Реклама
Реклама
Реклама

Споживчого кредиту можна отримати податкове вирахування 2018, з відсотків в банку

  1. Умови до платника податків
  2. Податкові відрахування за споживчий кредит в 2018 році
  3. Процедура повернення податку за кредит
  4. важливо

Податок на доходи фізичних осіб виплачується практично кожним громадянином країни в банку. Дана ставка, величина якої дорівнює c 13-ти відсотків від загальної суми доходу, отримуваного громадянином, підлягає сплаті в Федеральну податкову службу. Існує ряд положень і законодавчих нормативів, згідно з якими платник податків має право на повернення сплаченого прибуткового податку з відсотків в банку. Цю процедуру називають податкове вирахування з споживчого кредиту 2018.

Умови до платника податків

В даному випадку до платника податків у банку пред'являються два необхідних до виконання умови:

  • Сума прибуткового податку сплачена роботодавцем - в іншому випадку в поверненні коштів буде відмовлено;
  • Платник податків повинен обзавестися індивідуальним податковим номером (ІПН), який йому видадуть в будь-який податкової інспекції безкоштовно.

Податкові відрахування за споживчий кредит в 2018 році

Так, така процедура допускається законом і податковими органами. Але існує невеликий нюанс, який слід враховувати при оформленні споживчого кредиту - обов'язкове зазначення мети витрачання позикових коштів. Законодавчо допускається єдиний варіант витрачання - придбання житла. І тільки. Автокредит не передбачає повернення податку з відсотків.

Споживче кредитування нерідко використовується тими, хто не хоче або не має можливості використовувати варіант кредитування, як іпотека в банку, але обставини потребують поліпшення житлових умов. Якщо потенційний позичальник хоче в майбутньому отримати податкове вирахування з відсотків за отримані грошові кошти, то це обов'язково має бути зазначено в кредитному договорі. Якщо такому формулюванні в договорі не передбачено, то в цьому випадку отримання податкового вирахування буде неможливо з відсотків. При цьому враховується і податкове вирахування з відсотків за споживчим кредитом в банку.

Податок на доходи фізичних осіб виплачується практично кожним громадянином країни в банку

Податкові відрахування з відсотків за споживчим кредитом буде враховуватися, якщо ви позначили в банку перед отриманням кредиту, що плануєте в майбутньому здійснювати повернення податків

Процедура повернення податку за кредит

Основний момент, про який слід пам'ятати бажаючому отримати споживчий кредит в банку - це те, що податкове вирахування з відсотків повертається лише протягом року, наступного за звітним. Тобто, якщо податкове вирахування потрібно повернути за 2011 рік, то документи для повернення приймаються тільки протягом 2012 року. У 2013 році, так само як і в наступні роки, повернення податків, сплачених роботодавцем, неможливий.

У 2013 році, так само як і в наступні роки, повернення податків, сплачених роботодавцем, неможливий

Податкові відрахування за споживчий кредит в банку можна отримати один раз, повторне отримання неможливо

Щоб отримати право на повернення з відсотків, платнику податків потрібно в термін до 01.04 здати в податкову інспекцію декларацію про отримані доходи. Її ще називають довідкою 3-ПДФО, і складається вона на основі довідок про заробітну плату. Такий документ можна заповнити самостійно або звернутися з цим до співробітників податкової служби, які зобов'язані зробити це.

важливо

Податкові відрахування за споживчий кредит в банку з відсотків можна отримати лише один раз в житті.