Реклама
Реклама
Реклама

Медкомісія у військкоматі в 16 років

  1. Етапи проходження медкомісії
  2. Підготовка до медкомісії

Головне, що ви повинні знати про проходження першої медкомісії у військкоматі - так це те, що вона проводиться в віці 16 років, на ній проводиться огляд поруч лікарів (від стоматолога до хірурга) і за результатами комісії визначається категорія призовника, в залежності від стану його здоров'я Головне, що ви повинні знати про проходження першої медкомісії у військкоматі - так це те, що вона проводиться в віці 16 років, на ній проводиться огляд поруч лікарів (від стоматолога до хірурга) і за результатами комісії визначається категорія призовника, в залежності від стану його здоров'я.

проходить медкомісія у військкоматі, якщо точніше - в кабінетах відповідних лікарів. Дані приміщення можуть займати до третини всіх приміщень військкомату. Конкретна планування, розташування і кількість кабінетів в кожному військкоматі різний, так що це питання слід уточнити заздалегідь.

Етапи проходження медкомісії

  • В один із днів (у вихідні чи свята комісія не призначається) встановлюється дата проведення медкомісії. За стандартом, початок процедури доводиться на 9 ранку.
  • Перше, що слід зробити - підійти до кабінету з обліку громадян (часом він називається «Військово-обліковий стіл»). Необхідно приготувати паспорт і порядок . Якщо останній немає, це не критично, найчастіше на це дивляться з закритими очима. Далі знаходять ваша особиста справа і передають в кабінет того лікаря, з якого почнеться проходження медичної комісії. Ви повинні будете з'явитися саме в цей кабінет після того, як вас покличуть.
  • Після проходження першого лікаря вам можуть просто видати справу на руки і змусити проходити кожного з лікарів самостійно. Це не відповідає законодавству, але саме так найчастіше і відбувається і цього боятися не варто.

Ліричний відступ - в 16 років медкомісія проходить в щадному режимі і частіше за все огляд проходить настільки швидко і поверхнево, наскільки це взагалі дозволяє закон, так як медичні працівники хочуть якомога швидше закінчити зі своєю роботою. Кожен з лікарів ставить свою «оцінку» придатності призовника. Так, у хірурга можна отримати «обмежено придатний» (або категорію В), а у окуліста - «придатний» (категорію А). Вже пізніше, на підставі результатів кожного з лікарів, дається оцінка, грунтуючись не в останню чергу на найнижчому показнику. Так, якщо ви маєте хоча б одну позначку «не придатний» - то і загальна категорія буде такою ж. Отже, продовжимо.

  • Після проходження всіх лікарів і присвоєння відповідної придатність , Особиста справа передається назад в той кабінет, з якого все і почалося - в кабінет обліку громадян.

Після цього громадянин може бути вільний. У 18 років буде проводитися повторна медкомісія, чий результат може відрізнятися від виданого в 16 років з різних причин. На підставі цієї комісії (яка проходить аналогічним чином) можуть зробити те чи інше висновок.

Підготовка до медкомісії

Не варто плутати медкомісію з медоглядом, ніяких додаткових захворювань виявлено не буде. Найбільше, що можуть зробити лікарі - це вивчити вже наявні докази про наявність тих чи інших хвороб і зробити висновок про направлення на додаткове медичне обстеження .

Варто вивчити список хвороб, які впливають на присвоєння тій чи іншій категорії придатності. Також необхідно отримати так звану виписку з амбулаторної картки, яка містить історію хвороби і виставлений діагноз. Отримують цю виписку в поліклініці чи лікарні. У виписці повинен стояти штамп мед.учрежденій і печатка лікаря. Бажано завбачливо зробити кілька копій виписки.

У військкомат варто приходити з уже наявною випискою. Якщо ви маєте певне захворювання, яке перебуває в списку і маєте всі необхідні документи, що підтверджують його наявність - відразу ж повідомте про це відповідного лікаря. Лікар повинен в обов'язковому порядку ознайомитися з цими документами. Швидше за все, після їх вивчення, вам випишуть направлення на додаткове обстеження, яке ви зобов'язані будете пройти.

Після проходження варто з'явитися назад в медкомісію по порядку з усіма необхідними документами, які будуть долучені до особової справи. Якщо все було зроблено правильно - ви отримаєте звільнення від армії .