Реклама
Реклама
Реклама

Спорт, майстер-класи, «Зелена школа»: літо для дітей в парках Москви

  1. Англійська, танці і вокал
  2. Контактний зоопарк, крільчатник і обсерваторія
  3. Дитячі центри: скульптури з батарейок і пленер
  4. За що доведеться заплатити
  5. «Московська зміна» і «Твоє літо»

У міських парках юним москвичам пропонують велику дозвільної, культурну, пізнавальну, спортивну, екскурсійну та інші програми.

Англійська, танці і вокал

Літні програми і тематичні зміни для дітей стартували на території парків на початку червня. Тут працюють дитячі клуби і спортивні секції з футболу, тенісу та інших видів спорту, проходять майстер-класи, проводяться уроки англійської, французької та інших іноземних мов. У творчих студіях хлопці займаються акторською майстерністю і вокалом, образотворчим мистецтвом і танцями, малюванням і ліпленням з глини. Їх вчать доглядати за садом і фотографувати.

Контактний зоопарк, крільчатник і обсерваторія

У Лавандовій саду, «Зеленої школі» Парку Горького і школі «Садок-городик» в парку «Кузьменко» діти можуть навчитися садити рослини і доглядати за ними. Аналогічний проект реалізують в Перовском парку і для дорослих.

У Ізмайловському парку відкрився новий контактний зоопарк . У Парку Горького є крільчатник, в саду «Ермітаж» - бельчатнік, а в «Сокольниках» - орнітарій.

У Парку Горького і «Сокольниках» працюють народні обсерваторії, а також проходять екскурсії, на яких дітям розповідають про історію міста, флорі і фауні парків. Аналогічні екскурсії проводять і в «Музеон».

Дитячі центри: скульптури з батарейок і пленер

Заняття для дітей організують у всіх основних парках культури і відпочинку. І хоча не в кожному дитячі клуби працюють влітку в форматі міських таборів, для будь-якої дитини знайдеться відповідний вид відпочинку недалеко від будинку.

Дитячі студії і розвиваючі клуби є в 16 парках: Парку Горького, парку мистецтв «Музеон», саду «Ермітаж», саду імені Баумана, «Сокольниках», «Кузьмінках», «садівника», «Червоної Пресні», парку «Філі», Таганському, Воронцовському, Перовском, Ізмайловському і ліанозовської парках, парку Перемоги на Поклонній горі, Московському зоопарку. Заняття для дітей також проходять в Бабушкінському парку, парках імені Артема Боровика і «Північне Тушино».

Такі дитячі центри розраховані на хлопців різного віку. Час перебування в них вибирають батьки - залишити дитину під наглядом педагогів можна на кілька годин або на цілий день.

«Зелена школа» в Парку Горького - це клуб юних натуралістів, де проводяться заняття з природознавства, садівництва і творчості. Маленькі відвідувачі школи будують скульптури з батарейок і пластикових пляшок, створюють об'єкти з пресованого картону, малюють за допомогою натуральних фарб і вчаться доглядати за тваринами.

Дитячий центр працює в парку мистецтв «Музеон». Тут є безкоштовні майстер-класи для дітей і дорослих, в тому числі на пленері, заняття по хімії для дітей в рамках проекту «Розумна Москва», курси урбаністики для підлітків.

У «Сокольниках» на базі Будинку дитячої творчості відкрився екскурсійний клуб «Соколята». У його програмі спорт та ігри на свіжому повітрі, відвідування атракціонів парку, екскурсії, творчі майстер-класи, школа лісових туристів, походи. У центрі раннього розвитку «Смекайка» займаються з дітьми у віці від дев'яти місяців і старше. Другий рік в літньому кінотеатрі «Піонер» працює творчий дитячий центр. Тут теж можна навчитися танцювати і фотографувати, освоїти дизайнерське майстерність і англійську мову.

Тут теж можна навчитися танцювати і фотографувати, освоїти дизайнерське майстерність і англійську мову

В саду «Ермітаж» працюють два дитячих клубу з програмами повного дня - «Будинок білого кролика» і «Мамин садок Seasons».

У дитячому центрі в саду імені Баумана в цьому році передбачені тематичні зміни - архітектурна, художня, мультиплікаційна та інші.

За що доведеться заплатити

Літні програми повного дня, які діють в дитячих клубах, платні. Там діти проводять по п'ять - десять годин, в гарну погоду гуляють на вулиці. Обіди і полуденок для маленьких відвідувачів організують в паркових кафе. Більшість регулярних занять проводиться безкоштовно або за невелику плату.

Більш повну інформацію про заняття для дітей можна знайти на офіційних сайтах парків.

«Московська зміна» і «Твоє літо»

У Міжнародний день захисту дітей, 1 червня, в Москві стартувала програма міського літнього відпочинку «Московська зміна» . Відпочити за цією програмою зможуть понад 50 тисяч московських школярів у віці від семи до 14 років, які залишилися на канікули в місті.

Для зручності батьків створена інтерактивна карта , На яку нанесені всі місця міського літнього відпочинку за програмою «Московська зміна» . З її допомогою можна вибрати відповідне установа по округу, району або типу, дізнатися контактні дані та отримати інструкцію, як записати дитину в цю установу.