відкриття р / рахунку уніфікована законодавством (код по ОКУД 0401026)

  7. На зустрічі потрібно буде підписати 2 примірника договору на банківське обслуговування в «Альфа-Банку». Ознайомитися з повним текстом документа можна, перейшовши за посиланням . Повний текст документ становить разом з додатками 129 сторінок.
  8. Якщо дані про підприємця відсутні в ЕГРІП, розміщеному на порталі ФНС РФ, заявник повинен надати оригінал виписки з Єдиного державного реєстру індивідуальних підприємців. Перевірити наявність даної довідки на сайті податківців можна тут .

    Виписка з ЕГРІП складається з чотирьох аркушів

  9. Якщо відкриття рахунку та підписання банківського договору буде здійснюватися представником приватного підприємця, знадобиться завірена нотаріусом довіреність. У цьому випадку важливо, щоб в документі були правильно вказані формулювання: на відкриття банківського рахунку та (або) укладення договорів і (або) розпорядження коштами на банківському рахунку.

Зауважте: вищеперелічений список документів є обов'язковим для здачі в банк при відкритті р / рахунку. При цьому Альфа-Банк зберігає за собою право вимагати певні додаткові папери, але тільки ті, які регламентовані законодавством РФ.

До додатковим документам ставляться як папери, що ідентифікують особу людини, так і довідки про бізнес. Наведемо розширений список документації, яка може бути запрошена банком:

  • ідентифікаційний номер платника податків (ІПН);
  • СНІЛС (якщо є, відповідно до інструкції ЦБ РФ №4079-у);
  • Свідоцтво про державну реєстрацію ІП (якщо є на руках);
  • довідка з даними Росстату;
  • якщо бізнесмен працює більше трьох місяців, підприємця можуть попросити надати документи, що свідчать про ведення справ:
  • річну або квартальну податкову звітність;
  • бухгалтерський баланс, звіт про фін. Внаслідок (річний або проміжний);
  • копію аудиторського висновку;
  • виписку з р / рахунку, відкритого в іншому банку, де обслуговувався ІП або відгук кредитної організації.

Чим повніше буде інформація по бізнесу і особистості ІП, тим простіше буде отримати схвалення на висновок банківського договору.

Відзначте для себе: якщо у підприємця є печатка, її потрібно взяти з собою. Вона стане в нагоді і для оформлення договору, і для постановки на картці, що засвідчує підпис ВП.

Фотогалерея: бланк анкети ІП при оформленні р / рахунку формою Альфа-Банку

Відкриваємо рахунок - онлайн або по-старому

Оптимальний спосіб відкриття банківського рахунку - через офіційний сайт кредитної організації. Підприємець може протягом десяти хвилин забронювати розрахунковий рахунок для бізнесу, не виходячи з дому, не пред'являючи документів і в будь-який зручний час. Для цього потрібен лише доступ в інтернет. Розглянемо етапи, які необхідно буде пройти.

Перший етап - заповнити просту форму заявки на сайті. Перейти на потрібну сторінку інтернет-ресурсу Банку можна за посиланням . У відкритому блоці потрібно буде вказати основні особисті дані: контакт ІП (мобільний і телефон), номер паспорта і дату його видачі, регіон, де ІП веде бізнес, ПІБ та ІПН. Перед початком оформлення заяви рекомендується підготувати всі документи, інформація в попередній заявці повинна бути вказана вся, інакше сервіс не пропустить далі. На відміну від деяких інших банків, в форму навіть не потрібно закачувати скани документів.

В Альфа-Банку можна забронювати рахунок за 10 хвилин

Зверніть увагу: подати заяву на відкриття р / рахунку через онлайн-заявку мають право тільки громадяни РФ (або їх довірені особи), які мають постійну або тимчасову прописку. Іноземці, особи без громадянства та біженці подають заяву строго в офісі кредитної організації.

Ще одне обмеження при онлайн-бронюванні бізнес-рахунку - така можливість дається тільки клієнтам, у яких до цього не було розрахункового рахунку в Альфа-Банку.

Сервіс почне перевіряти вступні дані і через 5-10 хвилин забронює номер бізнес-рахунку для ВП. Цей номер відразу можна вказувати в реквізитах, будь-яких інших документах - він не зміниться після активації.

Протягом декількох хвилин після відправки попередньої заявки та перевірки особистих даних на електронну пошту заявника надійде номер заброньованого рахунку і інструкція по його активації.

Банк попереджає, що зарезервованим р / рахунком буде неможливо скористатися до моменту поки не буде укладений договір з банком і проведена активація рахунку. При цьому термін активації бізнес-рахунку обмежений чотирнадцятьма днями, тобто у ІП буде 2 тижні, щоб підписати договір.

Наступний етап - зустріч зі співробітником банку для укладення договору на банківське обслуговування. Зробити це можна у відділенні банку.

А можна піті спрощений шлях - домовитий з менеджером Альфа-Банку на зустріч. Если бізнесмену та патенти Відкрити р / рахунок в терміновому порядку, банківський службовець буде готов в течение двадцяти чотірьох годин під'їхаті в зручне для підприємця місце і Час, помочь ІП підібраті тариф, а такоже підготуваті и перевіріті документи. Домовляючись про зустріч, рекомендується проговорити всі питання: по пакету документів, способу їх надання, таймінг зустрічі, а також необхідність присутності осіб, які згодом будуть брати участь в проведенні розрахункових операцій.

Знайте: законодавство зобов'язує банк мати в архіві копії всіх необхідних документів, що ідентифікують особу власника банківського рахунку (при необхідності і довірених осіб), а також його статус приватного підприємця. Тому на руках у заявника в момент зустрічі повинні бути оригінали та копії необхідних документів.

На зустрічі менеджер банку повинен буде перевірити всі необхідні документи. Якщо документи до цього моменту не були завірені нотаріально, співробітник повинен буде засвідчити їх своїм підписом. Нормативні акти дозволяють відповідальним співробітникам кредитної установи фіксувати справжність документів і завіряти копії.

У момент підписання договору до р / рахунку ІП буде приєднана послуга віддаленого онлайн-обслуговування, а також видана бізнес-карта - Альфа-Cash Ультра, за допомогою якої ІП зможе знімати або вносити готівку в банкоматах банку або його партнерів.

Якщо все-таки підприємець вирішує, що він буде укладати договір з банком за стандартною процедурою, тоді потрібно просто взяти з собою пакет документів і під'їхати в потрібне відділення кредитної установи. При цьому попередня консультація з менеджером по телефону обов'язкове.

Можна призначити зустріч з менеджером Альфа-Банку в затишному кафе або у власному офісі

Основний фінансовий інструмент для ІП - РКО

На відміну від більшості великих кредитних інститутів, Альфа-Банку не бере внесок за відкриття розрахункового рахунку. Це особливо важливо для ІП, які тільки роблять тільки перші кроки в бізнесі.

У портфелі розрахунково-касових послуг Альфа-Банку 5 основних тарифів, які призначені як для початківця бізнесу, так і для підприємців, які ведуть розрахунки з закордонними контрагентами, а також для ІП, регулярно вносить готівкові на рахунок, і великих компаній з великими оборотами.

При цьому Банк дає підприємцю можливість сконструювати індивідуальний пакет з оптимальною для ІП комплектацією послуг РКО. Для цього на сайті Альфа-Банку є зручний онлайн-сервіс, розрахувати зручний тариф можна в калькуляторі РКО ( тут ).

Як вже було сказано, банківське обслуговування Альфа-Банку відрізняється лояльними тарифами, особливо це стосується невеликих приватних компаній, які тільки почали розвивати бізнес. Так, якщо підприємець припинив свою справу, і по р / рахунку немає руху грошових коштів, і при цьому не можна користуватися карткою Альфа-Cash, IP має право не платити щомісячну плату за РКО.

А на більш серйозних тарифах при оплаті РКО на 1 рік вперед власник рахунку отримує знижку до двадцяти п'яти відсотків від ціни ведення рахунку.

Ще одна преференція для ІП при відкритті рахунку - безкоштовне підключення онлайн-банкінгу, яке входить в пакет РКО. Потрібно відзначити, що не всі кредитні установи дають таку можливість ВП.

Також до розрахунковому рахунку відразу при підписанні договору підключається виділена карта Альфа-Cash для роботи з готівкою.

Таблиця: порівняння тарифів РКО, річна вартість обслуговування

Електронні послуги банку

Безумовно, необхідна опція для ведення розрахунків бізнесу - інтернет-банк. Індивідуальний підприємець може підключити «Альфа-Бізнес Онлайн» під час відкриття розрахункового рахунку в офісі або на індивідуальній зустрічі з менеджером банку.

Нюанси інтернет-банкінгу Альфа-Бізнес Онлайн

Щоб підключитися до інтернет-банкінгу, буде потрібно завізувати згоду про приєднання до договору АЛБО (абревіатура Альфа-Бізнес Онлайн), запам'ятати логін і вказати контактний телефон для отримання СМС-кодів. Онлайн-ресурс дає можливість користувачеві налаштовувати ролі для ведення розрахункових операцій в інтернет-банкінгу, надати доступ рахунком третій особі, що не наділяючи його правом керування р / рахунком. В цьому випадку довіреній особі потрібно буде підписати підтвердження про приєднання до правил взаємодії учасників системи «Альфа-Бізнес Онлайн».

З цього часу бізнесменові не потрібно буде приходити в банк для отримання тієї чи іншої послуги, тепер у підприємця буде можливість:

  • підключати або відключати певні послуги;
  • відкривати другий і наступні рахунки;
  • оформляти дебетові або кредитні карти;
  • отримувати нові банківські опції через інтернет-банкінг або Центр підтримки приватного бізнесу;
  • вести поточну роботу і отримувати рахунки та виписки;
  • проводити платіжки;
  • здійснювати валютний контроль;
  • працювати в «одному вікні» з усіма контрагентами та рахунками, відкритими в Альфа-Банку;
  • отримувати онлайн-інформацію про рух коштів по р / рахунку;
  • формувати аналітику за певний період і в розрізі контрагентів;
  • готувати виписки глибиною до 5-ти років і експортувати їх в excel, pdf, CSV, 1С;
  • замовляти документацію в електронному вигляді з ЕЦП;
  • вести оборотно-сальдову відомість.

У Альфа-Бізнес Онлайн, як кажуть користувачі, зручний і зрозумілий інтерфейс, який не вимагає додаткового ПЗ

мобільний банкінг

Для просунутого бізнесу в кредитній організації працює так званий Альфа-Бізнес Мобайл - мобільний банкінг для приватних підприємців, який дає можливість оперативно вирішувати всі фінансові питання компанії в режимі 24/7 і в будь-якому місці.

Цей ресурс стане повноцінним інструментом для розрахункових операцій з контрагентами. В онлайн-ресурсі Альфа-Бізнес Мобайл підприємець може:

  • здійснювати контроль, отримуючи онлайн-інформацію про рух коштів по рахунку, детальну виписку та інструкції, що допомагають при вирішенні проблем;
  • моментально оплачувати всі рахунки, в тому числі по фото;
  • отримувати аналітику по доходах і витратах бізнесу;
  • контролювати статус платіжок, які перебувають в обробці у кредитної установи;
  • онлайн перевірити надійність нового партнера;
  • працювати з валютними операціями.

Користувачі сервісу, вказуючи на його недоліки, нарікають тільки на дублювання Push повідомлень і СМС по одній проводці, що трохи заплутує розрахунки.

Користувачі сервісу, вказуючи на його недоліки, нарікають тільки на дублювання Push повідомлень і СМС по одній проводці, що трохи заплутує розрахунки

В Альфа-Бізнес Мобайл є функції тотального контролю власного бізнес-рахунку

хмарна бухгалтерія

Окремий сервіс Альфа-Банку для самостійних підприємців, призначений для виставлення рахунків, формування звітності та сплати податків без найманого бухгалтера. Працює ресурс на базі партнера кредитної організації - так званої хмарної бухгалтерії «Контур.Ельба» - і відкриває додаткові можливості при веденні бізнесу і звітності:

  • автоматично розрахує суму податкового збору і нагадає, коли його потрібно оплатити;
  • підготує декларації в ИФНС, сформує потрібну звітність в ПФР і ФСС і дистанційно доставить її;
  • самостійно вестиме облік доходів, витрат, надасть допомогу в логістиці при русі товарів на складі;
  • оперативно і грамотно створює рахунки, з / фактури, акти, товарно-транспортні накладні, інші документи;
  • розрахує податковий збір з заробітної плати і допоможе відзвітувати за працівників ІП;
  • перевірить контрагентів підприємця на надійність (за допомогою держ. реєстру).
  • надасть в режимі онлайн консультації професійного бухгалтера або юриста.

Для певних тарифів РКО така послуга надається безкоштовно на період від трьох до п'ятнадцяти місяців.

Фотогалерея: додаткові послуги Альфа-банку

Коли можуть відмовити у відкритті р / с

Потрібно відзначити, що банк може відмовити у відкритті розрахункового рахунку будь-кому. Є дві сторони цієї проблеми, перша - законодавча платформа, яка регулюється Центробанком РФ і передбачає відмову в укладанні договору на банківське обслуговування з наступних причин:

  • ВП у судовому порядку визнаний недієздатним або не досяг повноліття;
  • у підприємця вже є заблоковані бізнес-рахунки або особисті картки (в цьому випадку банкам заборонено відкривати нові рахунки);
  • у банку немає дозволу на роботу з корпоративними рахунками;
  • (Або) кредитної організацією вичерпаний ліміт на відкриття бізнес-рахунків ВП.

Друга сторона - страхова подушка банку і внутрішні розпорядження організації. Так, розглядаючи кандидатуру підприємця на відкриття р / рахунку, банк може врахувати певні моменти і відмовити ІП:

  • якщо раніше кредитна організація вже закривала рахунку ІП за власною ініціативою;
  • приватний підприємець кілька років здає в ИФНС нульові декларації.

А бувають і такі ситуації, що заявник просто стає жертвою статистичних цифр банку. Справа в тому, що кожен кредитний інститут постійно надає в ЦБ РФ звіти, в яких повинен бути вказаний відсоток відмовників (неблагонадійних бізнесменів). Таким чином, якщо в той період, коли ІП здав заяву на відкриття р / рахунку, частка комерсантів у банку не досягає необхідного порога, організація може просто відмовити, щоб не погіршувати свої статистичні дані.

Але не треба впадати у відчай, якщо вам відмовили у відкритті рахунку. Беремо документи і йдемо в інший банк. А ось якщо ситуація повторюється, варто задуматися про більш серйозних причинах відмови.

Відео: розрахунковий рахунок в Альфа-Банку

Резюмуючи сказане, зазначимо, що в порівнянні з багатьма банками у Альфа-Банку безліч переваг. Як і у всіх банків у цій кредитній організації є і негативні відгуки. Але вони в більшості своїй стосуються роботи з приватними особами та дуже суб'єктивні. Проте, завжди корисно при виборі банку зважити всі за і проти.