Реклама
Реклама
Реклама

Як виховати дитину, щоб не кричати на нього

  1. Прості правила допоможуть вам виховати дитину в любові і розумінні Як виховати дитину і не кричати...
  2. хваліть дитину
  3. Не завищувати вимоги
  4. Станьте прикладом для наслідування
  5. Присвячуйте дитині свого часу

Прості правила допоможуть вам виховати дитину в любові і розумінні

Як виховати дитину і не кричати на нього.

Фото: pixabay.com

Багато батьків не знають, що робити і як виховувати гіперактивного дитини . Також багато хто не знає, як правильно знайти підхід до своєї дитини і не кричати на нього за його пустощі або проступки. Прості поради допоможу вам виховати дитину і не кричати на нього.

Не кричіть на дитину

Дитина, на якого постійно лаються батьки, може відчувати себе нелюбимим. Ви вихлюпує на нього негатив, який він згодом спроектує на вас. Розберіться, чому ви роздратовані і кричите. Можливо, не всі проступки або моменти з життя вашого чада потрібно зустрічати підвищенням тону.

хваліть дитину

Дитину потрібно частіше хвалити, ніж сварити і привід можна самим знаходити. Вийшло зав'язати шнурки по-особливому - хваліть, намалював небачене тварина - похваліть, з'їв всю кашу - теж. Привід покричати відпаде сам собою.

Не завищувати вимоги

Може дитина і не сильний в хімії, зате він з першого разу потрапляє в баскетбольне кільце або вміє малювати. Не всі діти генії, і у кожного є недоліки. Любіть дитину за те, яким він є і не забувайте говорити йому про це.

Станьте прикладом для наслідування

Діти повторюють за своїми батьками практично всі. Покажіть дитині позитивний, сильний і спокійний авторитет. Покажіть, що ви його любите.

Присвячуйте дитині свого часу

У всіх робота, домашні справи, свої проблеми і втому. Але хоч 15-20 хвилин в день виділяйте на те, щоб просто поговорити з дитиною, вислухати його проблеми і переживання. Дитина, якій не вистачає уваги, буде шукати його в інших людях і, на жаль, не завжди в хороших. Полюбіть себе і не зриватися на дитину.

Нагадаємо, за особливостями як створює ваша дитина свій черговий шедевр можна зробити висновки про рівень його психоневрологічного розвитку на ранніх етапах і можливі проблеми. Чим раніше батьки звернуть уваги на дивацтва в процесі творчості і звернуться до фахівця за консультацією, тим ефективніше може бути надана допомога.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні