Реклама
Реклама
Реклама

Підготовчі курси англійської мови в університетах Голландії

  1. Цілі підготовчих курсів університетів Нідерландів
  2. Вартість підготовчих програм в Голландії
  3. Голландські вузи з курсами підготовки для студентів з-за кордону

Курси підготовки до навчання в університетах Голландії проводяться для студентів, не дісталися потрібну кількість балів на іспиті англійської мови IELTS іліTOEFL для безпосереднього зарахування на обрану програму вищої освіти (бакалавр або магістр) Курси підготовки до навчання в університетах Голландії проводяться для студентів, не дісталися потрібну кількість балів на іспиті англійської мови IELTS іліTOEFL для безпосереднього зарахування на обрану програму вищої освіти (бакалавр або магістр).

Залежно від результатів тесту англійської, термін навчання на підготовчому курсі варіюється від 2-х до 12-ти місяців. Зверніть увагу, що студенти в будь-якому випадку повинні попередньо здати іспит IELTS чи TOEFL і набрати кількість балів, необхідну для зарахування на підготовчий курс. Мінімальний результат - це 5,0 балів за шкалою IELTS або 59-60 балів TOEFL iBT, з ним можна поступити на програму тривалістю 1 рік (foundation year). Якщо ви наберете 5,5 балів IELTS або 69-70 балів TOEFL iBT, то вам буде досить піврічної підготовки до навчання в університеті (preparatory course).

Цілі підготовчих курсів університетів Нідерландів

  • Підвищити навички володіння англійською до рівня, необхідного для зарахування на обрану програму навчання (зазвичай це IELTS 6,0 для бакалавр програм і IELTS 6,5 для вступу до магістратуру ).
  • Підготувати до здачі тесту англійської мови IELTS або TOEFL .
  • У разі навчання на голландською мовою - підготувати до здачі іспиту NT2 (Голландський як друга мова).
  • Дати загальне уявлення про предметах, що входять в основну програму вузу.
  • Спростити перехід з середньої школи до університету і адаптацію зарубіжних студентів до нової для них навчальному середовищі.
  • Після закінчення курсу студент отримує офіційний сертифікат IELTS чи TOEFL підтверджує, що його рівень володіння англійською мовою достатній для зарахування на обрану навчальну програму університету, а також сертифікат самого вузу.

Вартість підготовчих програм в Голландії

оскільки   курси підготовки голландських університетів   включають в себе не тільки уроки англійської мови, а й дисципліни, пов'язані з подальшим навчанням у вузі, а також основи голландської мови, їх вартість вище, ніж звичайні курси мовних шкіл оскільки курси підготовки голландських університетів включають в себе не тільки уроки англійської мови, а й дисципліни, пов'язані з подальшим навчанням у вузі, а також основи голландської мови, їх вартість вище, ніж звичайні курси мовних шкіл.

  • Піврічна підготовка (при результаті тесту англійської 5,5 за шкалою IELTS) обійдеться студентові приблизно 3 - 4,5 тис. Євро.
  • Рік навчання на підготовчому курсі коштує від 6-ти до 9-ти тис євро. Для надходження на цю програму на іспиті англійської досить набрати 5,0 балів IELTS.

У цю суму зазвичай входить тільки вартість навчання, проте деякі університети та мовні центри пропонують і підготовчі курси за принципом "все включено", з оплатою житла та харчування на час навчання.

Голландські вузи з курсами підготовки для студентів з-за кордону

Найчастіше підготовчі програми доступні в університетах прикладних наук Нідерландів (universities of applied sciences):

Крім того, в Голландії працюють мовні центри, що пропонують курси підготовки до навчання відразу в декількох університетах, в тому числі дослідних (Research universities). Один з таких центрів, Holland International Study Centre , Розташований в столиці Голландії, Амстердамі.

У багатьох голландських вузах як бакалавр, так і магістр програми стартують кілька разів на рік, як правило, у вересні і в лютому . При підборі підготовчого курсу переконайтеся, що його закінчення буде збігатися з початком обраної навчальної програми, щоб уникнути непотрібної паузи між заняттями.

Дізнатися деталі підготовчих курсів англійської мови в університетах Нідерландів можна в розділі "Програми" на нашому сайті.

Вам подобається ця сторінка? Дякую за ваш відгук!

Вам подобається ця сторінка?