Реклама
Реклама
Реклама

Вибір 3D телевізора - повне керівництво

Правильно вибрати телевізор набагато складніше, ніж здається на перший погляд

Правильно вибрати телевізор набагато складніше, ніж здається на перший погляд. Потрібно врахувати велику кількість параметрів і характеристик, які згодом вплинуть на комфорт, який Ви отримаєте від перегляду відео. Вибір 3 Dтелевізора ще більш складне заняття. Адже існує кілька сучасних технологій 3 D відтворення, які сприймаються кожним користувачем по-різному.


style = "display: block"
data-ad-client = "111-2575503634248922"
data-ad-slot = "3433597103"
data-ad-format = "link">

Потрібно знайти найбільш підходящу для себе технологію об'ємного відео, а також не забути сконцентрувати свою увагу на продуктивності телевізора, адже відео в форматі 3 D Ви буде дивитися не постійно і обрана модель повинна відображати якісну 2 D картинку з відмінною деталізацією.

Ми хочемо представити докладний посібник, яке дозволить Вам полегшити вибір 3D телевізора. Перед покупкою телевізора кожен покупець планує вкластися у визначений бюджет і розраховує отримати чіткий рівень продуктивності. У цьому посібнику розписані всі аспекти сучасних 3D технологій, чітко описані ті особливості, на які обов'язково потрібно звертати увагу, здійснюючи вибір 3D телевізора. Після прочитання рекомендацій, Ви зможете цілком обгрунтовано віддати перевагу певної моделі 3 Dтелевізора.

Телевізор 3 D - що це?

Перед розглядом питання про правильний вибір 3D телевізора з'ясуємо, що ж являє собою такий пристрій? У загальному випадку будь-який телевізор, який здатний виводити об'ємне зображення, можна вважати 3D телевізором. Сучасні моделі без проблем відтворюють об'ємне зображення завдяки використанню 3D технологій. Кожне око глядача бачить одну сцену, але під різними ракурсами. Мозок об'єднує отриману інформацію і інтерпретує її в об'ємному вигляді.

Такі терміни як плазмовий або рідкокристалічний телевізор відразу дають зрозуміти про технології, яка застосовувалася при виробництві матриці телевізора. Термін 3D телевізор абсолютно не дає зрозуміти, яка саме технологія в ньому реалізована. На даний момент існує три технології, перші дві з яких знайшли найбільш широке поширення. Це активне 3 D, пасивне 3 D, а також 3 D не потребує для перегляду очок. Далі в керівництві ми детальніше ознайомимося з цими технологіями, які дозволили багатьом користувачам зануритися в світ 3 D не в кінотеатрі, а у себе вдома.

Прийшов час представити керівництво, яке дозволить зробити вибір 3 Dтелевізора зрозумілим і простим. Даний посібник складається з 5 етапів, послідовне вивчення яких зробить Вас підкованим в питанні вибору 3 Dтелевізора, який буде повністю задовольняти Вашим вимоги і відповідати наявним можливостям.

Етап 1 - вибираємо 3 D технологію

Етап 1 - вибираємо 3 D технологію

Як ми говорив раніше, існує три основних типи технологій 3 D. Технологія не вимагає спеціальних окулярів на даний момент не отримала широкого розповсюдження. Виною всьому недостатньо високу якість об'ємного зображення і порівняно висока ціна. плюс 3 D телевізори без окулярів мають дуже жорсткі обмеження на розташування глядачів. Для спостереження об'ємного ефекту користувач повинен знаходитися чітко в певних місцях, а це не дуже зручно.

Переважна більшість 3 D телевізорів використовують одну з двох популярних технологій: активне або пасивне 3 D . Ми вже проводили докладний аргументоване порівняння цих технологій. Не будемо повторюватися, просто коротко вкажемо переваги і недоліки кожної з технологій.

Переваги активного 3 D:

  1. об'ємне зображення в оригінальному дозволі для кожного ока;
  2. висока якість картинки, пов'язане зі збереженням роздільної здатності;
  3. мінімальний рівень спотворення і перешкод;
  4. хороша глибина 3 D ефекту.

Недоліки активного 3 D:

  1. підвищена стомлюваність очей;
  2. висока ціна на окуляри з активним затвором;
  3. для роботи очок потрібні батарейки;
  4. помітно мерехтіння на телевізорах з недостатньо високою частотою розгортки;
  5. зменшення яскравості зображення.

Переваги пасивного 3 D:

  1. менше навантажує очі;
  2. немає ефекту мерехтіння;
  3. низька вартість очок;
  4. проста конструкція очок, немає елементів живлення.

Недоліки пасивного 3 D:

  1. зменшене в 2 рази дозвіл зображення;
  2. зменшення яскравості зображення (в меншій мірі, ніж в активному 3 D).

Дана інформація про існуючі технології повинна серйозно полегшити вибір 3 Dтелевізора, але хочеться дати ще пару рад. Обов'язково особисто протестуйте активне і пасивне 3 D і зробіть для себе висновок про те, в якому випадку менше втомлюються очі, в якому випадку картинка більш чітка, в якому випадку якість зображення Вас влаштовує. Це дозволить отримати максимальний комфорт від перегляду об'ємного відео і уникнути неприємних відчуттів.

Ще одна закономірність: якщо телевізор недорогий, то краще вибрати модель з пасивним 3 D. Сама по собі пасивна технологія не має на увазі сильного поліпшення якості картинки зі збільшенням ціни телевізора. У разі активного 3 D ситуація протилежна - зі збільшенням ціни картинка набагато збільшується. Якість об'ємного зображення з використанням активного 3 D в дешевих і дорогих моделях телевізорів дуже сильно відрізняється. Цей факт потрібно враховувати.

Етап 2 - плазмовий, ЖК або OLED 3 D телевізор

OLED телевізори внесені в даний вибір формально. Телевізорів з OLED екраном і можливістю відтворення 3 D відео поки небагато. Та й вартість на такі моделі м'яко сказати дуже висока. Якщо у Вас є можливість віддати 400 тисяч рублів і більше, то можна вибрати і OLED модель. Але основна конкуренція на даний момент між плазмою і РК. У зв'язку з активним розвитком рідкокристалічних технологій, за якістю зображення ЖК телевізори дуже сильно наблизилися до плазмових моделям, а за деякими характеристиками навіть випередили їх.

Ми вже розглядали питання про те, який телевізор вибрати плазмовий або ЖК . На даний момент плазмові 3 D телевізори мають невелику перевагу завдяки чудовій частоті розгортки. Принцип роботи ЖК матриці не дозволяє досягти дуже високого значення частоти розгортки. Частота розгортки грає далеко не останню роль при відображенні 3 Dвідео, але про це далі. Якщо Ви плануєте купити телевізор з діагоналлю більше 42 дюймів, можна звернути увагу на плазмові моделі. При менших розмірах підійде і ЖК телевізор. Як можна побачити, вибір 3 Dтелевізора ускладнюється вибором не тільки технології, але і типу дисплея, який також грає важливу роль.

Етап 3 - вибираємо необхідний розмір і дозвіл екрана

Етап 3 - вибираємо необхідний розмір і дозвіл екрана

При виборі 3 Dтелевізора не можна переоцінити важливість правильного вибору діагоналі екрану. Логічно припустити, що на великому екрані все об'ємні ефекти будуть виглядати більш реалістичними і видовищними. Однакоеслі переборщити з розміром діагоналі, то очікуваного задоволення Ви не отримаєте. Для того, щоб правильно вибрати діагональ телевізора, потрібно враховувати відстань до телевізора і його дозвіл. Детально це розглянуто в даній темі . Не полінуйтеся і виміряйте відстань від того місце, де Ви зазвичай сидите до того місця, де ймовірно буде стояти телевізор. Це дозволить максимально точно визначити необхідну діагональ телевізора.

Окремо хочеться зупинитися на вирішенні телевізора. Ви вже знайомі з особливостями 3 Dтехнологій і знаєте, що пасивне 3 Dуменьшает підсумкове дозвіл об'ємної картинки в 2 рази. Якщо Ви віддали перевагу цій технології, краще подбати про більшому дозволі екрану. Вибір 3 Dтелевізора з низьким дозволом справа безглузда. Чудовим варіантом стане вибір телевізора з роздільною здатністю 1920 × 1080 Full HD. Це забезпечить гідний рівень деталізації 3 D зображення.

Етап 4 - вибираємо частоту розгортки

поняття частоти розгортки в телевізорах використовується дуже часто. Даний параметр впливає на якість об'ємної картинки і потрібно уважно поставитися до його вибору. Якщо Ви вирішили купити плазмовий 3D телевізор, то ретельно розглядати дане питання, в общем-то, і не потрібно. Плазмові матриці в зв'язку зі своїми технічними особливостями володіють чудовим значенням частоти розгортки. Для відображення 3 Dкартінкі це дуже добре. Правильний вибір 3 Dтелевізора з хорошою частотою розгортки більше стосується рідкокристалічних моделей. Якщо Ваш бюджет дозволяє, краще купити рідкокристалічний 3D телевізор з частотою розгортки 240 Гц. Це позбавить Вас від можливих проблем з мерехтінням.

Однак якщо є можливість, можна візуально оцінити і телевізори з частотою розгортки 120 Гц. Може так статися, що особисто Вам мерехтіння буде непомітно і ніякого дискомфорту не буде. Тоді непотрібно переплачувати за підвищену значення частоти розгортки.

Етап 5 - де краще купити 3 D телевізор

Ось і настав заключний етап вибору 3 Dтелевізора. Якщо Ви уважно читали зазначені рекомендації, то питання вибору 3 Dтелевізорадля Вас остаточно вирішене. Залишилося вирішити в якому місці краще здійснити покупку. Купівля телевізора з функцією відтворення об'ємного відео - справа недешева. Існує два основні варіанти, де можна купити телевізор: в звичайному або інтернет магазині. Кожен з цих способів має свої позитивні і негативні моменти. Свого часу ми написали цілу стати про те, де вигідно купити телевізор . Оцініть можливі плюси і вперед за покупкою.

висновки

Даний посібник з вибору 3 Dтелевізора обов'язково повинно Вам допомогти розібратися в світі 3 D телевізорів. Наші останні рекомендації: тільки особисто випробувавши на собі різні 3 Dтехнологіі, вибирайте одну з них, а також не варто зводити вибір 3 Dтелевізора тільки до вибору певної технології об'ємного відтворення. Як стверджують багато користувачів, азарт від перегляду об'ємного відео швидко проходить і потім хочеться дивитися кіно в звичайному форматі. Для якісного перегляду 2 Dвідео Ваш телевізор повинен бути на це здатний. Вибирайте якісний телевізор з якісним 3 D.

на Ваш сайт.

Перед розглядом питання про правильний вибір 3D телевізора з'ясуємо, що ж являє собою такий пристрій?