Реклама
Реклама
Реклама

У московському метро з'явиться друге кільце

Фото з сайту atn.kharkov.ua

У московському метрополітені побудують ще одну кільцеву лінію. Як запевняє перший заступник мера столиці Юрій Росляк, нова гілка дозволить пасажирам не їздити в центр міста для пересадки на потрібну лінію. Крім того, це розвантажить вже наявне кільце.

У найближчі шість років з бюджету міста на розвиток метро буде витрачено близько 380 мільярдів рублів. Про це повідомив Росляк в ефірі каналу « ТВЦ ». У 2009 році на ці цілі буде виділено 40 мільярдів рублів, уточнив заступник мера.

Відзначимо, що федеральна влада виділять 18 мільярдів рублів на будівництво метро в найближчі два роки в Москві і Санкт-Петербурзі. При цьому, на будівництво столичного метро буде відведено 14 мільярдів 266 мільйонів рублів, а на прокладку петербурзького - 3 мільярди 808 мільйонів рублів.

Мінфін також повідомляє, що федеральний бюджет на 2008-2010 роки передбачає бюджетні інвестиції на найближчі три роки в якості державної підтримки по галузі «метростроенія» по Росжелдора. Поки невідомо, чи буде переглянутий цей пункт витрат у зв'язку зі світовою фінансовою кризою.