Реклама
Реклама
Реклама

Як виписати колишнього чоловіка з квартири після розлучення без його згоди

  1. основи
  2. варіанти
  3. Спрощений варіант
  4. участь Феміди
  5. особливі випадки
  6. форма володіння
  7. міська власність
  8. особисті володіння

Розірвання шлюбних відносин неодмінно пов'язане з вирішенням майнових питань (що часто супроводжується скандалами і судовими позовами), тому нерідко дружинам доводиться шукати способи, як виписати колишнього чоловіка з особистої квартири після реєстрації розлучення і без його на те згоди. Конституцією держави кожному громадянину гарантовано право вільного розпорядження особистою власністю, в тому числі і нерухомістю, тому передбачений чіткий алгоритм дій, як виписати з квартири колишню дружину або колишнього чоловіка без згоди.

Конституцією держави кожному громадянину гарантовано право вільного розпорядження особистою власністю, в тому числі і нерухомістю, тому передбачений чіткий алгоритм дій, як виписати з квартири колишню дружину або колишнього чоловіка без згоди

основи

Щоб уникнути маси суперечок і судових прецедентів, законодавцем був розроблений ряд підстав, в силу яких можливо виписати колишнього чоловіка з дому Щоб уникнути маси суперечок і судових прецедентів, законодавцем був розроблений ряд підстав, в силу яких можливо виписати колишнього чоловіка з дому. А саме, само по собі розірвання шлюбу вже є достатньою причиною, але з'явиться більше шансів на успіх, якщо підкріпити свої аргументи додатковими підставами. До таких можна віднести наступні:

  • колишній чоловік (дружина) протягом тривалого часу (наприклад, з моменту, як подружжя розлучилося) проживає окремо і в спірному житло не з'являється;
  • коли чоловік ухиляється від участі в оплаті комунальних платежів і від інших фінансових витрат, пов'язаних з утриманням житла;
  • особисті причини, які унеможливлюють спільне проживання (наприклад, коли у особи, яка володіє житлом, з'являється нова кандидатура для спільного проживання);
  • коли об'єктом спору є муніципальна нерухомість, і один з подружжя готується до приватизації квадратних метрів.

Крім того, необхідно відзначити ряд істотних причин, які категорично не дозволяють виписати колишню дружину з квартири або дружина. До таких підстав відносяться:

  • якщо між власником квартири і другим з подружжя було підписано письмова угода, що дозволяє користуватися житлом, і питання розірвання шлюбних уз в ньому не обговорювалися;
  • коли вже розглядався аналогічний житловий спір в суді, і було прийнято рішення не на користь власника квадратних метрів;
  • до того, як розлучитися, сторони спільно приватизували нерухомість, а тому мають рівні права на її використання.

варіанти

Є кілька способів, як виписати дружину з квартири після розлучення, які залежать від багатьох супутніх чинників: Є кілька способів, як виписати дружину з квартири після розлучення, які залежать від багатьох супутніх чинників:

  • обопільне бажання учасників;
  • наявність майнових прав;
  • належність будинку до списку спільно нажитого майна;
  • наявність дитини.

Спрощений варіант

Найпростіший спосіб, як виписати колишнього чоловіка з власної квартири - це отримання добровільної згоди на переїзд. Як показує практика, небажання колишнього чоловіка знятися з реєстрації зі спірного адресою, пов'язане з прагненням насолити своїй вже колишній дружині. І рідше причиною відмови стає відсутність альтернативних місць для проживання.

Виходячи з цього, можна вмовити чоловіка після розлучення добровільно переїхати в обмін на передачу ряду загальних матеріальних цінностей. Тобто краще спробувати вирішити спір мирним шляхом, тому як судовий розгляд займе не тільки багато часу, але і принесе додаткові фінансові витрати.

Щоб добровільно виписати співмешканця, потрібно спільно прибути в локальний відділ міграційної служби, де складаються заяви від обох сторін, а також представляються додаткові документи.

участь Феміди

На жаль, найчастіше доводиться дізнаватися, як виписати колишню дружину з приватного будинку при неможливості вирішити спір мирно На жаль, найчастіше доводиться дізнаватися, як виписати колишню дружину з приватного будинку при неможливості вирішити спір мирно. В такому випадку, на допомогу прийде тільки суд.

Важливо! Перш, ніж готувати судовий позов, необхідно направити на адресу другого чоловіка офіційне повідомлення про те, що в конкретний день (дата і час) ви бажаєте вирішити питання про виселення, і просите учасника прибути для можливості активної участі. Лист надсилається рекомендованим листом з послугою «опис», і відправнику повинні повідомити, коли чоловік поставить відмітку про отримання паперів. Ця розписка повинна бути прикріплена до судового позову, як доказ належного повідомлення відповідача.

Розгляд спору в судовому порядку - це єдиний варіант, як виписати колишню дружину з квартири напевно (але якщо у сім'ї немає дітей). Так, процес починається з подачі клопотання зацікавленою особою. Працівники судової канцелярії не завжди приймають позовні документи, посилаючись на неповноту відображених даних, тому потрібно максимально повно відобразити в змісті клопотання важливі аспекти, а саме:

  • персональні дані сторін;
  • порядок укладення та припинення шлюбних відносин;
  • суть самого прохання, тобто виписати дружину (чоловіка) з квартири без її згоди;
  • альтернативи для подальшого проживання відповідача;
  • супутні суперечки.

Разом з позовною заявою на виписку чоловіка з квартири без його згоди, необхідно подати такі папери:

  • документи права власності на нерухомість (громадянин не може ініціювати такий позов, якщо він не власник житла);
  • свідоцтво про розлучення;
  • документи на житлову площу;
  • особисті паспорта учасників;
  • квитанція про сплату державного мита (повинна оплачуватися позивачем).

Крім ініціації бажання виписати колишню дружину окремим позовом, можливо попросити вирішити цю суперечку відразу після ухвалення рішення щодо припинення шлюбних відносин пари. Але це можливо тільки, коли в обох випадках ініціатором суду є один і той же чоловік. В даному випадку, в клопотанні важливо вказати, що ми розлучаємося, і чи можна виписати колишнього чоловіка при розгляді даного позову.

особливі випадки

Якщо в сім'ї є діти, то часто у жінок виникає побоювання, чи може чоловік виписати дружину зі свого помешкання, а дитину залишити Якщо в сім'ї є діти, то часто у жінок виникає побоювання, чи може чоловік виписати дружину зі свого помешкання, а дитину залишити. Все залежить від ставлення самої жінки до того, що відбувається. Якщо мова йде про добровільну згоду матері малюка на прописку за різними адресами, то таке допускається. Оскільки, згідно із законодавством, малюк може бути прописаний з одним з батьків.

Якщо мова йде про небажання мами реєструватися за різними адресами з дитиною, то необхідно звертатися в суд для вирішення спору. І якщо жінка зможе довести, що їй є де проживати з чадом, то чоловік задоволення позову не отримає.

форма володіння

Відповідь на питання «Чи має можливість чоловік виписати мене з житла без моєї згоди, і що я можу зробити для захисту своїх майнових прав», залежить від того, хто володіє житлом, і приватизувала чи хоча б одна зі сторін квадратні метри взагалі Відповідь на питання «Чи має можливість чоловік виписати мене з житла без моєї згоди, і що я можу зробити для захисту своїх майнових прав», залежить від того, хто володіє житлом, і приватизувала чи хоча б одна зі сторін квадратні метри взагалі.

міська власність

Договір соціального найму - це можливість для сім'ї за помірну ціну орендувати житло для спільного проживання, яке знаходиться у владі міської ради. І, з огляду на, що ні колишня дружина, ні чоловік, не мають абсолютних прав власності на зазначену нерухомість, розібратися, як виписати колишню дружину з муніципальної квартири, буде не так-то просто.

Згідно із загальним правилом, ініціювати процедуру виписки може тільки власник об'єкта (якщо я не власник квартири, то і приймати рішення щодо її не можу). Це означає, що єдиним суб'єктом, який може запустити процес, як виписати колишнього чоловіка з муніципальної квартири, - це міська рада. Але і ця можливість дещо обмежена, оскільки виписаними громадяни можуть бути тільки в одному з наступних ситуацій:

  • формування заборгованості по комунальних платежах не менш, ніж за півроку поспіль;
  • погіршення стану житла;
  • використання житлової площі не за призначенням або в злочинних цілях.

Зазначені підстави стосуються сім'ї в цілому, тому будьте уважні, оскільки за такі порушення можуть бути зняті з реєстрації всі члени сімейства. А, щоб зняти з реєстрації колишнього чоловіка з муніципальної квартири без його згоди, потрібно довести, що його поведінка суттєво ускладнює життя сусідів (зловживання алкоголем, наркотична залежність, часті і гучні компанії і т.д.).

особисті володіння

Виписка чоловіка з приватизованої квартири відбувається дещо простіше, але тільки в тих випадках, коли жінка отримала майно до офіційної реєстрації шлюбних відносин Виписка чоловіка з приватизованої квартири відбувається дещо простіше, але тільки в тих випадках, коли жінка отримала майно до офіційної реєстрації шлюбних відносин. Тобто, якщо я власник, який оформив права володіння до весілля, то процедура, як виписати з квартири колишнього, відбувається на загальних підставах. Що цікаво, згідно зі статистикою, на заяву чоловіка, чи можна виписати колишню дружину з квартири, позитивних рішень випадає значно менше, ніж щодо прохання, як виписати чоловіка, будучи приватизатором житла.

Якщо ж сторони приватизували об'єкт вже після весілля, то житло буде вважатися спільно нажитим майном, а тому Закон залишає за кожним членом сім'ї рівні права на користування квартирою та проживання в ній.

Позитивне рішення суду в спірних ситуаціях - це єдине і достатня підстава, в силу якого ви передплачуєте другого чоловіка. І це вищої сили юридичний документ, який зобов'язує виписується в обумовлені терміни зібрати свої речі і залишити житло. Якщо ж жінка виписалася добровільно, і за рішенням суду малюк залишається проживати з нею, то мати може в рівній мірі вимагати перепрописка дитини до себе, або ж залишити його реєстрацію за адресою батька.