Реклама
Реклама
Реклама

У Москві продовжують ліквідовувати наслідки сильного снігопаду

  1. ліквідація наслідків
  2. Транспорт і аеропорти
  3. Допомога городянам
  4. Цифри і прогнози
  5. реакція влади
  6. дерева, що впали

Фото: портал Москва 24 / Ігор Іванко

Москва бореться з наслідками сильного снігопаду. За дві доби в столиці випало більше 42 сантиметрів снігу. Такого в столичному регіоні не бачили давно. Детальніше про найпотужнішому снігопаді в історії метеоспостережень столиці і його наслідки читайте в нашому матеріалі.

ліквідація наслідків

Понад 15 тисяч спецтехніки та близько 70 тисяч робочих ліквідують наслідки розгулу стихії в Москві. Про це повідомив заступник мера з питань житлово-комунального господарства та благоустрою Петро Бірюков.

За його словами, за минулу добу в місті випало близько 22 сантиметрів опадів у вигляді снігу, мокрого снігу, дощу і крижаного дощу. До кінця наступного дня очікується ще приблизно 25 сантиметрів снігу.

Заступник мера наголосив, що кожні чотири години в столиці проводяться суцільне прометаніе вулично-дорожньої мережі та інших міських територій з подальшою протиожеледних обробкою, додатково використовується мелкогравійние крихта. Він зазначив, що за добу фахівці вивезли майже 800 тисяч кубометрів снігу.

Бірюков закликав городян до пильності і уважності в зв'язку з негодою. Він нагадав, що повалено вже приблизно 370 дерев, зараз практично всі вони розпиляні і вивезені.

Петро Бірюков також зазначив, що всі системи життєзабезпечення столиці працюють в повному обсязі. Про це він повідомив Агентству "Москва" . Він додав, що відключень споживачів від тепло-, енерго-, водо- і газопостачання немає.

Транспорт і аеропорти

ЦОДД попросив москвичів бути уважнішими на дорозі і, по можливості, відмовитися від поїздок на автомобілі 4 і 5 лютого, повідомляє інформаційний центр департаменту транспорту.

Опади йшли без перерви цілий день в суботу і в неділю. У свою чергу служби експлуатації технічних засобів організації дорожнього руху ЦОДД готові в посиленому режимі ліквідувати наслідки стихії. Робочі оперативно усувають несправності дорожніх знаків і світлофорних об'єктів.

За останніми даними, понад 10 автомобілів пошкоджені впали через снігопад деревами. Падіння дерев стали причинами зупинок руху трамваїв на сході Москви, обмеження руху поїздів на Філевська лінії метро, ​​а також збою в роботі МЗ.


Особливу увагу приділяють вивезенню снігу від зупинок громадського транспорту, пішохідних переходів, станцій метро, ​​ТПУ і інших місць масового скупчення людей. За 24 години з вулиць прибрали і направили на расплавкі більш 667 тисяч кубометрів снігу.

Метрополітен і наземний міський транспорт перейшли на посилений режим роботи у зв'язку з негодою. У підземці почастішала прибирання та перевірка течі в тунелях і на станціях. В автобусах, тролейбусах і трамваях перевіряють роботу обладнання, фахівці Мосгортранса також контролюють стан транспортної інфраструктури.

Безперебійну роботу маршрутів забезпечують близько 300 лінійних працівників і майже 80 одиниць спецтехніки, у тому числі вагони-снігоочисники для трамвайних шляхів. Що стосується труднощів в русі електротранспорту Мосгортранс оперативно запускає автобуси по лініях трамвая або тролейбуса, зберігаючи транспортні зв'язки для городян.

Для ліквідації наслідків негоди в столиці створили оперативний штаб. Він покликаний ліквідувати затримки в будівництві через погоду.

Негода позначилася і на роботі столичного авіавузла. В аеропортах через снігопад були затримані або скасовані 147 рейсів.

Крім цього, в Підмосков'ї на трьох напрямках були скасовані електрички. На годину затримувалися сім електричок і шість поїздів далекого прямування. Зараз рух відновлено, поїзди ходять в штатному режимі.

Допомога городянам

У зв'язку з поганими погодними умовами в столичному регіоні всі медичні організації, підвідомчі департаменту охорони здоров'я міста Москви, працюють в посиленому режимі і готові до надання медичної допомоги городянам в повному обсязі. Швидка допомога працює без збоїв. Цю роботу забезпечують понад тисячу бригад швидкої медичної допомоги та 150 - невідкладної допомоги. Прийом в травматологічних пунктах та прийомних відділеннях лікарень ведеться цілодобово.

Крім того, Головне управління МНС по Москві створило оперативний штаб через снігопад в столиці.


При необхідності на автомобільних трасах на території Тіна будуть розгорнуті один мобільний і три стаціонарних пункти обігріву.

У МНС нагадали, що штормове попередження діє до кінця поточної доби.

Цифри і прогнози

Цей снігопад визнаний найпотужнішим за всю історію метеоспостережень. Як уточнили метеорологи, з ранку 3 лютого і до 21:00 суботи випало 14 міліметрів опадів, що стало рекордом для цього дня. Колишній максимум зафіксований в 1957 році, коли випало 11,2 міліметра опадів в еквіваленті води.

За прогнозами синоптиків, снігопад в столичному регіоні до ранку 5 лютого розпочне слабшати. На зміну рекордним снігопадів в Москві на початку робочого тижня прийде зимове сонце і морози.

Як розповів директор Гідрометцентру Росії Роман Вільфанд, в понеділок, 5 лютого, невеликий сніг ще можливий, однак за прогнозом в хмарах вже можуть з'являтися просвіти. Вдень у столиці буде мінус 10-13 градусів морозу.

У ніч на вівторок, 6 лютого, під впливом антициклону в Москві похолодає до мінус 15-18 градусів, а по Московській області місцями до мінус 20. Температура буде нижче норми на 4 градуси, незначні опади можливі лише місцями.

реакція влади

Сергій Собянін закликав москвичів бути обережними, так як через зниження температури повітря можливе утворення криги на деревах і дротах.

За словами мера, щоб впоратися з наслідками негоди, аварійні служби міста працюють у посиленому режимі.


Також мер повідомив, що погодні аномалії вже привели до падіння 360 дерев.

Він також повідомив, що одна людина загинула через падіння дерева і пориву лінії електропередачі в Москві, ще п'ятеро отримали травми.

МНС, в свою чергу, просить жителів регіону дотримуватися заходів безпеки. Рекомендується в період проходження циклону по можливості не залишати свої будинки, водіям слід відмовитися від використання особистого автотранспорту, а якщо необхідність зберігається, з обережністю керувати автомобілем, дотримуючись швидкісного режиму та дистанції.

дерева, що впали

У суботу ввечері рух трамваїв довелося призупинити на сході столиці, де через снігопад на контактну мережу опустилося дерево.

Інцидент стався на перетині Ізмайловського проспекту з Головною алеєю. Через НП трамваї №11 і №34 тимчасово слідували до станції метро "Семенівська". Зараз рух відновлено.

Вранці в неділю подібний інцидент стався в підземці. Кінцеву станцію Філевської лінії метро "відрізало" через падіння на шляху дерева

Потяги не ходили від станції "Піонерська" до "Кунцевській". Однак незабаром рух на ділянці оперативно відновили.

Крім того, через що нависли над шляхами дерев призупинили рух поїздів на ділянці Будівництво - Балашиха Горьковського напряму МЗ.