Реклама
Реклама
Реклама

Порівняльна характеристика: що краще новобудова або вторинне житло?

Володіти необхідними засобами для придбання квартири частково означає лише наполовину вирішити житлове питання. Оскільки ринок перенасичений різноманітними пропозиціями покупцям, на попередній стадії належить визначитися, яку категорію житла все-таки вибрати: придбати квартири на вторинному ринку або віддати перевагу новобудовам . Необхідно відзначити, що кожен з існуючих напрямків має свої перспективними показниками і негативними моментами, визначивши найбільш вагомі параметри, дозволять покупцеві визначити якого варіанту в результаті віддати перевагу. Володіти необхідними засобами для придбання квартири частково означає лише наполовину вирішити житлове питання

У більшості випадків, відзначається тенденція, що покупця останнім часом не особливо влаштовує вторинне житло за рахунок того що як правило, будинки мають старим будовою та й планування не така вільна як в новобудовах. Якщо розглядати варіант віддаленості від центральних районів, то в цьому випадку вторинне житло порівняно виграє по відношенню до новобудов. З огляду на, що в основному новобудови зводяться у віддалених районах завдяки цьому такі квартири, незважаючи на поліпшені показники площі, не можуть надати своїм власникам розвинену систему інфраструктури, що сприяє деякому дискомфорту для мешканців, які проживають в нових мікрорайонах.

Якісна відмінність між житлом в старих панельних будинках і тільки що зведених об'єктів нерухомості, безумовно, вагомі. Наприклад, новобудови мають підвищені теплоізоляційні та звукоізоляційні характеристики завдяки сучасному рівню технологічного процесу і інноваційним рішенням, які задіяні в процесі будівельних робіт, такі будинки мають підвищеними експлуатаційними параметрами, просторою плануванням. На жаль, вторинного житла не властиво і половина таких показників, тому купуючи квартиру в старих будівлях покупець, перш за все, стикається з рішенням проводити капітальний ремонт, міняти вхідні двері і встановлювати нові склопакети.

Крім цього такі квартири слід ретельно перевіряти, щоб уникнути зіткнутися з шахраями і не виявитися в результаті без грошей і квартири. Квартири, які слід відносити до вторинного житла повинні ретельно перевірятися і володіти юридичною чистотою. Існують такі ситуації, що поверхнево може здатися, що квартира не має негативних наслідків, а згодом покупець після оформлення у власність такого об'єкта може зіткнутися з низкою неприємних сюрпризів: раніше були зареєстровані неповнолітні громадяни, квартира може мати деякі обмеження, наприклад накладений арешт з боку банку . Ось і виходить, що новобудову купувати порівняно легше в порівнянні з вторинним житлом, де кожна дія має піддаватися ретельної перевірки. Єдиним недоліком новобудов є можливість реалізації житла на етапі будівництва, покупець фактично набуває неіснуючу квартиру, тому що предмет продажу не з юридичного боку і природно не з фізичної не існує, а знаходиться в стадії розробки або зведення.