Реклама
Реклама
Реклама

Новини | Квартири в Харкові

  1. 05.07.2019 У перший літній місяць бажаючих купити квартиру в Харкові стало більше
  2. 26.06.2019
  3. 28.05.2019
  4. 17.04.2019
  5. 27.03.2019
  6. 19.03.2019
  7. Вибір квартири в Харкові для себе і для прибутковою інвестиції істотно відрізняється
  8. 15.02.2019
  9. 05.02.2019
  10. 23.01.2019
  11. 22.01.2019
05.07.2019

У перший літній місяць бажаючих купити квартиру в Харкові стало більше

Експерти кажуть, що в червні 2019 люди на ринку нерухомості були дуже активні. охочих купити квартиру в Харкові було досить багато. Особливою популярністю користувалися квартири в новобудовах.

Цікавилися і купували в основному первинну нерухомість. Особливо в тих будинках, які вже введені в експлуатацію, і житло в них продається з готовою документацією. Не можна сказати, що більший попит був на ті чи інші квартири. Купували нерухомість у всіх цінових сегментах.

Без уваги не залишилося і житло на вторинному ринку нерухомості. Знайшлося чимало і тих, хто вважав за краще житло зі старого житлового фонду.

Також варто відзначити, що нинішні показники продажів перевищують минулорічні за аналогічний період.

Фахівці з нерухомості відзначають, що згідно такої тенденції можна говорити про позитивну динаміку ринку. Якщо динаміка збережеться, то ринок нерухомості очікують хороші активні осінні місяці.

Що стосується цін, то на первинному ринку забудовники вже трохи підняли вартість житла, а до осені квадратні метри можуть подорожчати і на вторинному ринку. Причиною збільшення вартості стало подорожчання будівельних матеріалів, оплати праці співробітників компаній і приходить в норму економічний стан країни.

В даний час три чверті угод купівлі-продажу на ринку припадають на первинну нерухомість. На це впливає не тільки сучасні будівельні матеріали, а й нові технології енергозбереження, нові комунікації. Також покупців приваблюють фінансові інструменти, активно використовуються забудовниками.

Завдяки розстрочення або іпотеці можна стати повноправним власником власної житлової нерухомості. Вони дають можливість купити квартиру в Харкові, не маючи повної суми на руках або ж і зовсім стати власником житла більшого за розміром, ніж планувалося.

Але перш, ніж взяти нерухомість в розстрочку, слід пам'ятати, що після виплати першого внеску сума, що залишилася ділиться на рівні частини для виплат до моменту введення будинку в експлуатацію. При цьому, залишкова сума не фіксована. При збільшенні вартості квадратного метра розмір виплат по розстрочці теж збільшиться. Радимо не поспішати з рішенням і підходити до вирішення квартирного питання з усією серйозністю.

джерело: https://kvartal.ua/news/2497764?preview=true

26.06.2019

Тепер в Україні нерухомість незаконно будується і продається цілими багатоповерхівками

В Україні з'явилася нова схема шахрайства на ринку житла. Тепер нерухомість продають цілими багатоповерхівками як фізичні особи, а не забудовників. Самих «розумні» скуповують земельні ділянки і будують на них багатоповерхові будинки, а потім продають їх по квартирах всім бажаючим. Таке шахрайство допомагає аферистам заощадити на податках і отримати досить хороший прибуток. Адже житло вони продають за середньою ринковою вартістю. Клієнтів приваблюють зручним місцем розташуванням і гарною якістю будівництва будинків (не гірше, ніж у законних забудовників).

По всій Україні таких незаконних споруд налічується близько сотні. Це будинки 8-12-ти поверховості і таун-хауси. В основному вони розташовані в великих містах і їх передмісті. Деякі шахраї навіть не соромляться відкрито рекламувати свій товар на білбордах міста. Законність цієї схеми дуже сумнівна, як і покупка квартири в такому будинку.

Експерти висловлюють думку, що формально - ця схема може бути і законною. Ніхто не може заборонити людині продати власні квартири, якщо їх у нього багато. Але справа набуває іншого забарвлення, коли людина починає вести відкриту рекламну кампанію. Тоді це стає бізнесом, комерцією. Ускладнити ситуацію може відсутність дозвільної документації на зведення житлової нерухомості. Тоді все може дійти до суду з конфіскацією майна і прибутку на користь держави.

В разі покупки квартири нерухомість в такому будинку покупець практично незахищений з юридичного боку. Як правило, в договорі купівлі-продажу обов'язки «забудовника-продавця» регулюються дуже поверхнево. Немає чітких термінів здачі об'єкта в експлуатацію, термінів підключення будинку до комунікацій і присвоєння адреси. За підсумком, людям самим доводиться за свій рахунок «доводити до розуму».

Перше, що повинно насторожувати - це дуже слабкий пакет дозвільної документації на об'єкт.

Також в парі з забудовниками-шахраями можуть працювати великі кредитори. Купуючи квартиру в такому будинку, ви оформляєте угоду купівлі-продажу і відразу ж договір позики, як фізособа з фізособою. Відсотки будуть нараховуватися на рівні банківських, тільки ніхто не буде перевіряти походження ваших доходів. Також, як і церемонитися ніхто з вами не буде -при простроченні виплат житло заберуть відразу ж, без попереджень.

джерело: https://kvartal.ua/news/2488908?preview=true

28.05.2019

Перед багатьма людьми стоїть вибір: депозит в банку або інвестиції в нерухомість

Люди, які маю грошові заощадження часто не можуть вирішити, як ним розпорядитися ними. Але вибираючи між банківським депозитом і інвестиціями в нерухомість потрібно враховувати термін збереження і примноження коштів.

Експерти кажуть, що якщо у вас є певна сума грошей, яку ви хочете зберегти на кілька років, то вам підійде банківський депозит. Але якщо ж ви хочете не тільки зберегти кошти, а ще й примножити їх, то хорошим рішенням буде інвестувати їх і купити нерухомість. Купив квартиру, зробив ремонт, здаєш в оренду і отримуєш прибуток. Тому в українців, які обирають між депозитами і покупкою нерухомості є два варіанти: короткострокова перспектива - банк, довгострокова перспектива, з можливістю отримувати додатковий прибуток на постійній основі - інвестиції в нерухомість.

Що стосується конкретного експертної ради, то найближчим часом «банкопаду» не прогнозується, ринок нерухомості сповнений пропозицій на будь-який смак і гаманець - головне бути уважним і не попастися на виверти шахраїв.

Як вже говорилося багато разів, фахівці в області економіки схиляються до думки, що в Україні інвестиції в нерухомість - це мало не єдиний спосіб зберегти грошові накопичення громадян. Що стосується експертів в області нерухомості, то вони радять особливу увагу приділяти новобудов. Тут є свої переваги: ​​гарне розташування, розвинена інфраструктура житлових комплексів, нові комунікації, і можливість отримати розстрочку або скористатися іпотекою прямо від забудовника. Якщо інвестувати в нерухомість на ранніх термінах будівництва, то можна заощадити близько 25-30% від вартості нерухомості, яку вже ввели в експлуатацію.

Також інвестиції на ранніх стадіях будівництва дають можливість вибрати планування і пристойно заощадити. При введенні будинку в експлуатацію квартири дорожчають приблизно на 25%, а переходячи в статус вторинного житла - на всі 40%. Тобто, досить солідний прибуток можна отримати і шляхом перепродажу житла. Купити квартиру на стадії котловану і перепродати приблизно через рік, після здачі - дуже вірне рішення, з подальшою хорошим прибутком.

джерело: https://kvartal.ua/news/chto-vyibrat-depozit-ili-nedvizhimost?preview=true

17.04.2019

У 2019 ринок нерухомості Харкова активніший

Експерти стверджують, що в цьому році ринок нерухомості Харкова активніше, ніж в минулому 2018 році.

Якщо брати в порівняння вторинне і первинне житло, то, безперечно, великим попитом користується первинка . Звичайно, про ажіотаж мова не йде, але коли забудовники призначають адекватну вартість за нерухомість, то вона починає користуватися купівельним попитом.

Що стосується самих квартир, то за традицією беруть одно- і двокімнатні. В основному в них інвестують люди, які в подальшому планують здавати житло в оренду, з метою отримання додаткового прибутку. Адже саме такі квартири користуються найбільшим попитом у орендарів. Їх знімають самотні працюючі люди, студенти або сімейні пари, у яких поки немає власного житла.

Також покупці нерухомості сприяють різні знижки та акції від забудовників.

На сучасному ринку житлової нерухомості три чверті угод припадають на первинне житло. Цьому сприяють як нові комунікації, так і енергозберігаючі технології, вартість. Але особливо фінансові інструменти, які в даний момент пропонують забудовники. Люди все активніше починають користуватися такими фінансовими інструментами, як розстрочка від забудовника або іпотека. Саме вони дають можливість купити квартиру вже сьогодні, навіть не маючи повної суми для її оплати, або ж житло більшої площі, ніж розраховувалося.

Якщо у вас немає повної суми, щоб придбати житло, у вас є 2 варіанти:

  1. Йти в банк і брати іпотечний кредит. Якщо ви купуєте житло в рахунок кредитних коштів, то, фактично, ви відразу ж стаєте власником квартири. А ось остаточний розрахунок з банком і можете розтягнути на термін до 20 років. Важливо пам'ятати, що чим менше буде термін користування кредитом, тим менше відсотків переплатить клієнт. Мінус цього варіанту - необхідність строго і вчасно вносити щомісячну оплату.
  2. Погоджуватися на розстрочку від забудовника, якщо житло купується на первинному ринку. При розстрочці стартовий внесок менше - від 25% вартості квартири. Також при розстрочці не нараховується ніяких відсотків: ви оплачуєте тільки свої квадратні метри. мінуси:

- виплатити розстрочку необхідно всього за 2-3 роки;

- ви отримаєте права власності на нерухомість тільки після повної виплати розстрочки;

- якщо мова йде про новобудови, то забудовники залишають за собою право щодо перегляду ціни квадратного метра.

Переплата при розстрочці складе 30-40% в порівнянні з вартістю квартири при 100% оплаті. А купуючи квартиру в іпотеку, покупець повинен виплатити до 300% від її реальної вартості.

джерело: https://kvartal.ua/news/2412265?preview=true

27.03.2019

Ринок нерухомості Харкова і всієї України більше не буде активно поповнюватися малогабаритним житлом

У 2016-2017 роки ринок нерухомості Харкова і всієї країни активно поповнювався смарт-квартирами. Зараз же інтерес до такого житла згас як з боку забудовників, так і з боку покупців. Що ж вплинуло на зниження попиту на такого виду нерухомість?

Мода на «розумні» квартири до нас прийшла з-за кордону. Адже саме «smart» в перекладі з англійської означає «розумний», тим самим як би натякаючи на розумну витрату грошей і на розумну планування.

Покупцеві пропонується не витрачати гроші на зайве, і, по суті, не таке вже й потрібний простір, а заплатити тільки за оптимальну кількість квадратів, необхідних для комфортного проживання. Крім цього, маленька площа дає можливість заощадити на оплаті комунальних платежів і податки.

Але на відміну від західної ідеї, де в смарт-квартиру закладена ціла філософія способу життя. Для українців головне в такій нерухомості - це її доступна ціна.

За словами забудовників, малогабаритне житло купується або як тимчасове житло, або як об'єкт інвестиції. Після покупки квартира відразу ж здається в оренду. Смарт-квартири окупаються майже в два рази швидше, ніж стандартні однушки.

Попит на малогабаритну нерухомість був і буде. Але ринок нерухомості Харкова і України не спрямований на подібну нерухомості. Є кілька спеціалізованих проектів, однак частіше зводиться до наявності декількох смарт-квартир в житловому комплексі. І на це є свої причини.

У нашій країні в ст.47 Житлового кодексу України чітко вказують житлову (а не загальну) площу, яка покладається на одного члена сім'ї - 13,56 кв. м. Державні будівельні норми (ДБН В.2.2-15-2005) ще суворіше. Вони не допускають існування одиничок менше 30 кв. м. Площа смарт-квартир від 18 до 25 кв.м. Як виняток, забудовники можуть відступати від цих норм, погодивши проект в Мінрегіоні. Тобто, цей момент є основним фактором гальмування розвитку цього сегменту нерухомості.

Також відзначимо, що попит на малогабаритне житло в українців поступово падає. Люди розуміють, що таке житло більше підходить для студентів, одиноких людей або, в крайньому випадку, для молодої сімейної пари без дітей. В інших же випадках для повноцінної комфортної сімейного життя потрібно набагато більше простору.

джерело: https://kvartal.ua/news/ryinok-nedvizhimosti-harkova-i-ukrainyi-vsore-mogut-po?preview=true

19.03.2019

2019

Вибір квартири в Харкові для себе і для прибутковою інвестиції істотно відрізняється

Квартири в Харкові люди вибирають по-різному. Якщо для себе, то враховуються власні переваги, а якщо для подальшої здачі в оренду, то потрібно враховувати вподобання і потреби середньостатистичних орендарів.

Елітне житло не користується попитом серед орендарів. Орендарі воліють більш бюджетні варіанти. Так навіть стандартна однокімнатна квартира поступається сучасної малогабаритної гостинці. Вона коштує не так дорого і має більш комфортні умови. У гостинки є переваги і для самого інвестора.

доступна вартість

Для новачків у сфері інвестування гостинки - ідеальний варіант. У них доступна вартість і на ремонтні роботи коштів буде витрачено приблизно на 40% менше, ніж на стандартну однокімнатну квартиру.

Комунальні платежі

Тут вигода з обох сторін. Для вас в тому, що якщо їх оплату ви берете на себе, то вони не так вдарять по вашій кишені, а для потенційних орендарів ваш об'єкт стає ще більш привабливим.

Комунальні платежі в гостинках (якщо говорити про сучасних смарт-квартирах) дешевше завдяки кільком основним факторам:

  • квадратура квартири;
  • автономна система опалення в нових будинках;
  • якісні енергозберігаючі матеріали, що зберігають тепло в кімнатах.

Витрати на облаштування нерухомості (меблі та техніка)

Як власнику житла вам необхідно облаштувати квартиру до моменту заселення орендарів. У нас прийнято, що навіть при довгостроковій оренді квартири в Харкові люди очікують отримати мебльоване житло з усіма зручностями. Тому власникам потрібно додатково вкладатися ще і в меблі і техніку.

Тут у гостинки теж переваги перед однушкой. Щоб зробити її комфортною для життя досить буде базового набору меблів (розкладний диван, шафа і тумбочка). Що стосується кухні, то завдяки своїй компактності вона не помістить в собі багато техніки, тому наявність навіть простий мультиварки стане вагомою перевагою вашої квартири. Дуже важлива наявність пральної машини. Більше 80% орендарів чекають побачити її на знімній квартирі, незалежно від її розміру.

Дохід

Гостинки більш затребувані на ринку нерухомості. Однокімнатні квартири в Харкові знімають трохи рідше. Від них дохід становить близько 6%, а від гостінок доходить до 16%. Що дає можливість окупитися інвестицій набагато швидше.

джерело: https://kvartal.ua/news/2377198?preview=true

15.02.2019

Нова нерухомість зводиться з урахуванням витрат на інфраструктуру

Експерти кажуть, що нова нерухомість зводиться за новими стандартами, з урахуванням витрат на інфраструктуру житлового комплексу. Ця сума може досягати 20% від вартості квадратного метра житла. Особливо йдеться про приміських об'єктах житлової нерухомості.

Також він уточнює, що така ситуація склалася завдяки тому, що велика частина забудовників намагається врахувати всі вимоги сучасного покупця. Люди стали більш уважні і вибирають житло дуже ретельно. Тепер важлива не тільки сама квартира, а й інфраструктура житлового комплексу або району в цілому. Наприклад, в половині зведених житлових комплексів в минулому році близько 15-20% загальної площі займають саме об'єкти інфраструктури.

Відзначимо, що найбільш затребуваними об'єктами інфраструктури є парковки, окремі території для дозвілля та відпочинку (закриті сквери, спортивні та дитячі ігрові майданчики, дошкільні установи і т.п.). Також важливою частиною сучасних житлових комплексів є окремо розташовані будинки, призначені для продовольчої групи товарів. Найбажанішими об'єктами для покупців житла є супермаркети, невеликі магазини різної спрямованості та заклади розважального характеру (кафе, ресторани, паби і т.п.).

Фахівці вважають, що в 2019 році забудовники особливу увагу приділять грамотної плануванні об'єктів, а саме першим двом нижніх поверхах.

Створюючи проект майбутнього будинку нижні поверхи свідомо відводяться під соціально-побутові приміщення. Простір роблять універсальним, за принципом «openspace». Це дозволяє зробити потрібний ремонт і встановити необхідні перегородки з мінімальними витратами і в найкоротші терміни. Подальше призначення цих приміщень залежить від орендаря і спрямованості його заняття.

Витрати забудовників на об'єкти інфраструктури досить високі. Наприклад, на ділянці землі розміром 5 га, де будуть розташовані приблизно 5-8 багатоквартирних будинків від 4 до 9 поверхів, будівельної компанії потрібно вкласти до 7 млн. Грн. Вони потрібні для облаштування власної стоянки і різних об'єктів інфраструктури (засадити парк, облаштувати дитячі та спортивні майданчики, місця відпочинку тощо).

Таким чином можна сказати, що сучасна житлова нерухомість це не просто окрема квартира, а комфортне місце проживання, де враховані потреби всіх членів сім'ї.

джерело: https://kvartal.ua/news/2336240?preview=true

05.02.2019

Оформлення земельної ділянки в Україні може стати простіше

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вирішили процедуру ооформленіе земельної ділянки спростити, що прискорить її оформлення в 10 разів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні говориться, на сьогоднішній день оформлення земельної ділянки займає від 9 місяців до 2-х років. При цьому необхідно зібрати 54 документа.

Представники Мінагрополітики, Госгеокадастра разом з Мінекономрозвитку вирішили оптимізувати процедуру оформлення землі, зменшивши кількість паперових документів і скоротивши терміни проведення процедури до 2,5 місяців.

Згідно з протоколом, заплановано:

- встановити вичерпний перелік документів, які необхідно подавати, і ввести можливість отримати послугу на підставі єдиного звернення до онлайн-режимі;

- скасувати 51 паперовий документ, запровадивши електронні сервіси;

- надати можливість місцевим органам влади здійснювати держреєстрацію земельних ділянок;

- скасувати необхідність отримання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та ввести добровільне попереднє погодження його місця розташування;

- удосконалити процедуру нормативної грошової оцінки земельної ділянки;

- чітко обмежити терміни підготовки і проведення процедур і інші важливі зміни.

За матеріалами https://today.ua/ru/ukrayntsam-uprostyat-protseduru-oformlenyya-zemly/

джерело: https://kvartal.ua/news/2321194?preview=true

23.01.2019

Україна чекає земельна реформа

Робоча група при Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин напрацьовує пропозиції для того, щоб земельна реформа була проведена. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Відбулося засідання робочої групи, створеної при Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин, з напрацювання пропозицій щодо проведення земельної реформи», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в засіданні взяли участь народні депутати - члени профільного комітету, представники Світового банку, Незалежної асоціації банків України, Національного банку, Госгеокадастра, керівники і фахівці профільних аграрних асоціацій, вчені.

«Учасники робочої групи обговорили питання можливих шляхів надання банківськими установами довгострокових пільгових кредитів на придбання земельних ділянок сільськогосподарського призначення після скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель. З презентаціями з даного питання було заслухано координатора проектного офісу Незалежної асоціації банків України Дмитра Глинського і експерта Світового банку, провідного спеціаліста фінансового сектору Ваху Варданяна «, - розповіли в прес-службі Верховної Ради.

Також в прес-службі відзначили, що особливу увагу учасники робочої групи приділили обговоренню положень проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обороту земель сільськогосподарського призначення», зокрема, в частині етапів введення обороту земель, учасників ринку та площі земель , яка може бути придбана у власність фізичними та юридичними особами, концентрації максимальної площі земель у одного учасника ринку.

«За результатами обговорення учасники заходу наголосили на необхідності подальшого доопрацювання проекту закону" Про внесення змін до деяких законодавчих актів з регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення «з урахуванням озвучених пропозицій і їх обговорення на наступному засіданні робочої групи», - йдеться в повідомленні.

Як уже повідомлялося, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення був введений в 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

20 грудня 2018 Верховна Рада продовжила заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення на рік - до 1 січня 2020 року.

За матеріалами https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2624108-zemelna-reforma-u-radi-vzalisa-za-pidgotovku-pravil-kupivliprodazu.html

джерело: https://kvartal.ua/news/2301188?preview=true

22.01.2019

Ринок нерухомості Харкова в 2019 році не зазнає серйозних змін

Український ринок нерухомості не чекає нічого кардинального. 2019 рік мало чим відрізнятися від минулого 2018 року. Вартість квартир залишиться приблизно на тому ж рівні, а на вторинному ринку і зовсім залишиться незмінною. Зміни можуть торкнутися хіба що комерційної нерухомості.

У минулому 2018 року ціни на квадрати в новобудовах практично не рухалися. Якщо вони трохи і росли (на 5-7%), то тільки завдяки інфляції. Поштовхом служило подорожчання будівельних матеріалів, підвищення ставки на оплату праці та нестабільність курсу національної валюти. У 2019 невелике подорожчання (приблизно на 5%) також можливо. Але швидше за все воно буде пов'язано ні з коливаннями курсу валют, а з бажаннями будівельних компаній. Забудовники будуть намагатися зрівняти вартість квадратних метрів з собівартістю об'єктів.

Експерти відзначають, що найбільш помітна різниця цін буде в класах економ і комфорт. Саме тут валютна складова найнижча, а вартість самого житла знаходиться на критично низькому рівні. Дешевше можна було купити квартиру хіба що в 2001-2002 рр, коли первинний ринок нерухомості в Україні тільки-тільки зароджувався.

Також є ще один важливий фактор, який має величезне значення в стабільності цін на житло - це низький купівельний попит. Згідно з різними статистичними даними, на первинному ринку на 4-5 пропозиції припадає лише одна укладена угода. В умовах, що склалися, коли на ринку головний покупець, забудовники не мають ніяких аргументованих підстав для підняття цін на квартири. Крім цього, важливо, що в бюджетних сегментах покупців приваблюють саме за допомогою доступної вартості об'єктів. Відповідно, чим нижче вартість - тим вище попит. Але незважаючи на це, в Україні продовжують активно будувати житлові об'єкти і вводити їх в експлуатацію.

Українці переважно воліють первинне житло. У нових будинках коштують індивідуальні лічильники, вони більш тепло- і гідроізольовані. Саме тому можна буде заощадити на оплаті комунальних платежів. Але в той же час, купуючи квартиру люди морально готові, що рахунки будуть великими.

джерело: https://kvartal.ua/news/2299970?preview=true

Ua/news/2497764?
Ua/news/2488908?
Ua/news/chto-vyibrat-depozit-ili-nedvizhimost?
Ua/news/2412265?
Що ж вплинуло на зниження попиту на такого виду нерухомість?
Ua/news/ryinok-nedvizhimosti-harkova-i-ukrainyi-vsore-mogut-po?
Ua/news/2377198?
Ua/news/2336240?
Ua/news/2321194?
Ua/news/2301188?