Реклама
Реклама
Реклама

За що можуть відрахувати з університету, навчальних закладів, коледжів: причини відрахування студентів

  1. Причини відрахування з вузу: за що виганяють з університету?
  2. Мене ніхто не виганяв, я сам пішов
  3. Неповажні причини для відрахування з університету

Багатьом студентам здається, що, вступивши до вузу, вони вже зробили найголовніше. Тепер їм залишається тільки спокійно дочекатися вручення дипломів і відправитися на роботу за фахом. До речі, про це багато вже сказано в телеграм .

Тільки ось все чомусь забувають, що університет - це не школа, де добрий класний керівник буде просити вчителів-предметників поставити «потрібні» позначки. Це не місце, де викладачі майже завжди прощають хамство на свою адресу, де адміністрація до останнього намагається «зам'яти» будь-які НП за участю учнів і т.п.

Вуз - це саме те місце, де до студентів ставляться як до дорослих людей, і попит за будь-які проступки тут буде зовсім не дитячий. Вилетіти з університету не просто легко, а дуже легко: приводів для відрахування багато, і жаліти студента «зальотчиками» ніхто не буде.

Причини відрахування з вузу: за що виганяють з університету?

Практично всі існуючі причини відрахування з університету перераховані у Федеральному законі «Про освіту в Російській Федерації» і статутах освітніх установ. Настійно рекомендуємо почитати ці документи на дозвіллі - значно розширює кругозір і підвищує рівень юридичної підкутості.

Якщо прочитаєте цю документацію, то дізнаєтеся, що з університету можуть відрахувати за:

  • пропуски,
  • борги,
  • неналежну поведінку,
  • несплату.

Це, звичайно, не зовсім те заняття, яким студенту хочеться займатися у вільний час (ми маємо на увазі читання статуту і документів), але зате вкрай корисне.

Це, звичайно, не зовсім те заняття, яким студенту хочеться займатися у вільний час (ми маємо на увазі читання статуту і документів), але зате вкрай корисне

Мене ніхто не виганяв, я сам пішов

Причини відрахування умовно розбиваються на 2 категорії: поважні і неповажні.

Поважні причини для відрахування:

  • власне бажання студента. Відрахуватися за власним бажанням нескладно: необхідно написати заяву на ім'я ректора, дочекатися розгляду цієї заяви (згідно із законом ця процедура триває не більше 10 днів), отримати на руки наказ про відрахування, довідку про навчання, документи про прослухані навчальних курсах і кількості академічних годин;
  • медичні показання. Відрахуватися за медичними показаннями можна тільки після проходження спеціальної комісії ЛКК. На основі даної перевірки студента відраховують протягом того часу, який йому необхідно. Після того як у студента покращиться стан здоров'я, він може повністю відновитися і продовжити навчання;
  • призов до армії. Дана причина стосується виключно хлопців-студентів. Однак якщо в університеті є військова кафедра, то студенти можуть зітхнути з полегшенням - весняний та осінній заклики їм не загрожують;
  • сімейні обставини, зміна місця проживання і перехід в інший вуз. Всі ці пункти вимагають переконливої ​​доказової бази, тобто необхідно привести вагомі причини відрахування студента з вузу з письмовим обґрунтуванням і офіційними документами.

А якщо розглядати коледжі та ПТУ, то виникає правомірне запитання: «За що можуть відрахувати з коледжу неповнолітнього? »Цікаво, що неповнолітні учні ссузів не можуть бути відраховані, навіть якщо вони дуже цього захочуть.

Правда, спосіб втекти з рідної «альма матер» є: потрібно просто надати довідку про те, що інший навчальний заклад готовий прийняти учня після його відрахування.

До речі! Для наших читачів зараз діє знижка 10% на будь-який вид роботи

Неповажні причини для відрахування з університету

У більшості випадків студенти, вступивши до університету, не усвідомлюють всю серйозність свого нового статусу. І якщо безвідповідальність контрактників (платників) ще можна зрозуміти ( «я плачу гроші - мене не виженуть»), то бюджетники знаходяться в групі ризику, і нариватися їм ні в якому разі не можна - пощади не буде.

Неповажні причини для відрахування:

  • нездатність студента виконати навчальний план (нездані заліки або іспити, невиконані вчасно студентські роботи, провалені «госи» і т.п.);
  • борги по оплаті за навчання (студентів-платників потрібно бути особливо уважними: поки не вийшов наказ про відрахування, плата продовжує стягуватися, навіть якщо студент практично не відвідує вуз!);
  • систематичні порушення правил поведінки в навчальних корпусах та / або гуртожитках (за це відраховують рідко, але подібна ймовірність існує);
  • тюремне ув'язнення (причому студенту вже повинен бути винесений обвинувальний вирок; студентів-підслідних, як правило, не відраховують);
  • несвоєчасний вихід з академічної відпустки (якщо заяву про допуск до занять не оформлено за місяць до початку занять або студент не з'являється на заняттях протягом 10 днів, то його негайно відраховують).

Як відбувається відрахування? Декан повідомляє ректору причину відрахування, той приймає рішення і готує відповідний наказ. Після опублікування наказу на відрахування учень здає в деканат студентський квиток, залікову книжку та обхідний лист (цей документ свідчить, що вузу повернуто все майно, яке значилося за відрахованим). Потім отримує ті документи, які надавав під час вступу. З цього моменту студент перестає бути частиною університету і може бути вільний!

На щастя, закон дозволяє студентам відновлюватися в вузі після відрахування . До речі, щоб здати вчасно всі роботи і не «вилетіти» з універу, ви можете звернутися в студентський сервіс і спати спокійно.

Причини відрахування з вузу: за що виганяють з університету?
Причини відрахування з вузу: за що виганяють з університету?
А якщо розглядати коледжі та ПТУ, то виникає правомірне запитання: «За що можуть відрахувати з коледжу неповнолітнього?
Як відбувається відрахування?