Реклама
Реклама
Реклама

Компенсація батьківської плати за дитячий сад

  1. Порядок розрахунку компенсації:
  2. наприклад:

З батьків, діти яких відвідують дошкільні освітні установи (або, простіше кажучи, дитячі садки) стягується батьківська плата.

Середній розмір батьківської плати в державних і муніципальних дошкільних установах встановлюється законодавством суб'єкта РФ

Пунктом 2 статті 65 Федерального закону від 29.12.2012 N 273-ФЗ (ред. Від 04.06.2014, з ізм. Від 04.06.2014) "Про освіту в Російській Федерації" засновнику дошкільного закладу надано право встановлювати розмір і порядок оплати за нагляд і догляд за дитиною в дитячому саду.

Законом встановлено заборону для державних і муніципальних дитячих садків включати в батьківську плату витрати на отримання дитиною освітньої програми, а також витрати по утриманню майна дитячого закладу.

Пунктом 5 статті 65 зазначеного Закону батькам надається компенсація - повернення частини коштів, сплачених за нагляд і догляд за дитиною в дитячому саду.

Компенсація надається батькам, чиї діти відвідують державні, муніципальні, а також приватні дошкільні установи.

Головною умовою є наявність ліцензії на освітню діяльність у даного дошкільного закладу.

(Природно, якщо батьки на підставі будь-яких пільг звільнені від оплати за дитячий садок, то і компенсацію отримувати вони не будуть.)

Розмір наданої компенсації встановлюється самостійно в кожному суб'єкті РФ.

Однак на федеральному рівні встановлено мінімальний розмір, нижче якого компенсацію встановлено бути не може:

На підставі статті 1 Федерального закону від 24.07.98 № 124-ФЗ «Про основні гарантії прав дитини в Російській Федерації »дитиною є особа до досягнення нею віку 18 років (повноліття).

Для визначення розміру компенсації враховуються тільки неповнолітні діти в сім'ї.

Для отримання компенсації одному з батьків (того, хто укладав договір з дитячим садом) необхідно підготувати наступні документи:

  • заяву від батьків (зразок - Додаток № 1 ). Зазвичай форма заяви додається до нормативного акту суб'єкта РФ, який встановлює розмір та порядок компенсації, а також вивішується на стенді для батьків в дошкільних установах.
  • копії свідоцтв про народження дітей;
  • копія паспорта батька;
  • банківські реквізити (номер рахунку), на які буде перераховуватися компенсація.

Зазначені документи разом з оригіналами потрібно принести в дитячий сад, який відвідує дитина.

Адміністрація дитячого садка прийме документи, запевнить їх копії і внесе запис про отримання документів у відповідний журнал.

Після цього батько буде отримувати компенсацію.

Вам напевно буде цікаво подивитися ментальну карту "Як отримати субсидію на оплату комунальних послуг" , Де докладно розказано за якою формулою розраховується субсидія

або дізнайтеся ТУТ , Про те хто може звернутися до суду з позовом про обмеження батьківських прав

Порядок розрахунку компенсації:

Розмір компенсації можна розрахувати наступним чином:

Середній розмір батьківської плати, встановлений у відповідному суб'єктові РФ потрібно розділити на кількість робочих днів у місяці, помножити на кількість днів фактичного відвідування дитиною дитячого садка і помножити на розмір компенсації частини батьківської плати (встановлений в%).

наприклад:

У квітні 2014 року - 22 робочих дня, з них дитина відвідувала дитячий сад 20 днів У квітні 2014 року - 22 робочих дня, з них дитина відвідувала дитячий сад 20 днів.

Розмір середньої батьківської плати, встановлений в регіоні для розрахунку компенсації становить 1000 руб.

Розмір компенсації становить 20%

Робимо розрахунок:

1000 руб. / 22 х 20 х 20% = 181,82 рубль.

Сума компенсації батьківської плати в квітні 2014 року становитиме 181,82 рубль.

Сума компенсації батьківської плати в квітні 2014 року становитиме 181,82 рубль

завантажити Додаток №1 (заява від батьків на надання компенсації - повернення частини коштів, сплачених за нагляд і догляд за дитиною в дитячому саду)